ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Ένοχος για τη δολοφονία του Floyd ο Chauvin

Έπειτα από την ανάγνωση της απόφασης, ο πρώην αστυνομικός μεταφέρθηκε εκτός της αίθουσας του δικαστηρίου με χειροπέδες

newsroom must

Ένοχος για όλες τις κατηγορίες σχετικά με τον θάνατο του George Floyd κρίθηκε ο πρώην αστυνομικός Derek Chauvin από το σώμα των ενόρκων.

Ο Σόβιν ήταν αντιμέτωπος με τρεις κατηγορίες: ανθρωποκτονία, ακούσια ανθρωποκτονία και βιαιοπραγία που προκάλεσε τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ τον περασμένο Μάιο.

Έπειτα από την ανάγνωση της απόφασης, ο πρώην αστυνομικός μεταφέρθηκε εκτός της αίθουσας του δικαστηρίου με χειροπέδες.

Με την ανακοίνωση της ετυμηγορίας των 12 ενόρκων, πλήθος κόσμου που βρισκόταν συγκεντρωμένο στη Minneapolis της Minnesota ξέσπασε σε πανηγυρισμούς.

Σε δήλωσή τους, οι δικηγόροι της οικογένειας Floyd ανέφεραν πως η ετυμηγορία «ξεπερνάει αυτήν την πόλη και έχει σημαντικές επιπτώσεις για τη χώρα και τον κόσμο». Αυτή η ετυμηγορία είναι ένα σημείο καμπής στην ιστορία», σχολίασε ο δικηγόρος Ben Crump.

Οι ένορκοι συζήτησαν για τέσσερις ώρες τη Δευτέρα και συνεδρίασαν εκ νέου την Τρίτη. Ο Chauvin αναμένεται να παραμείνει στη φυλακή για δεκάδες χρόνια.

Επί εννέα λεπτά, τον περασμένο Μάιο, ο Chauvin είχε παραμείνει γονατισμένος πάνω στον 46χρονο Floyd, ο οποίος ήταν ξαπλωμένος μπρούμυτα στο έδαφος, με τα χέρια δεμένα με χειροπέδες στην πλάτη.

Η δίκη διεξήχθη σε τεταμένη ατμόσφαιρα, καθώς στην πόλη οργανώνονται και πάλι καθημερινές διαδηλώσεις, μετά τον πρόσφατο θάνατο νεαρού Αφροαμερικανού ο οποίος πυροβολήθηκε από αστυνομικό κατά τη διάρκεια τροχονομικού ελέγχου.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Justice for George Floyd (@george.floyd_)

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X