ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

''Γυναίκες στη θέση του οδηγού''

Η γυναικεία ομορφιά και το μεγαλείο των αυτοκινήτων τους αναδεικνύονται στο φωτογραφικό βιβλίο της Libby Endelman «Lovin’ My Car: Women in the Driver’s Seat» (Αγαπώ το αυτοκίνητό μου: Γυναίκες στη θέση του Οδηγού) που κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οίκο powerHouse Books.

Η Libby Endelman, πρώην συντάκτρια μόδας στο περιοδικό Harper’s Bazaar και συνιδρύτρια με τον σύζυγό της Σαμ του brand υποδημάτων και ενδυμάτων Sam Edelman, ταξίδεψε στις ΗΠΑ και φωτογράφισε γυναίκες και τα αγαπημένα τους αυτοκίνητα.

Τη φωτογραφική αποστολή προκάλεσαν συζητήσεις χρόνων με τον σύζυγό της Σαμ και τους γιους της με θέμα τα αυτοκίνητα.

Στο ταξίδι της εντόπισε μια ποικιλόμορφη κοινότητα γυναικών, όλες είχαν κοινό στοιχείο την εκτίμηση που τρέφουν για τα οχήματά τους.

Φωτογράφισε εντυπωσιακά, ιδιαίτερα και καθημερινά αυτοκίνητα, τις ιδιοκτήτριές τους και συνόδευσε τις φωτογραφίες από μικρές ιστορίες που οι ίδιες αποκάλυψαν.

«Αυτό το βιβλίο μού επέτρεψε να συνδυάσω τα πάθη μου για τη φωτογραφία και την αφήγηση. Επί χρόνια, άκουγα τον σύζυγό μου και τους δύο γιους μου να μιλούν με εμμονή για τα αυτοκίνητα και τελικά σκέφτηκα: γιατί οι γυναίκες δεν αγαπούν τα αυτοκίνητα; Αυτό που ανακάλυψα, καθώς φωτογράφιζα γυναίκες από διαφορετικά υπόβαθρα είναι ότι οι σχέσεις που μοιραζόμαστε με τα αυτοκίνητά μας δεν περιστρέφονται αναγκαστικά γύρω από κινητήρες και ελαστικά. Δημιουργούμε συναισθηματικούς δεσμούς, όπως με την οικογένεια. Αυτό είναι που ελπίζω να έχω συλλάβει σε αυτές τις φωτογραφίες» αναφέρει η Λίμπι Έντελμαν στην περίληψη του βιβλίου.

Μεταξύ των γυναικών που φωτογράφισε είναι η ελληνικής καταγωγής ενδυματολόγος του Χόλιγουντ, Patricia Filnd, η Αμερικανίδα τραγουδίστρια,  Nancy Atlas η γυμνάστρια, Felicia Mpesen.

Η συγγραφέας και φωτογράφος έμαθε ότι υπάρχουν ατελείωτοι λόγοι για τους οποίους οι γυναίκες αγαπούν τα αυτοκίνητά τους – η ιπποδύναμη, η συγκίνηση της διαδρομής και η ελευθερία που προσφέρει.

Η Libby ξεκίνησε την καριέρα της ως συντάκτρια μόδας στο Harper’s Bazaar και αργότερα στο Seventeen και στη συνέχεια εργάστηκε ως διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων στον Calvin Klein. Όταν ήταν συντάκτρια μόδας συναντήθηκε με τον σχεδιαστή Sam Endleman, ο οποίος αργότερα έγινε συνέταιρος και σύζυγός της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS