ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: strapless top,baggy jeans και μποτάκια
 

Happy bday Google! Κλείνει 20 χρόνια και το γιορτάζει

Δέσποινα Άσπρου

Υπάρχει άνθρωπος που να μην γνωρίζει, να μην χρησιμοποιεί και να μην επαινεί το google; Αποκλείεται! Όλα ξεκίνησαν ακριβώς πριν 20 χρόνια, όταν δύο φοιτητές στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, ο Larry Page και ο Sergey Brin, ξεκίνησαν μια νέα μηχανή αναζήτησης. Αποστολή τους: να οργανώσουν τις πληροφορίες όλου του κόσμου και παράλληλα αυτή η μηχανή που επρόκειτο να φτιάξουν έπρεπε να είναι χρήσιμη, προσιτή και κυρίως προσβάσιμη από ανθρώπους σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Στις 4 Σεπτεμβρίου του 1998 η Google ιδρύθηκε σαν ιδιωτική εταιρεία. Στις 19 Αυγούστου του 2004 έγινε η δημόσια εγγραφή της εταιρίας στο χρηματιστήριο. Ο στόχος της είναι να οργανώσει όλες τις πληροφορίες του κόσμου και να τις κάνει παγκόσμια διαθέσιμες.

Πώς όμως προέκυψε το όνομα google; Η λέξη λοιπόν «Google» προήλθε από αναγραμματισμό της λέξης «googol» (ονομασία που είχε αρχικά επιλέξει ο Page), τον μαθηματικό όρο που εισήγαγε ο Μίλτον Σιρότα για τον αριθμό 10100 που γράφεται: «1 ακολουθούμενο από 100 μηδενικά». Με τον όρο αυτόν η Google επιθυμεί να υποδηλώσει την αποστολή της εταιρίας να οργανώσει το τεράστιο πλήθος πληροφοριών του Ίντερνετ.

Κάπου εδώ να πούμε ότι στην αρχή το Google έτρεχε στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Στάνφορντ, με τα domain google.stanford.edu και z.stanford.edu. Το όνομα domain για την Google κατοχυρώθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου του 1997.

Τα χρόνια πέρασαν και σαφώς πολλά άλλαξαν με την πάροδο του χρόνου –συμπεριλαμβανομένων και των νέων δυνατοτήτων που προσφέρει η δημοφιλέστατη μηχανή αναζήτησης σε περισσότερες από 150 γλώσσες και σε πάνω από 190 χώρες– ωστόσο η Google εξακολουθεί να είναι... ταγμένη στη δημιουργία νέων προϊόντων που θα είναι προσβάσιμα από όλους!

Και κάπως το σημερινό βίντεο Doodle δεν θα μπορούσε σήμερα παρά να είναι αφιερωμένο στα 20ά γενέθλια της Google! Το εν λόγω βίντεο επαναφέρει στη μνήμη μας δημοφιλείς αναζητήσεις που έγιναν σε όλο τον κόσμο κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο δεκαετιών.

Happy Bday λοιπόν google!

Δες το βίντεο:

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση