ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

H Alessandra Galloni είναι η πρώτη γυναίκα που θα διευθύνει το πρακτορείο Reuters

Η ανάρτησή της στο Twitter.

newsroom must

Καλά νέα φθάνουν από το πρακτορείο Reuters καθώς ορίστηκε η πρώτη γυναίκα διευθύντριά του στα 170 χρόνια, η Alessandra Galloni.

Η κ.Galloni γεννήθηκε στη Ρώμη πριν 47 χρόνια και πρόκειται να αντικαταστήσει τον Stephen J. Adler ο οποίος συνταξιοδοτείται έχοντας διατελέσει διευθυντής για περίπου 10 χρόνια. Κατά την περίοδο εργασίας του, το Reuters κέρδισε μεταξύ άλλων και 7 βραβεία Pulitzer.

Η ίδια μιλάει τέσσερις ξένες γλώσσες και έχει μεγάλη εμπειρία στο οικονομικό και πολιτικό ρεπορτάζ, το οποίο κάλυπτε για το Reuters και παλαιότερα για την εφημερίδα Wall Street Journal. Εδρεύοντας στο Λονδίνο, θεωρείται από τους συναδέλφους της πολύ χαρισματική με μεγάλο ενδιαφέρον για τις επιχειρηματικές ειδήσεις.

Η νέα διευθύντρια κατά την ανακοίνωση παραλαβής της θέσης είχε πει «Επί 170 χρόνια το Reuters έχει ξεχωρίσει για την ανεξάρτητη, αξιόπιστη και παγκόσμια δημοσιογραφική κάλυψη. Είναι τιμή μου να ηγηθώ μιας κορυφαίας αίθουσας σύνταξης, γεμάτης από ταλαντούχους, αφοσιωμένους και εμπνευσμένους δημοσιογράφους».

Το ίδιο τόνισε και με μια ανάρτησή της στο Twitter:

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X