ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Έραψες «κοστούμι»;

Τώρα που κατεβάσαμε τα… πανιά για να βγούμε και εκτός της κρίσης που έφερε η πανδημία.

Πολιτικό restart; Αυτό θα φέρει ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης; Θα σηματοδοτήσει το τέλος μιας ατέρμονης περιόδου διαχείρισης κρίσεων; Θα ξορκίσουμε το κακό; Την πανδημία; Τη μουρμούρα; Τη μιζέρια;

Το ζητούμενο από τον Πρόεδρο είναι να προσπαθήσει, όπως είπε, τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης. Κίνηση-ματ, ιδανική για να πετύχει σε κλίμα συναίνεσης τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που εκκρεμούν που θα φέρουν ευρωπαϊκά κονδύλια, αλλά και σημαντικές ομοφωνίες απέναντι στον προκλητικό Τούρκο που θέλει δύο κράτη την ώρα που ετοιμάζει τα γεωτρύπανα να κατεβάσουν άγκυρα και πάλι στην κυπριακή ΑΟΖ. Θέλει τις πολιτικές δυνάμεις κοντά. Στις κρίσιμες αποφάσεις για τον τόπο. Σωστός.

Είναι αυτό εφικτό δύο χρόνια πριν από τις προεδρικές εκλογές; Θα πουν το «ναι» τα μεγάλα κόμματα που θα ξεκινήσουν διεργασίες και θα ράψουν κοστούμι για τον τέλειο προεδρικό «υποψήφιο»; Δεδομένης και της κατάστασης που βλέπουμε στις ζυμώσεις για την Προεδρία της Βουλής, αυτό είναι ανέφικτο. Γιατί; Έχουν δείξει τις προθέσεις τους. Ο μόνος που μπορεί, στο τέλος, να μείνει εκτός διεκδίκησης της θέσης θα είμαι εγώ από τη Νίκου Κρανιδιώτη στην Έγκωμη.

Και αν τελικά γίνει το «θαύμα» και για την «καλύτερη Κύπρο του αύριο», όπως είπε και ο Πρόεδρος, συμφωνηθεί η οικουμενική κυβέρνηση, θα σταματήσει το «Τhe Muppet Show» στα παράθυρα των δελτίων ειδήσεων ή το ανελέητο show των πολιτικών αρχηγών στο twitter; Θα πει καλή κουβέντα ο Άντρος για τη διακυβέρνηση Αναστασιάδη, θα σταματήσει να βάζει σπιουνιές ο Οδυσσέας δίνοντας έναυσμα στον Νικόλα να «πασάρει»; Ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες, γιατί ξεράσαμε από αντιπολιτευτικό πνεύμα. Θέλουμε σύμπνοια. Τώρα που κατεβάσαμε τα… πανιά για να βγούμε και εκτός της κρίσης που έφερε η πανδημία.

Ο ανασχηματισμός στο λεξικό του Μπαμπινιώτη δίνεται ως «η μεταβολή που αποσκοπεί στη βελτίωση». Θα πρέπει, λοιπόν, να επιλεγούν άξια πρόσωπα που να μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες, χωρίς πολιτικές βλέψεις, γιατί η χώρα περνά δύσκολες στιγμές.

Δεν χωρά η κομματική περικεφαλαία, αν το πρόσωπο που θα επιλεχθεί είναι ιδανικό. Και σίγουρα το κριτήριο δεν θα πρέπει να είναι το βόλεμα και αυτών που «έπεσαν» από τις εκλογές και δεν βρήκαν ακόμα τη θέση τους. Άξιοι να είναι. Το κριτήριο θα πρέπει να είναι η προσφορά. Και αυτός που θα επιλεγεί στο τέλος, δεν θα χρειαστεί να «αλλάξει» πτυχία και πιστοποιητικά αλλά να αλλάξει μυαλά ώστε όλα να γίνονται καλύτερα από πριν… Η αλλαγή και μόνο προσώπων, από μόνη της δεν λύνει κανένα πρόβλημα. Η αλλαγή μυαλών, όμως;

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση