ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: midi στενό φόρεμα και μποτάκια
 

Ελλάδα: Τέλος στην αγωνία των τηλεοπτικών αδειών

66 ολόκληρες ώρες χρειάστηκε για να ολοκληρωθεί η μαραθώνια διαδικασία της δημοπρασίας για τους τέσσερις καναλάρχες που θα κατάφερναν να πάρουν τηλεοπτική άδεια. Συγκεκριμένα, στις 02:50 ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της μακροχρόνιας διαδικασίας.

Οι Γιάννης Αλαφούζος (ΣΚΑΪ), Ιωάννης Καλογρίτσας, Θοδωρής Κυριακού (ΑΝΤ1), Βαγγέλης Μαρινάκης είναι οι νέοι καναλάρχες, αφού κατάφεραν να πλειοδοτήσουν στις δημοπρασίες που έγιναν για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες.

Τηλεοπτικές άδειες δεν εξασφάλισαν ο Alpha, το Star, η κυπριακή κοινοπραξία και ο Ιβάν Σαββίδης.

Το Δημόσιο θα εισπράξει συνολικά 246 εκατ. ευρώ από την δημοπρασία των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών, ποσό που είναι μεγαλύτερο από όσο εκτιμούσαν στην κυβέρνηση κάτι που δήλωσε και ο υπουργός Νίκος Παππάς μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Οι νικητές και τα ποσά:

 ΣΚΑΪ, Γιάννης Αλαφούζος  - 43,6 εκατ.ευρώ

 Ιωάννης-Βλαδίμηρος Καλογρίτσας - 52,6 εκατ.ευρώ

 AΝΤ1, Θοδωρής Κυριακού - 75,9 εκατ.ευρώ

 Alter Ego, Βαγγέλης Μαρινάκης - 73,9 εκατ.ευρώ

Οι δηλώσεις των «νικητών» και των «ηττημένων»

ΣΚΑΪ: «Πληρώνουμε λύτρα»

Αιχμές κατά της διαδικασίας άφησε ο ένας εκ των διευθύνων σύμβουλων του ΣΚΑΪ, Κώστας Κιμπουρόπολος.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΣΚΑΪ μίλησε για «διαδικασία χιτσκοκική» και «ψυχοφθόρα», σημειώνοντας ότι «κάθε σενάριο που θα μπορούσατε να φανταστείτε έχει ξεπεραστεί».

Όπως αποκάλυψε, ο ΣΚΑΪ ήταν «ο πρώτος σταθμός που πήρε άδεια και, μάλιστα, με τη μικρότερη τιμή από όλους».

Περιέγραψε δε τη διαδικασία ως ένα «ραντεβού στα τυφλά» και απέδωσε την επιτυχία του σχήματος που εκπροσωπούσε στην τύχη, τη ψυχραιμία και τις σωστές αποφάσεις. Ιδιαίτερα οξύς ο κ. Κιμπουρόπουλος ανέφερε ότι «ουσιαστικά μετά την πρώτη φάση άνοιξε η πόρτα του φρενοκομείου και μπήκαν οι υπόλοιποι».

Κλείνοντας, ανέφερε ότι δεν ήρθαν για να πάρουν άδεια αλλά για να πληρώσουν «λύτρα για άρση της ομηρίας», υποστηρίζοντας ότι ο ΣΚΑΪ είναι ένα «ανεξάρτητο μέσο που έχει γράψει τη δική του ιστορία και θα συνεχίσει να τη γράφει για πολλά χρόνια».

Μαρινάκης: «Όλα καλά»

Εξερχόμενος από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης ο Βαγγέλης Μαρινάκης εμφανίστηκε ολιγόλογος. Σε ερώτηση δημοσιογράφου του CNN Greece πώς αισθάνεται για την επιτυχία αυτή και αν ήταν δύσκολη η διαδικασία αρκέστηκε να πει «μια χάρα όλα» χωρίς να κάνει περαιτέρω δηλώσεις.

STAR:  «Όσοι θίγονται προσφεύγουν στη δικαιοσύνη»

Απογοητευμένος και καταπονημένος εμφανίστηκε ο Κάρολος Αλκαλάι του STAR, ο οποίος έκανε λόγο για τίμημα που κανείς δεν είχε φανταστεί ότι θα πήγαινε τόσο ψηλά, και παρέπεμψε στις ανακοινώσεις της Επιτροπής.

Ανέφερε δε ότι η διαδικασία έπασχε από πολλά νομικά ζητήματα. Δήλωσε, τέλος, χαρακτηριστικά ότι η εκτελεστική εξουσία ψηφίζει ένα νόμο και αυτός που νομίζει ότ θίγεται προσφεύγει στη δικαστική εξουσία, προαναγγέλλοντας αντίστοιχες κινήσεις από την πλευρά του Star. «Αύριο πάμε κάνουμε τη δουλειά μας. Καλό ξημέρωμα».

Σαββίδης: «Έκανα ό,τι μπορούσα για να πληρώσουν οι άλλοι περισσότερα»

Σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος εμφανίστηκε στις κάμερες ο Ιβάν Σαββίδης που μίλησε περισσότερο απ όλους, δίνοντας συγχαρητήρια στους νικητές, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ένα μέρος του τιμήματος να κατευθυνθεί προς τους υπερηλικες και συνταξιούχουςΠόντιους.

«Σίγουρα ο χώρος των media με ενδιαφέρει αλλά έχω ξεκάθαρη κατανόηση για το πόσο κοστίζει», δήλωσε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, εξηγώντας στη συνέχεια πώς κινήθηκε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, «μόλις έγινε κατανοητό ότι ξεφεύγουμε πολύ από την αξία αυτής της άδειας, χρησιμοποίησα εναλλακτική λύση» και σημείωσε με δηκτικό τρόπο ότι οι έτεροι διεκδικητές πλήρωσαν 70 εκατ. για άδειες που αρχικά υπολόγιζαν στα 3-4. 
Χαρακτήρισε αρκετά πρωτότυπη τη διαδικασία, που όμως «θύμιζε κάπως φυλακή», ενώ αποκάλυψε ότι οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό έκαναν αστεία μεταξύ τους, λέγοντας πως είναι οι μοναδικοί άνθρωποι που κλείστηκαν με δική τους πρωτοβουλία και χωρίς εντολή εισαγγελέα για 60 ώρες μέσα σε ένα χώρο. «Ακόμα και στην τουαλέτα δεν μπορούσαμε να πάμε χωρίς αστυνομικό».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην κυβέρνηση, για την οποία είπε πως έδειξε ότι είναι σε θέση να πραγματοποιήσει τέτοιους δύσκολους διαγωνισμούς και τόνισε ότι είναι χαρούμενος«γιατί έχω πει στον πρωθυπουργό και στους ανθρώπους γύρω του να μη φοβάται κάτι και να πηγαίνει μπροστά».

«Μέχρι το νούμερο που έπρεπε, εγώ κατάφερα να υλοποιήσω το δικό μου σενάριο. Όταν βγήκα στην τελευταία φάση έδωσα μηδενικά ποσά, που σημαίνει ότι εκπλήρωσα την αποστολή μου. Όλες αυτές τις 60-70 ώρες προσπαθούσα να καταλάβω τι οδηγεί τους ανθρώπους σε τόσο μεγάλα νούμερα. Εσείς ξέρετε πολύ καλά τι τους οδηγεί και δεν είναι μόνο τα επιχειρηματικά του συμφέροντα.

Κάποιος έσωζε τον εαυτό του, κάποιος έσωζε τα κανάλια του», είπε με νόημα ο κ. Σαββίδης.

Και συμπλήρωσε: «Κάποιοι έκαναν στρατηγικά λάθη. Πριν από το διαγωνισμό ξεκίνησαν να λένε ποιος είναι ο Σαββίδης και τότε είπα στον εαυτό μου ότι, αν δεν πάρω την άδεια, θα κάνω ό,τι μπορώ για να πληρώσουν πολύ περισσότερα αυτοί. Και είμαι χαρούμενος για το γεγονός ότι το πέτυχα».

Κλείνοντας τις δηλώσεις του, οι οποίες έγιναν στα ρωσικά, ανέφερε οτι η κυβέρνηση κατάφερε να στεναχωρήσει όσους πίστευαν ότι δεν θα πλήρωναν πολλά για τις άδειες, αλλά και ότι «ο Αλαφούζος έπρεπε να πληρώσει περισσότερο».

«Συνολικά, είμαι ικανοποιημένος», είπε,αφήνοντας την εντύπωση ότι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο αυτή ήταν μια αρχή στις επιχειρηματικές του σχέσεις με το χώρο των media.

Πηγή: 24 News

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση