ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Η Ελεωνόρα μαθαίνει πώς να φτιάχνει brunch!

Μέσα από μερικές ερωτήσεις μας δίνεται η ευκαιρία να την γνωρίσουμε καλύτερα

newsroom must

Η παραγωγός του Deejay Radio 93.5 Ελεωνόρα, επίσης γνωστή και ως Eleonora La Luna, είναι μια καλλιτέχνης με κρυστάλλινη φωνή, άψογη επαγγελματίας και τελειομανής. Mέσα από την εκπομπή της "Brunching with Eleonora" στον Deejay Radio 93.5, την γνωρίσαμε και ως τραγουδίστρια, με το πολύ ανεβαστικό και άκρως χορευτικό κομμάτι "La Libertad", που είναι αφιερωμένο σε εκείνους που πιστεύουν ότι δεν υπάρχουν σύνορα στη μουσική και την ελευθερία, αλλά και το"When The Sun Is Up", που κυμαίνεται σε παρόμοιους ρυθμούς.

H Eλεωνόρα είναι ανήσυχο πνεύμα και πολύ δημιουργικό και μας κάνει παρέα καθημερινά από τις 10:00 το πρωί μέχρι και τις 13:00 το μεσημέρι. Είναι ένας πολύ θετικός άνθρωπος, μια γλυκιά παρουσία και ένας ποιοτικός καλλιτέχνης. H Ελεωνόρα ταίριαξε εδώ και λίγα χρόνια με το πλέον ποιοτικό ραδιόφωνο ξένης μουσικής της Κύπρου Deejay Radio 93.5, το οποίο παίζει τις μεγαλύτερες επιτυχίες της εποχής, στηρίζοντας νέους δημιουργούς και τοπικές παραγωγές από Κύπρο και Ελλάδα.

H εκπομπή της είναι αρκετά ψηλή σε ακροαματικότητα, που φτάνει την τελευταία της ώρα το 6.9% αν και υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός. Εκτός από το ραδιόφωνο, λατρεύει το τραγούδι και την ηθοποιία, ενώ από τον Σεπτέμβρη, η Eλεωνόρα ενέταξε ακόμα μια δραστηριότητα στην καθημερινότητά της, που δεν είναι άλλη από τα μαθήματα μαγειρικής.

Tο νέο της χόμπι συνδέεται άμεσα με την ραδιοφωνική της εκπομπή, "Brunching with Eleonora", η οποία σίγουρα την ενέπνευσε να υιοθετήσει αυτό το skill στη λίστα με τα ταλέντα της. Η ίδια μάς δείχνει μια διαφορετική πλευρά του εαυτού της και μάς αφήνει να τη γνωρίσουμε καλύτερα, μέσα από μια συνέντευξη στο must online.

Ελεωνόρα, πολύς λόγος γίνεται τελευταία για τη μουσική του Deejay Radio. Μπορείς να μας την περιγράψεις σε λίγες γραμμές;
Πίσω από τη μουσική του Deejay Radio κρύβεται μία φοβερή ομάδα με άποψη που επιλέγει τι παίζει στο σταθμό και όχι απαραίτητα ή απόλυτα με βάση τη «μόδα». Παίζουμε μεγάλες ξένες επιτυχίες της εποχής με πολύ ρυθμό και στηρίζοντας παράλληλα και επιλεκτικά παραγωγές της Ελλάδας και της Κύπρου. Με αυτό τον τρόπο δίνουμε βήμα στους μουσικούς μας. Είμαστε δηλαδή the island's Deejay όνομα και πράγμα!

Και το #musicforgood; Τι αντιπροσωπεύει;
Ένα μέσο ενημέρωσης αυτή την περίοδο πρέπει να έχει θετικό παρεμβατικό χαρακτήρα και δεν υπάρχει καλύτερη πλατφόρμα για αυτό από τη μουσική και το ραδιόφωνο. Το #musicforgood είναι η παρέμβαση μας στα δρώμενα μέσω της μουσικής. Είναι οι δράσεις μας με οικολογικό χαρακτήρα, είναι τα ένθετά μας για τους ανθρώπους που άλλαξαν τη ζωή της ανθρωπότητας προς το καλύτερο, είναι η κοινωνική μας δράση για στήριξη απόρων παιδιών… και αλλά πολλά. Για παράδειγμα Την ώρα της Γης, μαζευτήκαν Αντώνης, Βασιλική και Δημήτρης στο στούντιο το βράδυ και έκαναν μια φανταστική εκπομπή με μουσικές του DJ Coxy υπό το φως των κεριών!

Πες μας λίγα λόγια για σένα... Από πότε άρχισες να σκέφτεσαι το ραδιόφωνο σας career path και τι σπούδασες; Σπούδασα Theatre Arts στο Λονδίνο και με το ραδιόφωνο ήθελα να ασχοληθώ από πολύ μικρή.

Πώς ξεκίνησε η αγάπη σου για το ραδιόφωνο;
Το ραδιόφωνο για μένα είναι μαγεία και πάντα ήταν. Ίσως επειδή συνδυάζεται άμεσα και με την άλλη μου αγάπη τη μουσική! Θυμάμαι πολύ μικρή ηχογραφούσα τα αγαπημένα μου τραγούδια σε κασέτες. Λίγο αργότερα στη ζωή θυμάμαι το πως ένιωσα όταν ανάφερε το όνομά μου ραδιοφωνικός παραγωγός γιατί είχα στείλει μήνυμα ως ακροάτρια. Επίσης αφού είχα επιστρέψει Κύπρο μετά τις σπουδές μου προσποιούμουν ότι ήμουν ήδη ραδιοφωνική παραγωγός και ηχογραφούσα συνομιλίες με διάφορους φίλους μου λες και ήταν καλεσμένοι στην εκπομπή μου!

Tι σημαίνει μουσική για σένα και πώς σε εκφράζει; Η μουσική για μένα είναι τα πάντα! Είναι τέχνη, χείμαρρος από συναισθήματα, ενέργεια, έκφραση, έρωτας, πόνος! Είναι πάντα εκεί για μένα και πάντα με συνοδεύει στις πιο μικρές αλλά και μεγάλες μου στιγμές!

Μίλησε μας περισσότερα για τα δικά σου τραγούδια.
Έχω συνεργαστεί στο παρελθόν με αρκετούς μουσικούς παραγωγούς ωστόσο μια συνεργασία το αποτέλεσμα της οποίας αγαπήθηκε πολύ ήταν η συνεργασία μου με το label Notes & Spirits. Mια μέρα μου έστειλαν κάτι που είχαν συνθέσει και με ρώτησαν αν θα ήθελα να γράψω μελωδία και στίχους. Και κάπως έτσι γεννήθηκαν τα: La Libertad και When The Sun Is Up που μπορείτε να βρείτε σε soundcloud, spotify, bandcamp και youtube!

Πώς προέκυψε το όνομα της εκπομπής σου;
Η αλήθεια είναι ότι με το όνομα της εκπομπής μου δεν είχα κάποια σχέση εγώ. Ήταν καθαρά απόφαση του σταθμού ωστόσο είναι ένα όνομα που μου αρέσει πάρα πολύ. Νιώθω ότι ταιριάζει απόλυτα με την ώρα που μεταδίδεται η εκπομπή αλλά και με το γεγονός ότι λατρεύω τη μαγειρική!

Υπάρχει κάποιο τραγούδι με το οποίο έχεις κολλήσει τελευταία; Γενικότερα η μουσική του Deejay Radio 93.5 με εκφράζει πολύ και κατά τη διάρκεια της εκπομπής πολύ συχνά, όταν δεν είναι ανοιχτό το μικρόφωνο, τραγουδώ και χορεύω με τα κομμάτια που παίζουμε! Ένα κομμάτι που έχει φοβερό ρυθμό για χορό και που κυκλοφόρησε τελευταία είναι το Tuk Tuk από Solomun feat. ÄTNA.

Ξέρουμε πως ασχολείσαι με την ηθοποιία αλλά και το τραγούδι. Πώς τα εντάσσεις όλα αυτά μέσα στην καθημερινότητά σου; Δίνεις κάπου προτεραιότητα. Η καλλιτεχνική κοινότητα έχει πληγεί πολύ λόγω της πανδημίας. Κατά συνέπεια, δυστυχώς, δεν υπάρχει ο ίδιος αριθμός projects που υπήρχε παλαιότερα στη ζωή μου. Για παράδειγμα, συμμετέχω σε μια θεατρική παράσταση στην αγγλική γλώσσα η διαδικασία της οποίας «πάγωσε» και αναμένουμε να ξεκινήσει ξανά το καλοκαίρι. Όσο αφορά τις ζωντανές μουσικές εμφανίσεις και αυτές βρίσκονται σε μία περίοδο hiatus μέχρι να επιστρέψουν τα πράγματα στην κανονικότητα όπως την ξέραμε. Προτεραιότητα δίνω πάντα στο ραδιόφωνο καθώς αυτό είναι το μόνο σταθερό κομμάτι στη ζωή μου επαγγελματικά. Ωστόσο σε όλες μου τις δουλειές, όταν υπάρχουν, δίνω το 100%.

Ως performer, ποια άλλη ενασχόληση που έχει σχέση με την καριέρα σου απολαμβάνεις στο μάξιμουμ;
Το τραγούδι! Το να ερμηνεύω τραγούδια ζωντανά και να ψυχαγωγώ τον κόσμο όντας στη σκηνή είναι έρωτας μεγάλος! 

Πώς προέκυψε η μαγειρική στη ζωή σου;
Η μαγειρική ανέκαθεν μου άρεσε και σιγά σιγά εξελίσσεται και αυτή σε μεγάλο πάθος! Γι’ αυτό ακριβώς από τον Οκτώβρη ξεκίνησα μαθήματα μαγειρικής στη σχολή Alfa Culinary & Beverage και σύντομα θα λάβω το δίπλωμά μου!

Που βλέπεις τον εαυτό σου σε 5 χρόνια από τώρα;
Ποιους στόχους θέλεις να πετύχεις; Πραγματικά μεγαλώνοντας συνειδητοποίησα πόσο σημαντική είναι η εσωτερική ηρεμία και η συμφιλίωση με τον εαυτό μας, γι’ αυτό, με πάσα ειλικρίνεια, στόχος μου είναι να έχω μια ήρεμη, ισορροπημένη και ευτυχισμένη ζωή και πιστεύω είμαι σε καλό δρόμο!

Περίγραψέ μας μια απλή μέρα της καθημερινότητάς σου.
Πολύ διαφορετική θα ήταν η απάντηση μου αν με ρωτούσες πριν τη πανδημία αλλά αυτή τη στιγμή μια απλή μέρα περιλαμβάνει προετοιμασία για τις εκπομπές μου (Brunching και Weekend Vibes), μαγειρική και γυμναστική!

Έχεις κάποιο motto που σε εμπνέει; Happiness is a state of mind.

Πως θα μπορούσες να περιγράψεις τον εαυτό σου με 3 λέξεις;
Δε με φτάνουν τρεις μόνο λέξεις (γέλια) αλλά για να απαντήσω θα επιλέξω τις εξής: Δημιουργική, στοργική, εκρηκτική.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση