ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: strapless top,baggy jeans και μποτάκια
 

Δύο συνήθειες που πρέπει να κρατήσουμε και μετά το τέλος του lockdown

Αν θέλουμε να είμαστε υγιείς, τότε αυτά τα δύο πράγματα θα πρέπει να εξακολουθήσουμε να τα κάνουμε

Δέσποινα Άσπρου

Η αλήθεια είναι πως οι μέρες που μας ξημέρωσαν ήταν αρκετά πρωτόγνωρες για όλον τον κόσμο... και φυσικά, εξακολουθούν να είναι.   

Μπορεί από χθες, 21 Μαΐου, η ζωή μας να επιστρέφει σιγά σιγά στην «κανονικότητά» της, ωστόσο τα πράγματα εκεί έξω είναι περίεργο και αν θέλουμε να παραμείνουμε υγιείς, τότε θα πρέπει να κρατήσουμε δύο συνήθειες του lockdown: τις απαραίτητες αποστάσεις και το σχολαστικό και συχνό πλύσιμο των χεριών. Αν και ίσως είναι περιττό, αξίζει να το επαναλάβουμε. Η χαλάρωση σημαίνει ότι πετύχαμε στην πρώτη φάση όπου θέλαμε να μην αφήσουμε τον νέο ιό να εξαπλωθεί ανεξέλεγκτα, αλλά ο κίνδυνος υπάρχει ακόμη. 

  • Το καθάρισμα των χεριών είναι το βασικό μέτρο προστασίας από τον κορωνοϊό, covid-19 και σαφώς, από πολλά άλλα μικρόβια που κυκλοφορούν εκεί έξω. Οι ειδικοί συμφωνούν ότι το πλύσιμο των χεριών με ένα οποιοδήποτε είδος σαπουνιού είναι γενικά η καλύτερη επιλογή: Είναι αποτελεσματικότερο στην απομάκρυνση των επίμονων βρομιών και στην θανάτωση ορισμένων παθογόνων παραγόντων. Απαραίτητη προϋπόθεση το πλύσιμο των χεριών μας πρέπει να διαρκεί τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα και να γίνεται σχολαστικά. Η χρήση αντισηπτικού, είναι επίσης αναγκαία, όταν βρισκόμαστε σε χώρους όπου δεν υπάρχει η δυνατότητα να πλυθούμε. 


 

  • Οι κοινωνικές αποστάσεις είναι ένα μέτρο που πρέπει να εξακολουθούμε να έχουμε στο μυαλό μας και μετά το τέλος του lockdown. Θα πρέπει να θυμόμαστε πως ο μέγιστος αριθμός ατόμων σε μια παρέα είναι τα 10 άτομα και παράλληλα, αν βρεθούμε σε κάποια καφετέρια ή εστιατόριο, θα πρέπει να απέχουμε από τα υπόλοιπα τραπεζάκια και να τηρούμε τις κοινωνικές αποστάσεις. 

 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση