ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

NEWS

newsroom must

Οι καταγγελίες που κάνει ο αδελφός του σε τηλεοπτική εκπομπή.

Ο αδελφός του προφυλακισθέντα Δημήτρη Λιγνάδη, Γιάννης, θέλησε να εκφράσει κάποια από τα παράπονά του αναφορικά με τον τρόπο διαχείρισης της υπόθεσης για τα σεξουαλικά αδικήματα που διέπραξε ο κατηγορούμενος, στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Αναλυτικά, ο ίδιος δήλωσε, «ο Δημήτρης δίνει τον αγώνα του και μαζί του κι εγώ. Έναν αγώνα ασύμμετρο και άνισο γιατί πολλές φορές αισθάνομαι σχεδόν μόνος. Πράγματι προσπάθησα να τον δω την πρώτη φορά. Εμποδίστηκα από τα όργανα της Τροχαίας. Δεν υπήρχε πρόβλεψη για τέτοια περίπτωση, είναι χαρακτηριστικό το πώς αντιμετωπίζει το κράτος τους κρατούμενους. Οπότε γύρισα σπίτι μου άπραγος. Είναι απαράδεκτο να μη μπορεί κάποιος να συναντήσει έναν συγγενή του».

Ενώ συνέχισε κατηγορώντας τους δημοσιογράφους για «εμμονή συκοφάντηση και σπίλωση» του ονόματος της οικογένειας αλλά και της προσωπικότητας του Δημήτρη. Λέγοντας, «Διαμαρτύρομαι για την εμμονή συκοφάντηση και σπίλωση του οικογενειακού ονόματος και της προσωπικότητος του αδελφού μου, παράγοντας και διασπείροντας χαλκευμένες ειδήσεις, όθεν και ψευδείς, γύρω από τον βίο και την πολιτεία του, προβαίνοντας κιόλας σε κρίσεις και ένα είδος προδικασίας για μια υπόθεση που έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης. Εκτός από τις υποψίες που εγείρει για τη σκοπιμότητα της επιμονής σε αυτό το θέμα, μου προκαλεί και μια πολύ δυσάρεστη διάθεση. Οι ειδήσεις που παράγονται είναι αφόρητοι όροι, κατά μείζονα λόγο δηλαδή ψευδείς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το περιστατικό στη Μυτιλήνη το 1997 που δεν αφορά στον αδερφό μου. Ήταν μια κλήση μάρτυρα με πολλή φαντασιοπληξία που τον εμπλέκει σε μια υπόθεση με την οποία δεν έχει σχέση. Αν αυτό το πράγμα αποτελεί δημοσιογραφία και δικαστικό ρεπορτάζ, ίσως θα έπρεπε κι εγώ να πιστεύω ότι είμαι ο Πάπας της Ρώμης. Είναι λυπηρό να ταΐζεται ο κόσμος με τέτοιες ανοησίες. Θα ήθελα να έχω μια σταθερή επαφή μαζί του για να συζητήσουμε για τα θέματα που έχουμε. Αντιλαμβάνεστε ότι είναι αδερφός μου. Θα έδειχνα όμως ούτως ή άλλως ενδιαφέρον, από τη στιγμή που γνώριζα ότι διώκεται αδίκως. Κάνω αυτή την παρέμβαση με μεγάλη δυσθυμία και δυσφορία εκ μέρους μου».

Στη συνέχεια, ο Πέτρος Κουσουλός (δημοσιογράφος της εκπομπής) του απάντησε, «Τίποτα από όσα έχουμε παρουσιάσει δεν είναι ψευδές. Εμείς δεν είμαστε δικαστήριο, εμείς κάνουμε ρεπορτάζ και πολλές φορές το ρεπορτάζ είναι σκληρό», σε έντονο ύφος.

Δείτε όσα έγιναν στο βίντεο που ακολουθεί:

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ