ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Επίθεση με βιτριόλι: Οι ιδιότητες της ειδικής μάσκας που φορά η Ιωάννα

Η γιατρός της μιλά για την ειδική μάσκα και την κατάσταση της υγείας της.

newsroom must

Σχεδόν έναν χρόνο μετά την επίθεση και απόπειρα δολοφονίας που δέχτηκε η 34χρονη Ιωάννα Παλιοσπύρου στην Καλλιθέα, η γιατρός της (Μαρία Καλοφώνου) μίλησε στην εκπομπή Live News και εξηγεί τις ιδιότητες της μάσκας που φορά η Ιωάννα τις περισσότερες ώρες της ημέρας.

«Αυτή η μάσκα είναι μια μάσκα κατασκευασμένη ειδικά για την Ιωάννα και για όσους εγκαυματίες έχουν καεί στο πρόσωπο που πιέζει τις ουλές έτσι ώστε να μην γίνουν υπερτροφικές και να μην φουσκώσουν πολύ. Δίνει μια κατεύθυνση στις ίνες κολλαγόνου πιέζοντάς τες, ώστε το αποτέλεσμα να είναι καλύτερο και να μειωθούν οι ουλές. Να γίνει δηλαδή πιο μαλακό το δέρμα, να έχει δυνατότητες καλύτερες κινήσεις, γιατί τα εγκαύματα αφήνουν ουλές οι οποίες είναι άσχημες φουσκώνουν και τραβούν το πρόσωπο σε διάφορες κατευθύνσεις».

Συνεχίζοντας κάνει αναφορά για τις ώρες που πρέπει να τη φορά «Τη φορά αρκετές ώρες, όσες περισσότερες αντέχει. Αυτή είναι μια ανελαστική μάσκα, όπως καταλαβαίνετε, είναι δύσκολα ανεκτή. Η Ιωάννα έχει δείξει ιδιαίτερο ζήλο και πάρα πολύ μεγάλη υπομονή. Τη φορά πολλές ώρες, της έχουμε εξηγήσει ότι όσο περισσότερο τη φοράει τόσο καλύτερα. Την έχουμε αλλάξει αρκετές φορές αυτή τη μάσκα έτσι ώστε να διορθώνουμε σημεία που μας ενδιαφέρουν περισσότερο και είναι πάντα εκεί, πάντα στα ραντεβού της. Προσπαθεί, δίνει την άποψή της, βοηθάει στις διορθώσεις, συμμετέχει πάρα πολύ».

Τέλος μας εξηγεί την συνέχεια του Γολγοθά από χειρουργεία και τη χρονική συνέχεια της ίασης των τραυμάτων της 34χρονης «Ξέρει από την αρχή ότι η μύτη και σημαντικές ουλές έχουν μία 1 χρόνο εξέλιξης. Περισσότερο από ένα χρόνο μπορεί και δύο. Όταν πολλαπλασιάζονται τα χειρουργεία οι χρόνοι παρατείνονται ακόμα περισσότερο. Ξέρει δηλαδή από τις πρώτες στιγμές ότι έχει μπροστά της πολύ δρόμο. Έχει γίνει μόνο η αρχή, δηλαδή έχουμε κερδίσει απλά το γεγονός ότι έχουν κλείσει τα τραύματα αλλά από εκεί και πέρα έχουμε να κάνουμε χειρουργεία και αισθητικά και λειτουργικά για τη λειτουργική αποκατάσταση στα βλέφαρα, στο στόμα, στο αφτί, έχει θέματα πέρα από το αισθητικό».

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X