ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Ελλάδα: Νέα καταγγελία για βιασμό ανηλίκου κατά γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη

Τα καταγγελόμενα αδικήματα δεν έχουν παραγραφεί

Ιωάννα Μάνδρου

Διευρύνεται ο κύκλος των θυμάτων που καταγγέλουν στις δικαστικές αρχές σεξουαλική κακοποίηση από γνωστό πρωταγωνιστή και σκηνοθέτη, καθώς κατατέθηκε νέα μήνυση στην Εισαγγελία της Αθήνας στην οποία περιγράφονται αδικήματα βιασμού που φέρονται να έχουν τελεστεί το 2010, όταν ο καταγγέλων ήταν 14 ετών.

Με δεδομένη την καταγγελία και εφόσον αξιολογηθεί ως αληθής από τις δικαστικές αρχές, η υπόθεση θα εξελιχθεί σε σοβαρή, καθώς το καταγγελόμενο αδίκημα δεν έχει παραγραφεί και οι όποιες ποινικές ευθύνες υπάρχουν, δεν έχουν σβήσει.

Ο καταγγέλων σεξουαλική κακοποίηση το 2010 δεν ανήκει στο χώρο του θεάτρου, αλλά όπως αναφέρει στη μήνυση του, η προσέγγιση του από τον γνωστό σκηνοθέτη έγινε στην περιοχή του Μεταξουργείου, εξελίχθηκε σε γνωριμία και στη συνέχεια σε βιασμό, περιστατικό που κατά την καταγγελία έγινε στο σπίτι του σκηνοθέτη.

Ο δικηγόρος του μηνυτή Γιάννης Βλάχος σε δηλώσεις του χαρακτήρισε ιδιαίτερα επικίνδυνα τα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου προσώπου, επισημαίνοντας πως είναι πιθανόν να συνεχίζει ακόμα και τώρα τη δράση του.

Παράλληλα, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη επισκέφθηκε σήμερα το πρωί τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλειο Πλιώτα, καταθέτοντας αναφορά και θέτοντας στη διάθεση των ανακριτικών αρχών τις αρμόδιες υπηρεςίες του υπουργείου αλλά και τους εποπτευόμενους φορείς προκειμένου, όπως επισημαίνει, τα θύματα να μιλήσουν και οι θύτες να εντοπιστούν.

Η κ. Μενδώνη ζήτησε -και αυτή από την πλευρά της- να διερευνηθεί η υπόθεση των σεξουαλικών κακοποιήσεων σε βάθος από τη δικαιοσύνη. Η αναφορά της διαβιβάζεται αρμοδίως στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου να συσχετιστεί στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί η Εισαγγελία της Αθήνας για σειρά καταγγελιών, ενώ τη Δευτέρα έχει κληθεί να εξεταστεί ως μάρτυρας και να καταθέσει ό,τι στοιχεία διαθέτει ο Πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλας. Η εξέταση του θα γίνει από τον εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο που έχει αναλάβει την έρευνα.

kathimerini.gr

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση