ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Εσύ κάνεις κάποιο από αυτά τα 5 λάθη όταν φοράς την μάσκα σου;

Πέντε λάθη που κάνουμε όταν φοράμε μάσκα και μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα

Δέσποινα Άσπρου

Καθώς οι μέρες περνάνε και εξακολουθούμε να παλεύουμε με την πανδημία του κορωνοϊού, οι περισσότεροι έχουμε εμπεδώσει πως κατά την διάρκεια των σύντομων εξόδων μας για εφοδιασμό με είδη πρώτης ανάγκης πρέπει να φοράμε προστατευτική μάσκα. Το να φοράμε όμως την μάσκα - όπου ενδείκνυται - χωρίς αυτό να γίνεται σωστά, ατί να προστατεύει, μας εκθέτει στον ιό και αυτό είναι κάτι που πρέπει όλοι να το βάλουμε στο μυαλό μας.

Για να βάλουμε τέλος στην μετάδοση του κορωνοϊού -όσο τουλάχιστον περνάει από το χέρι μας- θα πρέπει όταν βγαίνουμε έξω να φοράμε σωστά την μάσκα μας και να αποφεύγουμε 6 λάθη που ίσως αποβούν μοιραία. Δείτε στην συνέχεια ποια είναι αυτά.

#1.Η μάσκα καλύπτει μόνο το στόμα μας: Αν η μάσκα καλύπτει μόνο το στόμα μας, τότε το μόνο που πετυχαίνουμε είναι να αυξήσουμε τον κίνδυνο να αρρωστήσουμε ή να κάνουμε κάποιον άλλον να αρρωστήσει. Όσο και αν δυσκολευόμαστε, αν θέλουμε να πετύχουμε τον σκοπό μας, τότε πρέπει να φοράμε την μάσκα με τρόπο που θα καλύπτει και την μύτη μας.
#2.Η μάσκα έρχεται σε επαφή με το σώμα ή τα πράγματά σας: Το ότι φοράμε την μάσκα, δεν σημαίνει ότι είμαστε και προστατευμένοι. Αν ο ιός έρθει σε επαφή με τα ρούχα μας ή κάποιο σημείο του σώματός μας τότε κάλλιστα μπορούμε να κολλήσουμε ή να μεταφέρουμε τον ιό.
#3.Η μάσκα γίνεται ''αξεσουάρ'' του λαιμού μας: Όταν βγάζουμε την μάσκα, την απομακρύνουμε προσεχτικά χωρίς να την αγγίξουμε και σαφώς δεν την αφήνουμε να "ξεκουραστεί" στον λαιμό μας. Όταν την αφαιρέσουμε, τότε πλένουμε καλά τα χέρια μας.
#4.Η μάσκα είναι χαλαρή στο πρόσωπό σας: Αν η μάσκα δεν είναι τοποθετημένη σωστά στο πρόσωπό σας και είναι άνετη, τότε υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να χάσει την αποτελεσματικότητά της.
#5.Η μάσκα καλύπτει μόνο την άκρη της μύτης σας: Είναι πολύ σημαντικό η μάσκα να μην καλύπτει την άκρη της μύτης μας, αλλά ολόκληρη.
#6.Επαναχρησιμοποιείτε την μάσκα μιας χρήσης ή δεν πλένετε σωστά την υφασμάτινη μάσκα σας: Αν δεν θέλετε η μάσκα σας να γίνει πηγή βακτηρίων, τότε θα πρέπει να την πετάτε μετά την χρήση ή αν είναι δυνατόν, να την πλένετε σωστά. Δείτε εδώ πώς.

Με πληροφορίες από HuffPost

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση