ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

H καραντίνα τελειώνει και αυτά είναι τα 5 πράγματα που κατάφερε να αλλάξει στην ζωή μας

Η καραντίνα φτάνει στο τέλος της και εμείς έχουμε αλλάξει

Δέσποινα Άσπρου

Μπορεί η μέρα που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μας ανακοίνωσε πως για το καλό εμάς, της οικογένειας και των ανθρώπων γύρω μας θα πρέπει να περιοριστούμε στα σπίτια μας, να μοιάζει σαν χθες... ωστόσο -επιτέλους- η καραντίνα τελειώνει και κανένας από εμάς δεν μπορεί να κρύψει τον ενθουσιασμό του. Η ζωή μας σιγά-σιγά επιστρέφει στην κανονικότητά της και εμείς κλείνουμε τα μάτια μας για μερικά δευτερόλεπτα και να αναλογιζόμαστε, πως ναι μεν η καραντίνα τελειώνει, αλλά υπάρχουν μερικές αλλαγές που έφερε στις ζωές μου - που μάλλον θα μείνουν για πάντα. Δείτε στην συνέχεια 5 πράγματα που άλλαξε ο αυτοπεριορισμός σε εμάς και είναι για καλό.

1.Οι σχέσεις μας με τους δικούς μας ανθρώπους: Κατά την διάρκεια των ημερών που αναγκαστήκαμε να μείνουμε μακριά από τους δικούς μας, οι περισσότεροι από εμάς, αντιληφθήκαμε την σημμασία του να τους έχουμε κοντά μας. Μπορεί στο παρελθόν μια επίσκεψη στους γονείς ή τους παππούδες μας να έμοιαζε "βαρετή" ωστόσο σήμερα, ξέρουμε πως δεν είναι. Παράλληλα, όλοι -ή έστω οι πλείστοι- αντιληφθήκαμε πως το πιο σημαντικό στην ζωή είναι να είμαστε μαζί με τα άτομα που μεγαλώσαμε και κάθε μικρή διαφορά, μπροστά στο να τους χάσουμε- είναι ανούσια.

2.Οι βόλτες μας: Όσο βρισκόμασταν κλεισμένοι στο σπίτι μας, μάθαμε πως οι βόλτες μας και οι χωρίς νόημα συζητήσεις με τους φίλους μας είναι ό,τι καλύτερο μας έχει συμβεί. Την ίδια στιγμή, αντιληφθήκαμε, πως δεν χρειάζεται να πάμε στο πιο χλιδάτο εστιατόριο για να περάσουμε καλά. Μια βόλτα στο πάρκο, στην εξοχή ή και σε κάποια παραλία, είναι εξίσου καλή - αν έχουμε την κατάλληλη παρέα.

3.Η αλληλεπίδραση με τον άγνωστο: Κατά την καραντίνα, είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε -από απόσταση- σε άτομα με τα οποία στο παρελθόν δεν είχαμε καμία σχέση. Επιτέλους, γνωρίσαμε τον γείτονά μας και είπαμε "καλημέρα". Αυτό, είναι καλό να το κρατήσουμε. Μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι με τους οποίους φαινομενικά να μην έχουμε κοινά, αλλά η ζωή είναι μικρή.

4.Η χρήση των social media: Όλες αυτές τις μέρες που δεν είχαμε την δυνατότητα για face to face συνομιλίες, καταλάβαμε πως η διαδικτυακή επικοινωνία έχει ελλείψεις. Τίποτα και ποτέ, δεν θα μπορέσει να αντικαταστήσει την κατά πρόσωπο επικοινωνία.

5.Οι στόχοι μας: Το διάστημα που πέρασε μας έδωσε την ευκαιρία όχι απλώς να αναθεωρήσουμε τους στόχους και τα όνειρά μας, αλλά και να καταλάβουμε τι πραγματικά θέλουμε να πετύχουμε στο μέλλον.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X