ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

NEWS

Το βράδυ της Πέμπτης 24ης Οκτωβρίου, ο ιδρυτής και CEO του μεγαλύτερου κοινωνικού δικτύου του πλανήτη, Facebook, βρέθηκε ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών Υπηρεσιών της αμερικανικής κυβέρνησης, σε ένα πολύ τεταμένο κλίμα. 
Εκεί κλήθηκε να απαντήσει σε αρκετές ερωτήσεις των μελών του Κογκρέσου συμπεριλαμβανομένου και της Alexandria Ocasio-Cortez που απαρτίζουν την επιτροπή για το Libra - είναι το κρυπτονόμισμα που έχει σχεδιάσει η Facebook να λανσάρει στα μέσα του 2020, το οποίο υπάρχει φόβος του ότι θα αντικαταστήσει μέχρι και βασικά νομίσματα.

Εκτός όμως από τη συζήτηση για το Libra, συζητήθηκαν και άλλα ζητήματα όπως η πολιτική του περιεχομένου του Facebook αλλά και οι διαφημίσεις των πολιτικών που υπάρχουν στην πλατφόρμα αυτή.

Η Alexandria Ocasio-Cortez, η νεότερη βουλευτής στην ιστορία του Κογκρέσου, "επιτέθηκε" με στοχευμένες ερωτήσεις στον Mark Zuckerberg, τις οποίες δεν μπορούσε να απαντήσει με κανένα τρόπο.

Η Alexandria ρώτησε τον Mark: «Ανακοινώσατε πρόσφατα ότι η επίσημη πολιτική του Facebook επιτρέπει πλέον στους πολιτικούς να πληρώσουν για να διαδώσουν παραπληροφόρηση στις εκλογές του 2020 και στο μέλλον. Οπότε, θέλω απλά να ξέρω πόσο πολύ μπορώ να το πιέσω αυτό στον επόμενο χρόνο. Θα μπορέσω να κάνω διαφημίσεις στο Facebook που θα στοχεύουν στους Ρεπουμπλικανούς στον πρώτο γύρο εκλογών λέγοντας ότι ψήφισαν για το Green New Deal; Αν δεν ελέγχετε πραγματικά τις πολιτικές διαφημίσεις, απλώς προσπαθώ να καταλάβω τα όρια εδώ, ποιο είναι το δίκαιο παιχνίδι.» O ίδιος αφού είχε χάσει για λίγο τα λόγια του, απάντησε: «Λοιπόν, μέλος του Κογκρέσου, νομίζω ότι το να λέει κανείς ψέματα είναι κακό. Και νομίζω ότι αν έπρεπε να τρέξετε μια διαφήμιση που περιείχε ένα ψέμα, αυτό θα ήταν κακό» προσθέτοντας ότι δεν είναι ο ρόλος του Facebook να εμποδίσει τους ψηφοφόρους ή τους ανθρώπους σε εκλογές από το να βλέπουν ότι λέτε ψέματα.

Η Alexandria Ocasio-Cortez συνέχισε με το ερώτημα: « Άρα δεν θα κατεβάσετε τα ψέματα ή θα τα κατεβάσετε; Νομίζω ότι αυτή η απάντηση είναι ένα απλό ναι ή όχι. Μιλώ για πραγματική παραπληροφόρηση» με τον Zuckerberg να μην μπορεί να διαχειριστεί την ερώτηση σωστά, απάντησε «Σε μια δημοκρατία, πιστεύω ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να μπορούν να κρίνουν από μόνοι τους αν οι πολιτικοί που ψηφίζουν λένε ψέματα ή όχι και να κρίνουν το χαρακτήρα τους μόνοι τους».

Με έντονο ύφος η Cortez απάντησε στον Zuckerberg «Οπότε δεν πρόκειται να τις κατεβάσετε. Μπορεί να επισημαίνετε ότι είναι λάθος, αλλά δεν πρόκειται να τις κατεβάσετε».

Με αφορμή αυτό το γεγονός, ο CEO του Facebook, Mark Zuckerberg, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Πανεπιστήμιο Georgetown, παραδέχτηκε τα προβλήματα που υπάρχουν στην πλατφόρμα του και μεταξύ άλλων "αρνήθηκε" να εφαρμόσει πιο αυστηρούς κανόνες όσον αφορά στο θέμα περιεχομένου ενώ δήλωσε:  «Μπορούμε να συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε την ελευθερία της έκφρασης, κατανοώντας την δυσκολία της, αλλά πιστεύοντας πως το μακρύ ταξίδι προς την μεγάλη πρόοδο θα μας φέρει αντιμέτωπους με ιδέες που μας προκαλούν. Ή μπορούμε να αποφασίσουμε πως το κόστος είναι απλά πολύ μεγάλο. Βρίσκομαι εδώ σήμερα επειδή πιστεύω πως πρέπει να συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε την ελευθερία της έκφρασης», είπε.

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ