ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: ριγέ πουκάμισο, καμπάνα jean παντελόνι και άρβυλα
 

Δύο Ελληνίδες στέλνουν τα δικά τους μηνύματα από την Ιταλία

newsroom must

Καθώς η εξάπλωση του κορωνοϊού σε όλη σχεδόν την υφήλιο, πολλοί θέλουν να εκμεταλλευτούν την δύναμη των κοινωνικών δικτύων και να περάσουν το δικό τους μήνυμα για αυτό που βιώνουν.

 Τρεις Ελληνίδες που ζουν στην Ιταλία στέλνουν το δικό τους μήνυμα για την κατάσταση που βιώνουν, αλλά και για αυτά που πρέπει όλοι να προσέξουμε.

Ελληνίδα Χαρά Φίλιππα, είναι μια ακόμη Ελληνίδα που ζει στην Ιταλία  εδώ και περίπου 30 χρόνια μαζί με τον σύζυγό της. Οι μέρες στην Ανκόνα -όπου και ζει- εν μέσω κορωνοϊού κυλάνε αργά και δύσκολα. Η αγωνία μάλιστα για τα παιδιά της, αφού το ένα ζει στην Ισπανία και το άλλο στην Αυστραλία, δυσκολεύει ακόμη πιο πολύ την κατάσταση για την ίδια. 

Θέλοντας να απαλύνει την κατάσταση και να δώσει κουράγιο στους υπόλοιπους Έλληνες με τον δικό της συμβολικό τρόπο, για αυτές τις δύσκολες μέρες που περνάμε όλοι μας... χόρεψε συρτάκι. 

‘’Το συρτάκι μου είναι μια έκφραση ελευθερίας. Ακόμα κι αν είμαστε κλεισμένοι στο σπίτι, είμαστε όλοι ελεύθεροι να εκφράσουμε μια χαρά σε αυτή τη θλιβερή στιγμή. ‘’ δήλωσε. “Το συρτάκι μου στην αρχή είναι πολύ αργό, χωρίς δύναμη, γιατί αισθάνομαι λυπημένη και απογοητευμένη αλλά στο τέλος περιμένοντας την αναγέννηση, την άνοιξη, αρχίζω να χορεύω γρήγορα και σαν να ουρλιάζω σε όλους εσάς: Stay home! Μείνετε σπίτι. Πρέπει να κάνουμε θυσίες, μόνο έτσι θα μπορέσουμε να νικήσουμε το covid19, χωρίς θυσίες δεν καταφέρνουμε τίποτα” έγραψε η ίδια κάτω από το βίντεο που δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram και μας υπενθύμισε πως ο αυτοπεριορισμός χρειάζεται χιούμορ, δυναμισμό και αισιοδοξία. 

Η Θεώνη Χρονοπούλου, είναι άλλη μια Ελληνίδα που βρίσκεται στην Ιταλία και μέσω ανάρτησής της στο Facebook θέλησε να στείλει το δικό της μήνυμα. Από το Βενέτο της Ιταλίας, η Θεώνη γράφει «Υποτιμήσαμε τη δύναμη του ιού» και επισημαίνει στο γράμμα της, εξηγώντας πως έπρεπε να είχαν δώσει μεγαλύτερη σημασία από τα πρώτα κιόλας στάδια της εμφάνισής του.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση