ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Ε. Χατζίδου: Ο Σοϊλέδης, η Ομόνοια και η Κύπρος

Βρίσκεται μονίμως σε ένα αεροπλάνο. Η Ελένη Χατζίδου εδώ και αρκετούς μήνες πηγαινοέρχεται Κύπρο όχι μόνο για τα επαγγελματικά της αλλά και λόγω... έρωτα, μιας και ο σύντροφός της, ο γνωστός παίκτης της Ομόνοιας Άρης Σοϊλέδης, μετακόμισε μόνιμα Κύπρο. 

συνέντευξη στο Beautiful People και τη Νατάσα Αλεξάνδρου

Σε πετυχαίνω σε δημιουργική στιγμή;
Τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια είναι η μετά- «χειρότερα εποχή». Είμαι συνεχώς σε μια φάση δημιουργικότητας, τρεξίματος και πολλής δουλειάς, πράγμα που με χαροποιεί ιδιαίτερα, γιατί λατρεύω αυτό που κάνω.
Ο σύντροφός σου ζει μόνιμα εδώ. Πηγαινοέρχεσαι Κύπρο με τα νέα δεδομένα; Πόσο συχνά;
Ερχόμουν έτσι κι αλλιώς στην Κύπρο λόγω δουλειάς απλώς τώρα έρχομαι αρκετά πιο συχνά ακόμη και αν δεν έχω κανονίσει κάποια εμφάνιση ή οτιδήποτε έχει να κάνει με το επάγγελμά μου.

Πώς περνάς στο νησί; Έκανες φιλίες;
Πάντα περνούσα πολύ όμορφα,μ' αρέσει πολύ η Κύπρος και οι άνθρωποι εδώ. Νομίζω ότι εδώ είναι όλα πιο αθώα και δεν υπάρχουν οι γρήγοροι ρυθμοί της Αθήνας αλλα ούτε και όλο αυτό το απρόσωπο που κυριαρχεί στην πρωτεύουσα της Ελλάδας. Όσο για τους φίλους είχα πολύ πριν γνωστούς και φίλους οπότε ένιωσα αμέσως οικεία, γιατί όλοι προσφέρθηκαν να με βοηθήσουν ώστε να προσαρμοστώ.

Ήταν εύκολη η προσαρμογή;
Πανεύκολη, γιατι έτσι κι αλλιώς η Κύπρος είναι το δεύτερο σπίτι μου, τόσο συχνά που ερχόμουν! Άλλωστε, θεωρώ πως μοιάζουμε τόσο πολύ, δεν νιώθω την Κύπρο σαν ξένη χώρα.

Οι Κύπριοι πώς σου φαίνονται;
Εδώ οι άνθρωποι ανοίγονται πιο εύκολα, σου μιλάνε με το μικρό σου σαν να σε ξέρουν χρόνια, σαν να είσαι φίλη τους! Στη γειτονιά για να φανταστείς μας χαιρετάνε σαν να γνωριζόμαστε από καιρό και αυτό έγινε από την πρώτη στιγμή που μετακομίσαμε.

Ο σύντροφός σου, ο Άρης Σοïλέδης, εγκλιματίστηκε στους ρυθμούς της Κύπρου;
Ο Άρης εχει συνηθίσει λόγω της δουλειάς του να αλλάζει πόλεις αρκετά συχνά. Βέβαια πρώτη φορά άλλαξε χώρα, αλλά, όπως σου είπα, δεν απέχουμε πολύ ως λαοί και κυρίως μιλάμε την ίδια γλώσσα οπότε η αλλαγή δεν είναι μεγάλη. Αλλά ακόμα και αν ήταν διαφορετικά τα πράγματα, είναι τόσο πειθαρχημένος και συγκεντρωμένος στη δουλειά και τις προπονήσεις του, που εξαρχής αυτό που τον ενδιέφερε είναι να έχει ένα όμορφο, ζεστό και καλό σπίτι, γιατί εκεί περνάει τον περισσότερο ελεύθερο χρόνο του, έτσι ώστε να μπορεί να ξεκουράζεται και να αποδίδει.

Θα μπορούσες να ζήσεις μόνιμα εδώ;
Μαζί με τον Άρη θα μπορούσα να μείνω παντού (γέλια!). Η αλήθεια είναι πως την Ελλάδα την αγαπώ και επειδή έχω ταξιδέψει πάρα πολύ, θα σου πω με σιγουριά πως εκτός απ’ αυτή σε δύο μέρη θα μπορούσα να μείνω για πάντα: στη Νέα Υόρκη και στην Κύπρο! Οπουδήποτε αλλού, θα ζοριζόμουν αρκετά.

Για πες, όταν είσαι Κύπρο είσαι με την Ομόνοια;
Υποστηρίζω κάθε φορά την ομάδα στην οποία παίζει ο Άρης και φυσικά προσεύχομαι να κάνει καλό παιχνίδι και η ομάδα του να έχει την καλύτερη πορεία. Ομολογώ πως δεν με απασχολούσε καθόλου το ποδόσφαιρο πριν γνωρίσω τον Άρη. Μ’ αρέσει πολύ να παρακολουθώ, όμως η αλήθεια ειναι πως αγχώνομαι πολύ με τα εκάστοτε αποτελέσματα και με στεναχωρούν πολυ οι αδικίες! Έχω μπει για τα καλά στο πετσί του οπαδού!

Τι δεν ήξερες για την Κύπρο που το έμαθες στην πορεία;
Πολλές κυπριακές λέξεις που ανακαλύπτω μέρα με τη μέρα! Επίσης και αρκετά φαγητά και να μην ξεχάσω, έχω μάθει επιτέλους να οδηγώ με το τιμόνι στα αριστερά, κάτι που φαινόταν πολύ δύσκολο στην αρχή!

Είσαι μια γυναίκα που προσέχει τη διατροφή της. Μπορείς να αντισταθείς στα κυπριακά πιάτα;
Το ν’ αντισταθώ στη σεφταλιά, το χαλλούμι και στα μπουρέκια είναι κάτι πέρα απ’ τις δυνάμεις μου (γέλια)! Προσπαθώ, έστω να τα τρώω με μέτρο, αλλά έχετε υπέροχη κουζίνα!

Πόσο καιρό είστε ζευγάρι με τον Άρη Σοϊλέδη;
Στις 26 Δεκεμβρίου κλείνουμε δύο χρόνια μαζί.

Τι είναι αυτό που σε έκανε να νιώσεις ότι είναι ο άνθρωπός σου;
Ταιριάξαμε τόσο πολύ από την αρχή, συμπληρώνει ο ένας τον άλλο, είναι κατι μαγικό!

Πώς αντέδρασες όταν σου ανακοίνωσε οτι μετακομίζει Κύπρο;
Βασικά ανακουφίστηκα, γιατί είχε προτάσεις να πάει σε άλλες ομάδες του εξωτερικού πολύ πιο μακριά και όπως σου είπα στην Κύπρο πηγαινοερχόμουν και εγώ πολύ συχνά και μάλιστα κάναμε πλάκα με τους συνεργάτες μου οτι πρέπει να πάρω ενα σπίτι τόσο συχνά που ερχόμουν εδώ, οπότε ήταν η καλύτερη επιλογή! Επίσης, να σου πω ότι χαίρομαι που είναι σε μια ομάδα με τόσους οπαδούς που τον αγκάλιασαν από την αρχή, γιατι αυτό ειναι τέλειο για την ψυχολογία του και είναι τόσο σημαντικό για κάποιον που είναι μακριά από το σπίτι του.

Πόσο εύκολο είναι να έχεις σύντροφο ποδοσφαιριστή;
Όσο και αν φαίνεται περίεργο, οι δουλειές μας ταιριάζουν πάρα πολύ! Καταλαβαινόμαστε, γιατί και οι δύο κάνουμε δουλειές καριέρας με θυσίες στην προσωπική μας ζωή, που ίσως κάποιος ανθρωπος άλλου επαγγέλματος δεν θα τις καταλάβαινε. Και εγώ, έχω την πολυτέλεια να φτιάχνω κάπως το προγραμμά μου, ώστε να μπορούμε να είμαστε μαζί όσο το δυνατόν περισσότερο.

Αλήθεια πώς γνωριστήκατε;
Μέσω μιας κοινής παρέας και αμέσως αυτό που μου έκανε κλικ ήταν κυρίως το χιούμορ και η ευστροφία του!

Σκέφτεστε καθόλου τον γάμο;
Είναι η φυσική εξέλιξη όταν ένα ζευγάρι κάνει μια σχέση και είναι αγαπημένο και η αλήθεια είναι πως δεν θα καθόμουν να χάνω τον χρόνο μου με κάποιον άνθρωπο που δεν θα μου έκανε το κλικ για να κάνω οικογένεια ή γι’ αυτό το «για πάντα που λεμε».

Πήγες στην πράσινη γραμμή;
Πήγα ναι, ήταν μια μεγαλη επιθυμία... και με τους γονείς μου και τον Άρη πήγαμε στην Κυρήνεια. Η μητέρα μου είναι Κωνσταντινουπολίτισσα οπότε έχουμε νιώσει στο πετσί μας πώς είναι να μας παίρνουν με τη βία εδάφη και περιουσία. Είναι τραγικό όλο αυτό που εχει συμβεί, έχω μιλήσει με ανθρώπους που έχασαν τα σπίτια τους σε μια νύχτα και πιστεύω είναι ανατριχιαστικό όλο αυτό που περνάτε. Να ξέρετε πως όλοι οι Έλληνες συμπάσχουμε και θλιβόμαστε για όλη αυτή την κατάσταση. Και θα σου πω κατι που έχω καταλάβει για τους Κυπρίους, είστε ο πιο δυνατός λαός που έχω γνωρίσει!

Για πες μας λίγο για τα επαγγελματικά σου, νέος δίσκος, εμφανίσεις....
Πριν από τρεις βδομάδες περίπου έκανα την παρουσίαση του πρώτου μου ολοκληρωμένου δίσκου από τη Spicy Music ο οποίος περιέχει όλα τα single που έχουν κυκλοφορήσει, καθώς και τρία ολοκαίνουργια τραγούδια όπως επίσης και μια επανεκτέλεση ενός ντουέτου –και αγαπημένου μου τραγουδιού του 1979– μαζί με τον Δημήτρη Κοντολάζο που είχα την τιμή να δεχτεί να το ερμηνεύσουμε μαζί. Επίσης κάθε Παρασκευή και Σάββατο εμφανίζομαι με τον Αντύπα και τον Γιώργο Γιαννιά στο VOX στην Ιερά Οδό στην Αθήνα και θα βρίσκομαι μεχρι και τις γιορτές γιατί μετά θα πάμε ένα μήνα περιοδεία με τον Πάνο Κιάμο στην Αμερική και τον Καναδά.

Πόσα χρόνια είσαι στον χώρο; Ένιωσες ότι τώρα ξεκινά η επιτυχία για σένα ή τότε με το «χειρότερη»;
Τραγουδάω από το 2002, ξεκίνησα στη Θεσσαλονίκη παράλληλα με τις σπουδές μου στην κοινωνική και ποιμαντική θεολογία. Έκανα πολλές προσπάθειες αλλά το μαγικό ταξιδι ξεκίνησε με το «χειρότερα» ομως κάθε φορά με κάθε συνεργασία, σε κάθε νέο τραγούδι νιώθω τόσο όμορφα και τόσο γεμάτη και χαρούμενη! Νιώθω όμως ότι έχω πετύχει κάποιους στόχους μου αλλα έχω πολύ δρόμο ακόμη, γιατί κάθε φορά ανοίγονται καινούριοι οριζοντες και θέτω νέα όρια. Σ’ αυτή τη δουλειά δεν σταματάς ποτέ να δημιουργείς και να ονειρεύεσαι.

Πού θα περάσεις τις γιορτές;
Θα δουλεύω όπως και από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου σ’ αυτή τη δουλειά. Έχω καιρό λοιπόν να περάσω οικογενειακές γιορτές αλλα το «σπίτι» μου πια, είναι το μαγαζί που δουλεύω, το VOX, και οικογένειά μου ο κόσμος που έρχεται να διασκεδάσει μαζί μας.

Μια ευχή για τη νέα χρονιά...
Υγεία, αγάπη και ευτυχία, δεν υπάρχει κάτι καλύτερο και πιο σημαντικό απ’ αυτά όσο τετριμμένα και αν ακούγονται. Να βλέπουμε μόνο χαμόγελα δίπλα μας και

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση