ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

H ανανεωμένη λεωφόρος Κέννεντυ

Περισσότερες από 100 θέσεις στάθμευσης επί της λεωφόρου Κέννεντυ

Ο Δήμαρχος Λευκωσίας εξέφρασε ικανοποίηση για την ολοκλήρωση των εργασιών σε μία ακόμη πολυσύχναστη λεωφόρο.

Με περισσότερες από 100 νέες θέσεις στάθμευσης, ανανεωμένο οδόστρωμα και αναβάθμιση των πεζοδρομίων παραδίδεται επίσημα στους πολίτες στο σύνολό της η λεωφόρος Κέννεντυ, στους Αγίους Ομολογητές.

Τη λεωφόρο επισκέφτηκε τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021 ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης εκφράζοντας ικανοποίηση για την αναβάθμιση μιας ακόμη πολυσύχναστης λεωφόρου, εντός χρονοδιαγραμμάτων, στην οποία πεζοί και οχήματα θα μπορούν να διακινούνται με περισσότερη ασφάλεια.



Ο κ. Γιωρκάτζης τόνισε ότι από τους κύριους στόχους του έργου ήταν η δημιουργία νέων κόλπων στάθμευσης με σκοπό την εμπορική ανάπτυξη της περιοχής και την αναχαίτιση της άναρχης και παράνομης στάθμευσης. Ανέφερε συγκεκριμένα πως στην Κέννεντυ διαμορφώθηκαν 105 θέσεις στάθμευσης επί του οδοστρώματος, εκ των οποίων οι 7 για ΑμεΑ και οι 4 για οχήματα τροφοδοσίας. Ταυτόχρονα, πρόσθεσε, στην οδό Εσπερίδων δημιουργήθηκαν άλλες 9 παρόδιες θέσεις στάθμευσης, εκ των οποίων οι 3 για ταξί.

Ο Δήμαρχος Λευκωσίας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην αναβάθμιση των πεζοδρομίων σημειώνοντας πως η ασφαλής διακίνηση πεζών και ΑΜΕΑ αποτελεί προτεραιότητα για τον Δήμο.



«Μετά την ανάπλαση των λεωφόρων Καλλιπόλεως, Ομήρου και Κυριάκου Μάτση, παραδίδουμε στους πολίτες και την ανανεωμένη λεωφόρο Κέννεντυ», δήλωσε ο κ. Γιωρκάτζης, υπενθυμίζοντας πως εργασίες αναβάθμισης γίνονται και σε τμήμα της λεωφόρου Λάρνακος. Σημείωσε πως ο Δήμος θα αξιοποιήσει στο έπακρον την περίοδο του lockdown για την εκτέλεση των εργασιών στα έργα που βρίσκονται σε τροχιά υλοποίησης, για την όσο το δυνατό λιγότερη ταλαιπωρία των πολιτών αλλά και των εμπορευομένων.

Πέραν των νέων κόλπων στάθμευσης και της αναβάθμισης των πεζοδρομίων και του οδοστρώματος, στη λεωφόρο Κέννεντυ έγινε προσαρμογή του συστήματος όμβριων υδάτων  στο νέο σχεδιασμό, με την κατασκευή νέων φρεατίων υδροσυλλογής και σωλήνων σύνδεσης για ένωση στο υφιστάμενο σύστημα.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση