ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: strapless top,baggy jeans και μποτάκια
 

Δύσκολα θα δούμε γιορτινές χαλαρώσεις

Το Υπουργικό συνέρχεται εκτάκτως την Τρίτη για να επανεξετάσει τα μέτρα τα οποία θα ισχύουν για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά

Οι μέρες των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς πλησιάζουν και η αγωνία πολιτών και επιχειρηματιών για το αν θα αποφασιστούν χαλαρώσεις των περιοριστικών μέτρων εντείνεται. Η εικόνα των τελευταίων ημερών δεν ευνοεί κάτι τέτοιο, αφού σχεδόν καθημερινά καταγράφονται θάνατοι και τα νοσοκομεία δεν αποφορτίζονται. Μέχρι το βράδυ της Κυριακής, τα θετικά στον ιό άτομα που νοσηλεύονταν ανέρχονταν στα 125, ενώ σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση το πρωί της Δευτέρας, ο αριθμός τους αυξήθηκε κατά δύο. Ως εκ τούτου, αλλά λαμβανομένων υπ’ όψιν και των πολύ ψηλών αριθμών θετικών μοριακών και αντιγονικών τεστ που ανακοινώνονται καθημερινά, επιστήμονες και Υπουργείο δεν φαίνεται προκρίνουν την σημαντική αποκλιμάκωση των μέτρων, παρά μόνον, ενδεχομένως, τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Malls και άλλα μέτρα

Το Υπουργικό Συμβούλιο συνέρχεται την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου για να επαναξιολογήσει τα δεδομένα και τις προτάσεις που υπέβαλαν γραπτώς τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής. Ωστόσο, τα μοναδικά μέτρα στα οποία ενδεχομένως να αποφασιστεί μερική αποκλιμάκωση είναι αυτά που αφορούν στις συναθροίσεις σε οικίες και η παράταση του ορίου μετακινήσεων, μόνο για τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Η επαναλειτουργία των κλειστών εμπορικών κέντρων θα επανατεθεί στο τραπέζι του Υπουργικού Συμβουλίου, μετά τις προτάσεις που κατέθεσαν οι επιχειρηματίες τις προηγούμενες μέρες. Υπενθυμίζεται ότι ο Υπουργός Υγείας είχε εξηγήσει ότι το κλείσιμο των Malls αποφασίστηκε εξαιτίας των ανησυχιών για τον υψηλό συγχρωτισμό των πολιτών στους κοινόχρηστούς τους χώρους, ειδικά τις μέρες των εορτών.

Στις 25 Δεκεμβρίου και την 1 Ιανουαρίου δεν αποκλείεται ισχύσει μερική χαλάρωση συγκεκριμένων μέτρων, όπως ο αριθμός των ατόμων που δικαιούνται να παρευρίσκονται στις οικίες και το όριο του χρόνου των μετακινήσεων. Σε προηγούμενές τους δηλώσεις, επιστήμονες και Υπουργός Υγείας είχαν ξεκαθαρίσει ότι η οποιαδήποτε χαλάρωση μέτρων θα ήταν υπό την αίρεση των επιδημιολογικών δεδομένων. Τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής είχαν κάνει λόγο για ενδεχόμενη αύξηση του μέγιστου αριθμού ατόμων σε οικίες στα 15 και στην επέκταση του χρονικού ορίου για τις μετακινήσεις μέχρι περίπου τα μεσάνυχτα. Ωστόσο, τίποτε δεν είναι βέβαιο, από την στιγμή που η επιδημιολογική εικόνα δεν παρουσιάζει σημαντική βελτίωση.

Πηγή: Η Καθημερινή

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση