ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: maxi jersey φόρεμα και μπαλαρίνες
 

Η Αρχιεπισκοπή κατεδάφισε διατηρητέα οικία στην Λευκωσία χωρίς άδεια

Επίθεση στον πολιτισμό, λένε οι Οικολόγοι

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Σε κατεδαφίσεις διατηρητέων οικοδομών στην οδό Ισοκράτους στην παλιά πόλη της Λευκωσίας προχώρησε σήμερα το πρωί η Αρχιεπισκοπή. Τα κτήρια που κατεδαφίστηκαν βρίσκονται στην άμεση περίμετρο του υπό ανέγερση καθεδρικού ναού.

Ανακοίνωση Δήμου Λευκωσίας

Ο Δήμος Λευκωσία σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι για την κατεδάφιση δεν έχει εκδοθεί η σχετική άδεια και ότι η αποκατάσταση των διατηρητέων κτηρίων περιλαμβανόταν στις άδειες που εκδόθηκαν για την ανέγερση του ναού και για τη σύνθετη ανάπτυξη στο οικοδομικό τετράγωνο του συγκροτήματος της Αρχιεπισκοπής, σημειώνοντας πως πρόκειται για πολύ σοβαρό περιστατικό το οποίο Δήμος διερευνά σε βάθος και θα ενημερώσει ανάλογα.

Η ανακοίνωση

«Με λύπη διαπιστώσαμε σήμερα την κατεδάφιση διατηρητέων οικοδομών, ιδιοκτησίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, στην οδό Ισοκράτους στην εντός των τειχών πόλη, οι οποίες γειτνιάζουν με τον υπό ανέγερση Καθεδρικό Ναό.

Για την κατεδάφιση δεν έχει εκδοθεί η σχετική άδεια.

Η αποκατάσταση των εν λόγω διατηρητέων οικοδομών περιλαμβανόταν στις άδειες που εκδόθηκαν για την ανέγερση του Καθεδρικού Ναού και για τη σύνθετη ανάπτυξη στο οικοδομικό τετράγωνο του συγκροτήματος της Αρχιεπισκοπής.

Πρόκειται για πολύ σοβαρό περιστατικό το οποίο Δήμος διερευνά σε βάθος και θα ενημερώσει ανάλογα.

Επίθεση στον πολιτισμό, λένε οι Οικολόγοι

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών σε ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για επίθεση στον πολιτισμό από την Αρχιεπισκοπή με την κατεδάφιση τεσσάρων διατηρητέων οικοδομών στη Λευκωσία: «Μόνο πλήγμα για τον πολιτισμό μπορεί να χαρακτηριστεί η σημερινή κατεδάφιση τεσσάρων διατηρητέων οικοδομών στη Λευκωσία».

Η ανακοίνωσή τους

Μόνο πλήγμα για τον πολιτισμό μπορεί να χαρακτηριστεί η σημερινή κατεδάφιση τεσσάρων διατηρητέων οικοδομών στη Λευκωσία.

Οι τέσσερις οικοδομές που βρίσκονταν επί της οδού Ισοκράτους, πλησίον της Αρχιεπισκοπής, κατεδαφίστηκαν σήμερα το πρωί, με την ιδιοκτήτρια Αρχιεπισκοπή να παραβιάζει κατάφωρα τους όρους της νομοθεσίας για τις διατηρητέες οικοδομές.  

Από την πρώτη στιγμή που ενημερωθήκαμε για την κατεδάφιση των κτηρίων, ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, επικοινωνήσαμε με τους αρμόδιους φορείς ζητώντας εξηγήσεις για την ενέργεια της Αρχιεπισκοπής και για τις οποίες θα επανέλθουμε.

Από τα πέντε συνολικά διατηρητέα κτήρια, τα τέσσερα έγιναν ερείπια για λόγους που μόνο η Αρχιεπισκοπή γνωρίζει.

Δυστυχώς για ακόμη μια φορά γίναμε μάρτυρες αυθαίρετων ενεργειών του Αρχιεπίσκοπου.

 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS