ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Επίθεση με βιτριόλι: «Δεν είμαι χημικός να ξέρω τι ζημιά θα έκανα με το βιτριόλι»

«Άγνοια κινδύνου» δήλωσε για την χρήση του καυστικού υλικού.

newsroom must

Κοντά στην ολοκλήρωσή της είναι η ανάκριση που διεξάγεται από τον Μάϊο του 2020 για την απόπειρα δολοφονίας εναντίων της Ιωάννας Παλιοσπύρου με την χρήση χημικής ουσίας από την Έφη Κακαράντζουλα(35χρονών), η οποία ομολόγησε για την διάπραξη του εγκλήματος χθες (05/04/2021).

Η κατηγορούμενη αν και στην απολογία της ζήτησε συγγνώμη για την πράξη της δεν έδωσε λεπτομέρειες για τα κίνητρα της και τους λόγους που την οδήγησαν στην απόφασή της να επιτεθεί εναντίων του θύματος. Ακόμη η ίδια δεν αποδέχθηκε ενώπιον της ανακρίτριας τη βαριά κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας (πολυετή κάθειρξη) και υποστήριξε ότι αποδέχεται το αδίκημα της σωματικής βλάβης, το οποίο επισύρει κάθειρξη από 5 έως 15 έτη ή από 2 έως 8 έτη. Αντίθετα, το πλαίσιο ποινής για την σωματική βλάβη είναι από 5 έως 10 έτη.

Ακόμη η ίδια απαντά στην «άγνοια» που είχε αναφορικά με την χημική ουσία που εξαπέλυσε εναντίων του θύματος λέγοντας «Δεν είμαι χημικός. Δεν ήταν μεγάλη ποσότητα. Ήταν ένα κανονικό ποτήρι. Δεν γνώριζα ότι θα προκληθεί τόσο μεγάλη ζημιά». Συνεχίζοντας στους ίδιους ρυθμούς αναφορικά με το ότι το υγρό θα μπορούσε ακόμη να προκαλέσει και το θάνατο στην περίπτωση που το θύμα δεν το ξέπλενε γρήγορα, είπε «Δεν γνώριζα ότι αυτό το υγρό θα προκαλούσε τέτοια ζημιά γνώριζα ότι θα προκαλούσα κάποιο τραύμα. Δεν είχα σκοπό να στοχεύσω στο πρόσωπο. Η στάση του σώματος απέδειξε ότι ήμουν πλάγια και όχι πρόσωπο με πρόσωπο. Δεν γνώριζα ότι θα προκαλούσα τόσο μεγάλη ζημιά. Το παχύρευστο υγρό δεν γνώριζα ότι προκαλεί μεγαλύτερη ζημιά, δεν είμαι χημικός. Δεν γνώριζα ότι υπήρχε σε πιο αραιή μορφή».

Τέλος η ίδια μιλά για την προμηθεύσει του υλικού «Για την πράξη ανεύρεσης και την προμήθεια του καυστικού υλικού είμαι μόνο εγώ υπεύθυνη και κανείς άλλος. Δεν θέλω να απαντήσω από πού το προμηθεύτηκα».

Ούτε φάνηκε να είναι διατεθειμένη να ξεδιαλύνει το πάζλ του γιατί προέβηκε σε αυτή την πράξη « Τη θεώρησα υπεύθυνη για ένα πολύ προσωπικό ζήτημα το οποίο ήταν πολύ σημαντικό για εμένα. Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και με έκανε να δω τα πράγματα από άλλη οπτική γωνία. Δεν θέλω να το αναπτύξω περαιτέρω ώσπου να φτάσει η υπόθεση στο ακροατήριο και να ειπωθούν όλες οι αλήθειες. Δεν θα ήθελα να παρερμηνευτεί τίποτα από τα παραπάνω με εικασίες και φανταστικά σενάρια για αυτό. Προς το παρόν παραμένω σε όσα είπα ως τώρα».

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X