ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Γυναικεία υπόθεση η νέα Βουλή

Οι Βουλευτικές εκλογές έγιναν και μας έδωσαν πολλή τροφή για συζητήσεις. Πολλά ποσοστά κάνουν τους γύρους του διαδικτύου, πόσα ήταν τα νέα κόμματα στη Βουλή, πόσα τοις εκατό ήταν η αποχή, πόσοι οι νέοι βουλευτές. 

Εμείς απ' όλα αυτά, κρατάμε ένα. Φέτος, η νέα Βουλή έχει... άρωμα γυναίκας αφού έντεκα γυναίκες εκλέχτηκαν, εκπροσωπόντας το 19,6% έναντι του 12,6% που ήταν στην προηγούμενη Βουλή.

Πολλές αυτές, επίσης, όχι μόνο ψηφίστηκαν, αλλά ήταν και πρώτες σε σταυρούς προτίμησης. 

Πρώτη, για παράδειγμα, ήταν η Ειρήνη Χαραλαμπιδου για το ΑΚΕΛ στη Λευκωσία με 16847 σταυρούς προτίμησης. Σπουδασμένη ψυχολόγος και δημοσιογράφος, η κα Χαραλαμπίδου κατάφερε να κερδίσει για ακόμα μία φορά τη μάχη των βουλευτικών εκλογών.

Η Στέλλα Κυριακίδου του ΔΗΣΥ στην Επαρχία Λευκωσίας με 13694 με εξίσου πλούσιο βιογραφικό:

Η κα Κυριακίδου σπούδασε ψυχολογία στο University of Reading στο Ηνωμένο Βασίλειο ενώ έκανε μεταπτυχιακές στην ψυχολογία στο University of Manchester στο Ηνωμένο Βασίλειο, παιδοψυχολογία στο Ινστιτούτο Ψυχιατρικής του Λονδίνου και παρακολούθηση ειδικών σεμιναρίων για τις ψυχολογικές επιπτώσεις σε παιδιά και εφήβους με καρκίνο και λευχαιμία. Ασχολείται ενεργά με τη βία στην οικογένεια, τις μαθησιακές δυσκολίες σε παιδιά, τη διασυνδετική συμβουλευτική ψυχιατρική σε γενικό παιδιατρικό νοσοκομείο και εκπαιδεύτρια σε θέματα ασθενών με καρκίνο του μαστού και δικαιώματα των ασθενών σε ευρωπαϊκές οργανώσεις.

Η Ελένη Θεοχάρους της Αλληλεγγύης στη Λεμεσό πέρασε το κατώφλι της βουλής με 3788. Για την ιστορία η Ελένη Θεοχάρους έλαβε το πτυχίο της στην Ιατρική και Φιλοσοφία από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στην παιδοχειρουργική στο Μάντσεστερ και το Παρίσι. Έλαβε τον τίτλο του Δόκτωρα Φιλοσοφίας από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ενώ συνέχισε τις σπουδές της στη Βοστώνη B.C.E.T.S. Είναι επίσης μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Τραυμάτων (American Trauma Academy).

Δυναμική παρουσία και η Αννίτα Δημητρίου του ΔΗΣΥ στη Λάρνακα με 4006 σταυρούς. Η Αννίτα Δημητρίου σπούδασε Κοινωνικές και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Κύπρου όπου και αποφοίτησε το 2007. Ακολούθως φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Kent όπου και απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο στις Διεθνείς Σχέσεις και Ευρωπαϊκές Σπουδές (MA in International Relations and European Studies). Μετά την ολοκλήρωση των μεταπτυχιακών σπουδών της υπηρέτησε τον τομέα της εκπαίδευσης ως Λέκτορας ειδικά στον τομέα των Διεθνών Σχέσεων και των Ευρωπαϊκών Πολιτικών αλλά και ως Ακαδημαϊκή Διευθύντρια.

Μία αρχιτέκτονας στη Βουλή. Η Σκεύη Κούτρα Κουκουμά του ΑΚΕΛ στην επαρχία Αμμοχώστου με 6047 σταυρούς. Σπούδασε γραμματειακές σπουδές και αρχιτεκτονικό σχέδιο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ομιλεί, πέρα από την ελληνική, την αγγλική γλώσσα. 

Η Ελένη Μαύρου του ΑΚΕΛ στην επαρχία Κερύνειας με 1846 σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Ανώτερο Τεχνολογικό Ινστιτούτο Κύπρου και στη συνέχεια πολιτικές και διεθνείς σχέσεις στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου.. Και η Άννα Θεολόγου της Συμμαχίας Πολιτών στην Αμμόχωστο με 1009. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X