ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: midi φόρεμα με βολάν και sneakers
 

Έπεσαν τα πρώτα χιόνια στο Τρόοδος

Έντονη χιονόπτωση σημειώνεται από το πρωί στο Τρόοδος, από την πλατεία μέχρι και την ψηλότερη κορυφή του, τον Όλυμπο.

Η πρόσβαση σε αυτό το ύψος του βουνού, σύμφωνα με την Αστυνομία Πλατρών, συστήνεται μόνο σε αυτοκίνητα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Τα πρώτα χιόνια της σεζόν έπεσαν στις βουνοκορφές του Τροόδους στη διάρκεια της νύχτας. Το βαρομετρικό χαμηλό που επηρεάζει την περιοχή της Κύπρου από το απόγευμα της Τρίτης, επιβεβαίωσε τις προβλέψεις των μετεωρολόγων και μας χάρισε ένα όμορφο σκηνικό.

Στην ιστοσελίδα skicyprus.com φαίνεται η λεπτή στρώση χιονιού σε περιοχή του Τροόδους.

Σύμφωνα με τη πρόγνωση του καιρού, σήμερα, ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές σε πολλές περιοχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικά τα φαινόμενα αναμένεται να είναι έντονα, ενώ σε καταιγίδα πιθανό να πέσει χαλάζι. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους ενδέχεται να πέσει χιονόνερο ή χιόνι.

Έντονα καιρικά φαινόμενα με προβλήματα

Kατολισθήσεις όγκων χώματος και πετρών σε διάφορα σημεία του δρόμου Λαζανιά – Μαχαιρά, στην επαρχία Λευκωσίας, έχουν σημειωθεί το πρωί σήμερα , λόγω των βροχοπτώσεων στην περιοχή.

Kατολισθήσεις σημειώθηκαν τα ξημερώματα σήμερα και σε διάφορα σημεία στους δρόμους Ζωοπηγής – Καλού Χωριού και Καλού Χωριού – Λουβαρά, στην επαρχία Λεμεσού. Οι τοπικές Αρχές προβαίνουν σε καθαρισμό των δρόμων.

Oι καταρρακτώδεις βροχές που πέφτουν στην επαρχία Πάφου από τις απογευματινές ώρες της Τρίτης και συνεχίστηκαν καθ' όλη την διάρκεια της νύχτας προκάλεσαν αρκετά προβλήματα στο οδικό δίκτυο της επαρχίας Πάφου. Εξαιτίας των καταρρακτωδών βροχών σε κάποια σημεία του οδικού δικτύου της επαρχίας Πάφου συσσωρεύτηκαν όγκοι νερού ωστόσο σήμερα το οδικό δίκτυο έχει αποκατασταθεί.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο δρόμος Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς και ο δρόμος Πόλης Χρυσοχούς – Αργάκας λόγω των καταρρακτωδών βροχών χτες κατέστη ολισθηρός. Οι οδηγοί προτρέπονται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να οδηγούν με χαμηλή ταχύτητα. Από τους σφοδρούς επίσης ανέμους απεκόπησαν κορμοί δέντρων, καταπλακώνοντας μάλιστα και ένα όχημα ενώ η Πυροσβεστική δέχτηκε κλήση για αποκοπή και πτώση σύρματος επί της οδού Αθηνάς στην Πάφο. Συνεργείο της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου έσπευσε στην σκηνή για αποκατάσταση της βλάβης. Αρκετά υποστατικά έμειναν χωρίς ρεύμα ενώ τσίγκοι από κτηνοτροφικό υποστατικά στα Μαντριά κατέπεσε από τους δυνατούς ανέμους.

Η Αστυνομία ανακοινώνει επίσης πως η οδήγηση σε βρεγμένους δρόμους κρύβει πολλές παγίδες και κινδύνους γι’ αυτό οι οδηγοί οχημάτων πρέπει να βρίσκονται πάντοτε σε εγρήγορση και να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι στο δρόμο.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση