ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Eurovision flashback: 7 κυπριακές συμμετοχές που άφησαν εποχή

Λίγες ώρες μας χωρίζουν από τον πρώτο ημιτελικό της Eurovision που θα γίνει την Τρίτη 8 Μαϊου στο Altice Arena στην Πορτογαλία, όπου θα παρακολουθήσουμε την κυπριακή αλλά και την ελληνική συμμετοχή να διαγωνίζονται ανάμεσα σε άλλες 17 χώρες.

Και ενώ η Ελένη Φουρέιρα συνεχίζει να ανεβαίνει στα προγνωστικά, καταφέρνοντας να κερδίσει όλο και περισσότερους eurofans με το ''Fuego'', εμείς θυμηθήκαμε και σας παρουσιάζουμε κάποιες από τις πιο αξέχαστες συμμετοχές της Κύπρου.

Το ντεμπούτο της Κύπρου στον διαγωνισμό της Eurovision έγινε το 1981 με το συγκρότημα Island και το τραγούδι ''Μοnica'' που τερμάτισε στην έκτη θέση. Τα μέλη του συγκροτήματος ήταν η έφηβη τότε Αλέξια, η Αρετή Κασάπη Χαραλαμπίδου, ο Άριστος Μοσχοβάκης, ο Roger Lee ενώ στο πιάνο βρισκόταν ο Δώρος Γεωργιάδης.

Το 1982 η Κύπρος εκπροσωπήθηκε απο την Άννα Βίσση με το τραγούδι ''Μόνο η αγάπη'', σε στίχους και μουσική της ίδιας. Η Άννα Βίσση πέτυχε την 5η θέση συγκεντρώνοντας 85 βαθμούς, και θεωρείται μία απο τις καλύτερες μέχρι σήμερα θέσεις που έλαβε η Κύπρος στην ιστορία του διαγωνισμού.

Πέντε χρόνια μετά, η Αλέξια συμμετέχει ξανά στον διαγωνισμό, αυτή τη φορά σε σόλο εμφάνιση με το τραγούδι ''Άσπρο-Μαύρο'', καταφέρνοντας να κερδίσει την 7η θέση, ενώ μετά τον διαγωνισμό η καριέρα της απογειώθηκε.

To 1992 η νεοεμφανιζόμενη τότε Ευρυδίκη συμμετέχει για πρώτη φορά στον διαγωνισμό σε σόλο εμφάνιση, και καταφέρνει να κερδίσει την 11η θέση, συγκεντρώνοντας 57 βαθμούς με το τραγούδι ''Ταιριάζουμε'', σε στίχους και μουσική του Γιώργου Θεοφάνους.

Το 1997 η συμμετοχή της Κύπρου με την Χαρά και τον Ανδρέα Κωνσταντίνου, αδέρφια της Κύπριας τραγουδίστριας Κωνσταντίνας, πετυχαίνουν μια από τις καλύτερες θέσεις που έλαβε η Κύπρος στην Eurovision. Το ρυθμικό ''Μάνα μου'' κατακτά την 5η θέση συγκεντρώνοντας 98 βαθμούς.

To 2002 η Κύπρος εκπροσωπείται από το δημοφιλέστερο συγκρότημα της νεολαίας, τους ONE, με το τραγούδι ''Gimme'' τo oποίο ήταν το πρώτο τραγούδι κυπριακής συμμετοχής που ήταν εξολοκλήρου στα Αγγλικά. Το τραγούδι εμφανίστηκε πρώτο στη σκηνή του διαγωνισμού, ενώ κατάφερε να κερδίσει την 6η θέση. Ο lead singer του συγκροτήματος Kωνσταντίνος Χριστοφόρου συμμετείχε για πρώτη φορά στον διαγωνισμό το 1996 με το ''Μόνο για μας'', ενώ μετά τη διάλυση του συγκροτήματος επέστρεψε στον διαγωνισμό της Eurovision το 2005 με το τραγούδι ''Εla Ela'' κερδίζοντας την 18η θέση.

Το 2004 η νεαρή Lisa Andreas κατάφερε να εντυπωσιάσει με την εξαιρετική της ερμηνεία και το τραγούδι ''Stronger every minute'', κατακτώντας την 5η θέση με 170 βαθμούς. Μάλιστα εκείνη τη χρονιά, η Τουρκία ψήφισε για πρώτη φορά την Κύπρο.

 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση