ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Εμβόλιο κορωνοϊού: H συμφωνία Bill Gates με την AstraZeneca

Η AstraZeneca ανακοίνωσε πως διπλασίασε την παραγωγική ικανότητα για πιθανό εμβόλιο Covid-19

Η AstraZeneca αναφέρει ότι έχει εξασφαλίσει την ικανότητα παραγωγής 2 δισεκατομμυρίων δόσεων ενός πιθανού εμβολίου κορωνοϊού που αναπτύσσεται σε συνεργασία με ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Ο νέος αριθμός παραγωγής περιλαμβάνει 400 εκατομμύρια δόσεις που θα δοθούν σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους.

Σύμφωνα με το CNN η φαρμακευτική εταιρεία που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι είχε υπογράψει δύο επιπλέον συμφωνίες σχετικά με το εμβόλιο, το οποίο αυτή τη στιγμή δοκιμάζεται σε περίπου 10.000 ενήλικες εθελοντές στη Βρετανία.

Η AstraZeneca (AZN) έκανε μια συμφωνία 750 εκατομμυρίων δολαρίων για την παραγωγή 300 εκατομμυρίων δόσεων με διεθνή ιδρύματα, το Coalition for Epidemic Preparedness Innovations και η συμμαχία εμβολίων Gavi. Και οι δύο οργανισμοί υγείας υποστηρίζονται από τον συνιδρυτή της Microsoft Bill Gates και τη σύζυγό του.

Μια δεύτερη συμφωνία, με το Serum Institute of India, θα επιτρέψει στον κορυφαίο κατασκευαστή εμβολίων να κάνει 1 δισεκατομμύριο δόσεις για τις φτωχότερες χώρες, με το 40% αυτών να φτάσουν μέχρι τα τέλη του 2020.

Η AstraZeneca είχε προηγουμένως συμφωνήσει να παρέχει 400 εκατομμύρια δόσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο. Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε την Παρασκευή ότι έχει πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα για άλλες 300 εκατομμύρια δόσεις.
Συνήθως, οι εταιρείες περιμένουν να ξεκινήσουν τη διαδικασία παρασκευής έως ότου αποδειχθεί ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό. Ωστόσο, αρκετοί κατασκευαστές φαρμάκων εργάζονται σε ένα επιταχυνόμενο χρονοδιάγραμμα με την ελπίδα να μετριάσουν την πανδημία του κορωνοϊού.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της AstraZeneca, Pascal Soriot, δήλωσε την Παρασκευή ότι οι ερευνητές θα πρέπει να έχουν αρκετά δεδομένα για να καθορίσουν εάν το εμβόλιο θα είναι ασφαλές και αποτελεσματικό έως τον Σεπτέμβριο. «Αρχίζουμε να κατασκευάζουμε αυτό το εμβόλιο αυτή τη στιγμή και πρέπει να το έχουμε έτοιμο για χρήση τη στιγμή που θα έχουμε τα αποτελέσματα», δήλωσε στο BBC Radio.

Η AstraZeneca σε δηλώσεις είπε ότι εργάζεται για να υποστηρίξει την «παγκόσμια πρόσβαση» στο εμβόλιο «χωρίς κέρδος» κατά τη διάρκεια της πανδημίας, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων στις φτωχότερες χώρες. Ο Soriot είπε ότι η συμφωνία αδειοδότησης με το Serum Institute of India θα βοηθήσει να διασφαλιστεί ότι το εμβόλιο θα φτάσει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους.

«Έχουμε δημιουργήσει ξεχωριστές αλυσίδες εφοδιασμού. Μία για τις ΗΠΑ, μία για την Ευρώπη, την Ινδία, τώρα κοιτάζουμε την Κίνα.»

Πολλές προσπάθειες βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλο τον κόσμο για την παραγωγή εμβολίων για τον κορωνοϊό. Ήδη, διεξάγεται μια συζήτηση σχετικά με το ποιος πρέπει να πάρει πρώτα εμβόλια και εάν οι φαρμακευτικές εταιρείες πρέπει να επιδιώξουν να επωφεληθούν από την ανάπτυξή τους.

"Χρειαζόμαστε αρκετά εμβόλια. Ένα εμβόλιο δεν θα είναι αρκετό. Όλοι προσπαθούμε να κάνουμε το ίδιο πράγμα που είναι να φέρουμε μια λύση σε αυτήν την τρομερή πανδημία", δήλωσε ο Soriot στο CNN Business τον Μάιο.

Με πληροφορίες από το cnn.com

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση