ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Δύο κλινικές του ΓεΣΥ αρνήθηκαν να χειρουργήσουν γυναίκα οροθετική

Το περιστατικό συνέβη τον προηγούμενο Ιανουάριο με την ασθενή να προβαίνει σε καταγγελία στις αρμόδιες αρχές και να αναμένει ακόμη απάντηση

Η Καθημερινή

kathimerini.com.cy

Δύο κλινικές του ΓεΣΥ στη Λευκωσία αρνήθηκαν να χειρουργήσουν γυναίκα λόγω του ότι ήταν οροθετική. Το περιστατικό συνέβη τον προηγούμενο Ιανουάριο με την ασθενή να προβαίνει σε καταγγελία στις αρμόδιες αρχές και να αναμένει ακόμη απάντηση.

Όπως ανέφερε στην «Κ» η Πρόεδρος του Κέντρου Υποστήριξης Φορέων του Aids Στέλλα Μιχαηλίδου, η συγκεκριμένη γυναίκα αντιμετώπιζε μεγάλο γυναικολογικό πρόβλημα και μετέβη σε δύο κλινικές που ανήκουν στο ΓεΣΥ, όπου οι γιατροί αρνήθηκαν να την χειρουργήσουν επειδή ήταν οροθετική. 

Η εν λόγω γυναικά, όπως είπε η κ. Μιχαηλίδου, προέβη σε καταγγελίες παντού, ωστόσο πρόσφατα ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συμβουλίου όταν ρωτήθηκε σε τηλεοπτικό σταθμό για αυτό το θέμα απάντησε πως ακόμη εξετάζεται η υπόθεση.

«Είναι τραγικό μερίδα των γιατρών να μη γνωρίζουν πώς να προστατευτούν από το HI-V», τόνισε η Πρόεδρος επισημαίνοντας παράλληλα όσοι επαγγελματίες υγείας δεν ξέρουν το πρωτόκολλο προστασίας να ενημερωθούν.

Όσον αφορά το πρόσφατο περιστατικό με άλλη οροθετική ασθενή η κ. Μιχαηλίδου έστειλε επιστολές στον Υπουργό Υγείας, στην Επιτροπή Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, στην Επιτροπή Υγείας, στον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο, στον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ασθενών και στην Επίτροπο Διοικήσεως, ζητώντας να διερευνηθεί το θέμα και επίσης κάνει αναφορά και στην καταγγελία της γυναίκας που προέβη τον Ιανουάριο.

Ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα κληθείς να τοποθετηθεί για τις καταγγελίες οροθετικών για άρνηση από ιατρούς να τους περιθάλψουν, επεσήμανε ότι ζήτησε να διερευνηθεί το θέμα, λέγοντας ότι τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στη Γρηγόρειο Κλινική, όπου θα έχει την ευκαιρία να καταγράψει ιδίοις όμμασι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα οροθετικά άτομα.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Κυριακή, ιδιωτική κλινική στη Λεμεσό, η οποία δεν είναι ενταγμένη στο ΓεΣΥ, αρνήθηκε να περιθάλψει οροθετική γυναίκα. Εν τέλει η γυναίκα μεταφέρθηκε σε κλινική του ΓεΣΥ, εκτός Λεμεσού, όπου έλαβε τις πρώτες βοήθειες και παρέμεινε για 48ωρη παρακολούθηση.

Μετά από τις εξετάσεις αξονικού, διαπιστώθηκε ότι η γυναίκα έφερε εσωτερικό αιμάτωμα και μεγάλο θλαστικό τραύμα και έπρεπε να υποβληθεί αμέσως, σε εγχείρηση.

 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση