ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Φάκελος χάκερ: Ποιοι είναι οι μεγαλύτεροι κυβερνο-απατεώνες της ιστορίας;

Δέσποινα Άσπρου

Εσύ πιστεύεις ότι είσαι ασφαλής στο διαδίκτυο; Να υποθέσουμε ότι ποτέ δεν σου πέρασε από το μυαλό ότι ίσως κάποιος μια μέρα χακάρει το προφίλ σου; Η τεχνολογία σήμερα εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς… κάτι το οποίο αρκετές φορές λειτουργεί υπέρ, αλλά αρκετές φορές και κατά μας.

Οι επιθέσεις στο Διαδίκτυο φαίνεται ότι γίνονται ολοένα και πιο συχνές, με τους χάκερς να εφευρίσκουν πιο πολύπλοκες μεθόδους ώστε να φέρνουν εις πέρας τις παράνομες δραστηριότητές τους.

Οι περιπτώσεις μερικών από τους μεγαλύτερους χάκερ στην ιστορία είναι παραδείγματα που αποδεικνύουν ότι η διαδικτυακή ασφάλεια είναι έννοια αμφιταλαντευόμενη!

Δείτε μερικούς από τους μεγαλύτερους χάκερς:

Jonathan James

Έσπασε τους σέρβερ της NASA και έριξε τα συστήματά της για 3 εβδομάδες το 1999, προκαλώντας ζημιά 41.000 δολαρίων. Ηταν μόλις 16 ετών. Πέρασε 6 μήνες στη φυλακή και αυτοκτόνησε το 2008.


Kevin David Mitnick

Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους – αν όχι ο μεγαλύτερος χάκερ στην ιστορία μέχρι σήμερα. Η καριέρα του ξεκίνησε παραβιάζοντας το σύστημα επικύρωσης των εισιτηρίων στα λεωφορεία του Λος Άντζελες ταξιδεύοντας τζάμπα για χρόνια. Επόμενο «επίτευγμα» του, αποτέλεσε η παραβίαση εταιρικών δικτύων. Ο ίδιος κατάφερε να «κλέψει» σημαντικές πληροφορίες των Motorola, NEC, Nokia, Sun Microsystems και Fujitsu Siemens. Δε δίστασε μάλιστα να εισέλθει στο Κρατικό Σύστημα Προειδοποίησης των ΗΠΑ κάτι που κόστισε στον οργανισμό ασφάλειας των ΗΠΑ 160 χιλιάδες δολάρια.  Αν και για χρόνια διέφευγε του FBI, συνελήφθη το 1995 στην Βόρεια Καρολίνα και εξέτισε ποινή φυλάκισης πέντε ετών.

 

Kevin Poulsen

Ο «Σκοτεινός Δάντης», όπως συνηθίζεται να αποκαλείται, ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του σε ηλικία 17 ετών. Η πρώτη του επιτυχία του απέφερε μια ολοκαίνουρια Πορσε… Με ποιο τρόπο; Ο ίδιος παραβίασε το τηλεφωνικό σύστημα του ραδιοφωνικού σταθμού KIIS FM στο Λος Άντζελες που έδινε μια Πόρσε στον υπ’ αριθμό 102 ακροατή που θα τηλεφωνούσε για να συμμετάσχει στο διαγωνισμό. Ο Poulsen τα κατάφερε μπλοκάροντας τις τηλεφωνικές γραμμές και εξασφαλίζοντας ότι αυτός θα είναι ο τυχερός! Σχεδόν όλα τα κόλπα του του γίνονταν με τηλεφωνικά δίκτυα. Τελικά συνελήφθη σε ένα σουπερμάρκετ και πέρασε 5 χρόνια στη φυλακή πριν γίνει συντάκτης σε θέματα ασφάλειας υπολογιστών για το Wired News. 

Adrian Lamo

Η καριέρα του περιλαμβάνει τα πιο high profile χτυπήματα συμπεριλαμβανομένων αυτών σε Microsoft, New York Times, Yahoo!, Bank of America, Cingular και Citigroup. Ποτέ, ωστόσο, δε χρησιμοποίησε την πρόσβαση που αποκτούσε στα δίκτυα τους για οικονομικό ή άλλο όφελος. O Lamo διέφευγε των αρχών για χρόνια. Τελικά καταδικάστηκε μισό χρόνο κατ’ οίκον περιορισμό, δύο χρόνια φυλάκισης με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο. 

 

Charlie Miller

Ο Τσάρλι Μίλερ έγινε γνωστός στο διαδίκτυο και το ευρύ κοινό καταρρίπτοντας το μύθο ότι τα προιόντα λογισμικού της Apple είναι πιο ασφαλή από τα προϊόντα άλλων εταιρειών. Το καλοκαίρι του 2007 ήταν ο πρώτος που έσπασε το διαβόητο iPhone. 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση