ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

H Greta Thunberg καλεί τους Αμερικανούς να ψηφίσουν Biden

Η έκκληση της νεαρής ακτιβίστριας

 Σουηδή ακτιβίστρια Greta Thunberg, κεντρική προσωπικότητα του διεθνούς κινήματος των νέων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, κάλεσε το Σάββατο τους Αμερικανούς να εκλέξουν πρόεδρο τον Δημοκρατικό υποψήφιο Joe Biden, σε μια σπάνια παρέμβασή της σε κομματικά ζητήματα.

«Δεν εμπλέκομαι ποτέ στην πολιτική των κομμάτων. Όμως οι επόμενες αμερικανικές εκλογές είναι πάνω και πέρα απ’ όλ’ αυτά» ανέφερε στο Twitter η 17χρονη.

«Από κλιματικής άποψης, δεν είναι επαρκές και πολλοί από εσάς ήδη στηρίζετε άλλους υποψήφιους. Όμως σε τελική ανάλυση… ξέρετε… να πάρει η ευχή! Εννοώ, οργανωθείτε και φροντίστε όλος ο κόσμος να ψηφίσει τον Biden», έγραψε η νεαρή ακτιβίστρια.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Donald Trump έχει εκφράσει πολλές φορές σκεπτικισμό για την υπερθέρμανση του πλανήτη. «Στο τέλος, θα ψυχράνει ο καιρός» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά στα μέσα Σεπτεμβρίου, όταν η Καλιφόρνια φλεγόταν από πυρκαγιές που εν μέρει αποδίδονταν στην κλιματική αλλαγή. Ο Joe Biden τον είχε χαρακτηρίσει τότε «πυρομανή του κλίματος».

Ο Donald Trump έχει επίσης εκφραστεί υποτιμητικά πολλές φορές για την Greta Thunberg. Τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν το αμερικανικό περιοδικό Time την είχε ανακηρύξει «πρόσωπο της χρονιάς», εκείνος έγραψε στο Twitter ότι η έφηβη πρέπει «να ελέγξει τον θυμό της», «να χαλαρώσει» και «να πάει να δει καμιά καλή ταινία» στον κινηματογράφο. Μετά την ομιλία της στα Ηνωμένα Έθνη, τον Σεπτέμβριο του 2019 και την περίφημη ερώτησή της «Πώς τολμάτε;» προς τους ηγέτες, ο Donald Trump ειρωνεύτηκε «αυτό το πολύ χαρούμενο κορίτσι» και το «λαμπρό και σπουδαίο» όραμά της για το μέλλον, το οποίο «χαίρεσαι να το βλέπεις».

Ο Joe Biden από την άλλη, έχει πλέξει το εγκώμιο της Greta Thunberg. Τον Απρίλιο χαιρέτισε τη δράση της, διαβεβαιώνοντας ότι ακούει την αγωνία των νέων για το κλίμα.

Η Greta Thunberg υπενθύμισε στις αναρτήσεις της ότι η αμερικανική επιστημονική επιθεώρηση Scientific American κάλεσε επίσης τους Αμερικανούς να ψηφίσουν τον Joe Biden στις εκλογές, παίρνοντας για πρώτη φορά θέση στο πολιτικό γίγνεσθαι των ΗΠΑ εδώ και σχεδόν δύο αιώνες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X