ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Λινό παντελόνι, λινό πουκάμισο και kitten heels
 

Έφτασαν τα πρώτα εμβόλια στην Κύπρο

Σε ανάρτηση στο twitter η Επίτροπος Στέλλα Κυριακίδου κάνει λόγο για στιγμή συναισθηματικής φόρτισης καθώς μήνες μετά από σκληρή δουλειά η πρώτη παρτίδα είναι εδώ

Στην Κύπρο έφτασαν γύρω στη μια το μεσημέρι τα πρώτα εμβόλια κατά της COVID-19. Η παραλαβή έγινε από τον Υπουργό Υγείας, Κωνσταντίνο Ιωάννου και την Ευρωπαία Επίτροπο για την Υγεία, Στέλλα Κυριακίδου.

Σε ανάρτηση στο twitter η Επίτροπος Στέλλα Κυριακίδου κάνει λόγο για στιγμή συναισθηματικής φόρτισης καθώς μήνες μετά από σκληρή δουλειά η πρώτη παρτίδα είναι εδώ. Αναφέρει ότι χιλιάδες δόσεις παραλαμβάνονται σήμερα από τα κράτη μέλη της ΕΕ και αυτό είναι πράξη αλληλεγγύης και έμπρακτη ενότητα.

Εξάλλου σε ανάρτηση στον λογαριασμό των κυπριακών αεροδρομίων στο twitter αναφέρεται ότι «σήμερα ελπίζουμε ότι ξημέρωσε μία αλλιώτικη μέρα. Τα πρώτα εμβόλια έφτασαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας και αυτό σημαίνει πως από αύριο αρχίζει το τέλος της πανδημίας! Καλές γιορτές!».

Την Κυριακή 27/12 οι πρώτοι εμβολιασμοί

Με το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech θα εμβολιαστούν πρώτοι, σύμφωνα με το πλάνο που καταρτίστηκε από το Υπουργείο Υγείας, το προσωπικό και οι ένοικοι των οίκων ευγηρίας, καθώς και το προσωπικό που εργάζεται στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς για την πανδημία. Μάλιστα, τις προηγούμενες μέρες είχαν συλλεγεί οι απαραίτητες πληροφορίες από τα γηροκομεία, προκειμένου να διατεθεί ο ακριβής αριθμός των δόσεων του εμβολίου. Επίσης, όπως πληροφορείται η «Κ», έχει ειδοποιηθεί και το προσωπικό που εργάζεται σε δημόσια νοσηλευτήρια, με τις λίστες να έχουν αρχίσει να καταρτίζονται.

Τα βήματα και η ιεράρχηση

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, ο εμβολιασμός θα γίνεται στα Κέντρα Εμβολιασμού παγκύπρια από επαγγελματίες υγείας (Επισκέπτες/τριες Υγείας) που έχουν καταρτιστεί επαρκώς για να χορηγούν το εμβόλιο στους πολίτες που το επιθυμούν. Υπάρχει η δυνατότητα να λειτουργούν ταυτόχρονα μέχρι και 100 διαφορετικά συνεργεία. Ο εμβολιασμός θα γίνεται με ονομαστικό ραντεβού, το οποίο θα μπορεί να προγραμματιστεί από το ίδιο το άτομο ή εκπρόσωπό του μέσω του Λογισμικού Προγράμματος Εμβολιασμού. Το άτομο θα λαμβάνει γραπτό μήνυμα στο κινητό του με τις λεπτομέρειες για το ραντεβού του, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα για αποστολή υπενθύμισης. Ο εμβολιασμός θα γίνεται στο Κέντρο Εμβολιασμού που έχει δηλωθεί από τον κάθε πολίτη και θα χορηγείται αποδεικτικό χορήγησης της πρώτης δόσης είτε ηλεκτρονικά είτε με κάρτα εμβολιασμού.

Ταυτόχρονα με τη χορήγηση της πρώτης δόσης, θα διευθετείται ραντεβού για την χορήγηση της δεύτερης δόσης.

Υπό τις προϋποθέσεις ολοκλήρωσης των διαδικασιών έγκρισης των αιτήσεων για αδειοδότηση και κυκλοφορία των εμβολίων από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων και τη διανομή τους στα κράτη μέλη και χωρίς να διαφοροποιηθούν οι ποσότητες που έχουν δεσμευτεί να δοθούν σε κάθε παρτίδα, οι εμβολιασμοί αναμένεται να γίνουν ως ακολούθως:

Την ερχόμενη Δευτέρα θα εμβολιαστεί ο Πρόεδρος

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θα είναι ανάμεσα στους πρώτους που θα εμβολιαστούν με το εμβόλιο της Pfizer-BioNTech, σε μια κίνηση ισχυρής στήριξης του εμβολίου απέναντι στις όποιες αντίθετες φωνές εκδηλώνονται και στην Κύπρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» ο Νίκος Αναστασιάδης θα εμβολιασθεί την Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου σε κάποιο από τα εμβολιαστικά κέντρα. Ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας φαίνεται να απέρριψε κατηγορηματικά κάποιες παραινέσεις να εμβολιασθεί την επομένη άφιξης του εμβολίου στην Κύπρο, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να δώσει το μήνυμα πως και ο ίδιος ως ένας απλός πολίτης θα μεταβεί στο εμβολιαστικό κέντρο για να εμβολιασθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση