ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

“Δυστυχώς ανάμεσα στα θύματα είναι και πολλά παιδιά...παιδάκια”, λέει ο ιατροδικαστής

Δέσποινα Άσπρου

Ημέρα πένθους και η σημερινή. Νεκροί, καμένα σπίτια και αυτοκίνητα, απόγνωση και τρόμος. Αυτά αποτελούν τα βασικότερα χαρακτηριστικά του τριήμερου 23/7 – 24/7 και 25/7.  Τα πολλά λόγια όμως και οι πρόλογοι, σε τέτοιες περιπτώσεις δεν έχουν νόημα. Αυτά είναι ήδη περισσότερο από αρκετά. 

Όπως σίγουρα ξέρετε, έχει ήδη ξεκινήσει η ιατροδικαστική εξέταση των θυμάτων. Ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Νίκος Καρακούκης, περιέγραψε τον τραγικό απολογισμό των φονικών πυρκαγιών στην Αττική, ως μια κατάσταση πρωτόγνωρη και μαζικής καταστροφής.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Ηλία Μπογιόκα, η αναγνώριση βάσει των εξωτερικών χαρακτηριστικών των σορών είναι ιδιαίτερα δύσκολη υπόθεση, καθώς όπως εξήγησε μιλώντας στην τηλεόραση του ANT1 «τα περισσότερα είναι αλλοιωμένα από τη φωτιά, αλλά σίγουρα θα γίνει πλήρης ταυτοποίηση μόνο με DNA και εργαστηριακούς τρόπους» προκειμένου να γίνει η ταυτοποίηση των θυμάτων.

Ο κ.Μπογιόκας αν και δεν αναφέρθηκε στον συνολικό αριθμό των νεκρών τόνισε, εμφανώς φορτισμένος συναισθηματικά πως «Δυστυχώς ανάμεσα στα θύματα είναι και πολλά παιδιά...παιδάκια».

Να υπενθυμίσουμε ότι οι σοροί των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στις καταστροφικές φωτιές που ξέσπασαν στην Ανατολική Αττική αναμένεται να μεταφερθούν στο νεκροτομείο της Αθήνας στο Γουδί.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση