ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

NEWS

newsroom must

Αναλυτικά η συζήτηση του θύτη με την ανακρίτρια.

Να παραπεμφθεί σε δίκη η 36χρονη που επιτέθηκε με βιτριόλι σε βάρος της άτυχης Ιωάννας για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας προτείνει στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ο εισαγγελέας Γιώργος Νούλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Νούλης κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η κατηγορούμενη είχε πρόθεση να σκοτώσει την 35χρονη, αξιολογώντας τα στοιχεία από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας που έδειξαν ότι η ποσότητα και η πυκνότητα του καυστικού υγρού ήταν μεγάλη.

Την απόφαση για το εάν και με ποια κατηγορία θα παραπεμφθεί σε δίκη η 36χρονη θα τη λάβει τις προσεχείς εβδομάδες το Δικαστικό Συμβούλιο με βούλευμα.

Λίγες μόνον ημέρες από την επί της ουσίας απολογία που έδωσε η προσωρινά κρατούμενη για τη βίαιη επίθεση σε βάρος της Ιωάννας στις 20 Μαΐου 2020 στην Καλλιθέα, ο εισαγγελικός λειτουργός φαίνεται να μην αποδέχεται όσα ισχυρίστηκε ενώπιον της ανακρίτριας η απολογούμενη, η οποία αποδέχθηκε την επίθεση, λέγοντας, ωστόσο, πως πρόθεσή της ήταν να τραυματίσει το θύμα και όχι να το σκοτώσει.

«Δεν ήθελα να τη σκοτώσω», λέει η 36χρονη.

Υπενθυμίζεται ότι η 36χρονη κατά τη διάρκεια της απολογίας της στην ανακρίτρια αρνήθηκε ότι ήθελε να σκοτώσει την Ιωάννα. Γνώριζε το θύμα από κοινό φιλικό κύκλο και υποστήριξε ότι ένα προσωπικό ζήτημα ήταν εκείνο που την ώθησε να ρίξει καυστικό υγρό στην 35χρονη.

Στην ερώτηση της ανακρίτριας εάν αποδέχεται την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας, η κατηγορούμενη φέρεται να απάντησε:

«Δεν αποδέχομαι την κατηγορία όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο. Αποδέχομαι το αδίκημα της σωματικής βλάβης. Όλα τα έτη του ενήλικου βίου μου τα έχω διανύσει χωρίς παραβατική συμπεριφορά. Η στάση μου αυτή απέδειξε ότι υπερισχύει ο τρόπος ανατροφής μου και η δομή της προσωπικότητάς μου. Σε καμία περίπτωση δεν είμαι αμετανόητη και ανάλγητη και για αυτό με τη σημερινή μου απολογία μου θέλω να ζητήσω ειλικρινή και ταπεινή συγγνώμη για το κακό και τη θλίψη που προκάλεσα στην ίδια και στην οικογένειά της, την οποία ελπίζω και να αποδεχτούν. Λυπάμαι ειλικρινά από τα βάθη της ψυχής μου».

Η κατηγορούμενη φέρεται να υποστήριξε ότι δεν γνώριζε πόση ζημιά θα προκαλούσε το καυστικό υγρό στην άτυχη Ιωάννα και αρνήθηκε να αποκαλύψει από πού προμηθεύτηκε το βιτριόλι.

Ακολουθεί αναλυτικά η συζήτηση της ανακρίτριας με την κατηγορούμενη:

Κατηγορούμενη : ''Δεν ήταν μεγάλη ποσότητα. Ήταν ένα κανονικό ποτήρι. Δεν γνώριζα ότι θα προκληθεί τόσο μεγάλη ζημιά''.


Ανακρίτρια: ''Γνωρίζετε ότι αν είχε εισπνεύσει από τη μύτη ή το στόμα το βιτριόλι θα καταστρέφονταν είτε οι πνεύμονες ή ο οισοφάγος, με αποτέλεσμα το θάνατό της και ότι εάν δεν είχε ξεπλύνει άμεσα το οξύ θα προκαλούνταν ο θάνατός της από αιμορραγία.''

Κατηγορούμενη: ''Δεν γνώριζα τίποτα από όλα αυτά. Δεν γνώριζα ότι αυτό το υγρό θα προκαλούσε τέτοια ζημιά. Γνώριζα ότι θα προκαλούσα κάποιο τραύμα. Δεν είχα σκοπό να στοχεύσω στο πρόσωπο. Η στάση του σώματος απέδειξε ότι ήμουν πλάγια και όχι πρόσωπο με πρόσωπο. Δεν γνώριζα ότι θα προκαλούσα τόσο μεγάλη ζημιά. Το παχύρευστο υγρό δεν γνώριζα ότι προκαλεί μεγαλύτερη ζημιά, δεν είμαι χημικός, δεν γνώριζα ότι υπήρχε σε πιο αραιή μορφή''.

Ανακρίτρια: ''Από πού προμηθευτήκατε το βιτριόλι;''

Κατηγορούμενη: ''Για την πράξη ανεύρεσης και την προμήθεια του καυστικού υλικού είμαι μόνο εγώ υπεύθυνη και κανείς άλλος. Δεν θέλω να απαντήσω από πού το προμηθεύτηκα.''

Να θυμίσουμε στο σημείο αυτό ότι ο δικηγόρος της οικογένειας Απόστολος Λύτρας είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ότι «ούτε η Ιωάννα ούτε η οικογένειά της δέχονται τη συγγνώμη της 35χρονης», καθώς, όπως επισημαίνει, δεν ήταν ειλικρινής.

 

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ