ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Για πόση ώρα είναι τελικά ο κορωνοϊός μολυσματικός στον αέρα;

Η διαφορά ανάμεσα σε ένα σωστά αεριζόμενο και μη χώρο

Ζωή Τουτουντζίδου

Πολλοί από εμάς αναρωτιούνται πόσο εύκολο είναι τελικά να κολλήσεις κορωνοϊό και πόσο προστατεύει η μάσκα; Μια νέα έρευνα ήρθε να δώσει τις κατάλληλες απαντήσεις βασισμένη στην ανάλυση του αέρα και τον ιογενών σωματιδίων. Μετρώντας παράλληλα για πόση ώρα παραμένει στον αέρα που αναπνέουμε.

Με τα ευρήματα να υποστηρίζουν πως ο ιός χάνει μέχρι και το 90% της μολυσματικότητας του στα πρώτα 20 λεπτά που βρίσκεται στο αέρα. Με Βρετανούς επιστήμονες να τονίζουν την σημαντικότητα της χρήσης μάσκας σε συνδυασμό με τον σωστό εξαερισμό του χώρου «Ο μεγαλύτερος κίνδυνος της έκθεσης στον ιό είναι όταν κάποιος βρίσκεται κοντά σε κάποιον. Όταν κανείς απομακρύνεται, όχι μόνο το αερόλυμα αραιώνεται, αλλά υπάρχει επίσης λιγότερο μολυσματικός ιός, καθώς αυτός χάνει τη μολυσματικότητα του μέσα σε μερικά λεπτά», σύμφωνα με τους λοιμωξιολόγους.

Με έρευνα του πανεπιστήμιου του Μπρίστολ να μελετάει την επίδραση της υγρασίας στην μολυσματικότητα του ιού. Βρίσκοντας πως αν βρισκόμαστε σε ένα χώρο με υψηλές τιμές υγρασίας η μεταδοτικότητα του ιού παραμένει σε υψηλά επίπεδα, σε αντίθεση με ένα καλά αεριζόμενο χώρο με επίπεδα υγρασίας κάτω του 50% όπου ο ιός χάνει την ικανότητα μετάδοσης από τα πρώτα κιόλας 5 λεπτά. Τονίζοντας την αναγκαιότητα σωστού εξαερισμού και καθαρού αέρα στην προσπάθεια αποφυγής μολύνσεων, σύμφωνα με πληροφορίες της Guardian.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X