ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Η άποψη της Diana για το ποιος πρέπει να πάρει το στέμμα μετά την Ελισάβετ

Κάρολος ή William;

Ριάνα Στυλιανού

Ο Πρίγκιπας Κάρολος είναι ο πρώτος στη διαδοχή του βρετανικού θρόνου, αλλά τα σενάρια που θέλουν τον πρωτότοκο γιο του, William, να παραλαμβάνει το στέμμα μετά την γιαγιά του, δεν είναι λίγα... και σίγουρα ακούγονται εδώ και πολύ καιρό.

Η πριγκίπισσα Diana μάλιστα είχε δεχτεί σχετική ερώτηση πάνω σε αυτό το θέμα, σε μια συνέντευξή της με την εκπομπή BBC1 Panorama, το 1995, δυο χρόνια πριν από τον τραγικό της θάνατο.

Ο δημοσιογράφος Martin Bashir τής είχε θέσει το εξής ερώτημα: "Πιστεύετε ότι θα έβγαζε περισσότερο νόημα, αν στον απόηχο των δυσκολιών στον γάμο σας με τον Πρίγκιπα της Ουαλίας, ο θρόνος περνούσε απευθείας στον γιο σας Πρίγκιπα William;"

Η Πριγκίπισσας Diana απάντησε το εξής: "Λοιπόν, αν λάβουμε υπόψη ότι ο William είναι πολύ νέος αυτή τη στιγμή, θα θέλετε να τον δείτε να αναλαμβάνει ένα τέτοιο βάρος σ' αυτή την ηλικία; Οπότε, δεν μπορώ να απαντήσω σ' αυτή την ερώτηση".

Ο Πρίγκιπας William εκείνη τη χρονιά ήταν μόλις 13 ετών. Έτσι ο δημοσιογράφος επανήλθε στο θέμα της διαδοχής τροποποιώντας την ερώτησή του: "Θα ήταν επιθυμία σας, όταν ο Πρίγκιπας William βρεθεί στην κατάλληλη ηλικία, να διαδεχτεί τη βασίλισσα Ελισάβετ αντί για τον Πρίγκιπα Κάρολο;" Τότε ή απάντηση της Diana ήταν: "Η επιθυμία μου είναι να βρει ο σύζυγός μου γαλήνη και απ' αυτό θα έρθουν άλλα πράγματα, ναι".

 

Ωστόσο, η βασίλισσα Ελισάβετ δεν έχει δείξει κάποια πρόθεση να παραδώσει τον θρόνο στον εγγόνο της... αλλά και να είχε πρόθεση να το κάνει, με βάση την Πράξη του Διακανονισμού του 1701 ο διάδοχος της θα πρέπει να είναι απευθείας απόγονός της, οπόταν ο William δεν θα μπορούσε να πάρει στέμμα απευθείας από αυτήν.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X