ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Επίθεση με βιτριόλι: Σήμερα η ολοκλήρωση των αγορεύσεων

Ζωή Τουτουντζίδου

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το κλείσιμο των συνεδριάσεων, που σκοπό έχουν την ποινή της Έφης Κακαράντζουλα, μετά και την ομολογία της πως επιτέθηκε στην Ιωάννα Παλιοσπύρου με βιτριόλι. Μόλις χτες ολοκληρώθηκε η διαδικασία αγορεύσεων της πολιτική αγωγής και σήμερα ξεκίνησε η διαδικασία υπεράσπισης της κατηγορουμένης. Οι συνήγοροι υπεράσπισης θα προσπαθήσουν να μεταβάλουν το «αρνητικό κλίμα», που άφησε η εισαγγελική πρόταση στο δικαστήριο μετά και τον χαρακτηρισμό της πράξης της κατηγορουμένης ως «ανθρωποκτόνο εγωισμό».

Ουσιαστικά, θα καθοριστεί αν η πράξη της Έφης Κακαράντζούλα θα καταδικαστεί ως απόπειρα δολοφονίας ή προσπάθεια βλάβης εις βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου. Είναι πολύ πιθανόν να ανακοινωθεί ακόμη και σήμερα 27 Οκτωβρίου, απόφαση με μέγιστη ποινή της κατηγορουμένης στα 15 χρόνια, αν κριθεί με την κατηγορία της απόπειρας δολοφονίας.

Αν όμως η υπεράσπιση της καταφέρει να πείσει το δικαστήριο πως η σκοπιμότητα των πράξεων της ήταν η βαριά σωματική βλάβη θα μειωθεί σε 10 χρόνια. Να σημειωθεί ωστόσο, ότι σύμφωνα με την νομοθεσία του δικαστικού δικαίου στην Ελλάδα, η ποινή των 15 χρόνων αντιστοιχεί σε 6 χρόνια στη φυλακή.

Ως εκ τούτου προκύπτει αληθής η φράση των συνηγόρων της Ιωάννας λέγοντας πως «Όταν σε πέντε -έξι χρόνια η Έφη βγει από την φυλακή, η Ιωάννα ακόμη δεν θα έχει τελειώσει με τις επεμβάσεις που χρειάζονται για να έχει μία κανονικότητα», σε μια προσπάθεια πειθούς του δικαστηρίου για επιβολή της μέγιστης ποινής.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X