ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Δυσφορία για τις μάσκες και μη τήρηση πρωτοκόλλων την πρώτη των σχολείων

Θα αξιολογηθούν τα δεδομένα που θα συλλεγούν, ώστε να γίνουν ενδεχόμενες αλλαγές το αμέσως επόμενο διάστημα

Του Γιάννου Λύτρα

Παρά την αναστάτωση που είχε προκληθεί τις προηγούμενες μέρες όσον αφορά το άνοιγμα των σχολείων, φαίνεται ότι η πρώτη μέρα κύλησε χωρίς μεγάλα προβλήματα, ωστόσο εκπαιδευτικοί εκφράζουν τον προβληματισμό τους, αφού υπήρξαν πολλές περιπτώσεις μη τήρησης των πρωτοκόλλων από πλευράς μαθητών. Οι Σχολικές Εφορείες αναμένεται ότι θα λάβουν ενημέρωση μετά την ολοκλήρωση της πρώτης ημέρας αναφορικά με διάφορα θέματα, ωστόσο οι πρώτες εντυπώσεις και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η εφαρμογή των μέτρων δεν προκάλεσε αναστάτωση. Εντός της βδομάδας αναμένεται ότι θα προμηθευτούν με τις υφασμάτινες μάσκες τους οι μαθητές της Μέσης Εκπαίδευσης, ενώ δεν αποκλείεται να γίνουν και συγκεκριμένες ρυθμίσεις στην βάση των δηλώσεων του Υπουργού Παιδείας για πρωινή και απογευματινή φοίτηση σε κάποια σχολεία.

Μη εφαρμόσιμα πρωτόκολλα

Εκπαιδευτικοί της Μέσης Εκπαίδευσης με τους οποίους συνομίλησε η «Κ» έθιξαν τα δύο σοβαρότερα ζητήματα τα οποία προέκυψαν κατά την πρώτη μέρα λειτουργίας των σχολείων. Οι κοινές διαπιστώσεις αφορούν στην μη τήρηση αποστάσεων εκ μέρους των μαθητών, κυρίως τα διαλείμματα όταν τα παιδιά συνωστίζονται σε διαδρόμους και στο κυλικείο.

Όσον αφορά στην χρήση μάσκας, υπήρξαν στιγμές δυσφορίας εκ μέρους τόσο των εκπαιδευτικών, όσο και των μαθητών, με τους τελευταίους να την αφαιρούν σε διάφορες περιπτώσεις. Μάλιστα, δυσκολίες συνάντησαν και κατά την ομιλία τους στο πλαίσιο του μαθήματος, με περιπτώσεις κατά τις οποίες δεν ήταν ευδιάκριτα τα λεγόμενά τους. Οι εκπαιδευτικοί, όταν διαπίστωναν ότι κάποιοι μαθητές αφαιρούσαν την μάσκα, αναγκάζονταν να προβαίνουν σε παρατηρήσεις πολύ συχνά, για να συναντούν και την αντίδραση των μαθητών. Αναφορικά με το θέμα του συνωστισμού και της μη τήρησης των μέτρων, οι καθηγητές εξέφρασαν τον προβληματισμό τους στην «Κ» για το πώς θα πρέπει να χειρίζονται αυτές τις συμπεριφορές.

Δείτε την συνέχεια στην Καθημερινή

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X