ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Η επιθυμία του Floyd για μια νέα ζωή και το προφίλ του αστυνομικού που ευθύνται για τον θάνατό του

Όταν ο George Floyd εκλιπαρούσε τη «χαμένη γενιά» να βάλει τέλος στην ένοπλη βία

Δέσποινα Άσπρου

Όσο τραγικό και αν ακούγεται, ο George Floyd, ο άνθρωπος που «έσβησε» στους δρόμους της Μινεάπολις από την αυθαίρετη υπερβολική αστυνομική βία, είχε κάνει παλαιότερα δημοσίευση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης μιλώντας για την νέα γενιά και για την ένοπλη βία που υπάρχει στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Χωρίς λοιπόν να γνωρίζει την τραγική κατάληξή του, ο 46χρονος Αφροαμερικανός που έχασε την ζωή του με τόσο αποτρόπαιο τρόπο, δημοσίευσε ένα συγκινητικό βίντεο μέσα από το οποίο ήθελε να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα προς τους νεότερους σχετικά με την χρήση της βίας.

«Εσείς οι νεότεροι, που κυκλοφορείτε κραδαίνοντας όπλα μέσα στο πλήθος, παιδιά που σκοτώνεστε. Είστε η γενιά μετά από μας, μια γενιά τόσο χαμένη» έλεγε ο Floyd στο βίντεό του. Και ενώ λοιπόν ο ίδιος πάλευε να βρει τον εαυτό του και να κάνει μια νέα αρχή, πέθανε εξαιτίας της βίας. Η λέξη "τραγικό", είναι σίγουρα ένα τίποτα μπροστά στα όσα είδαμε.

Στο σημείο αυτό, αξίζει να αναφέρουμε πως όπως αναφέρουν αρκετά ΜΜΕ, ο Floyd είχε μετακομίσει στην Μινεάπολις το 2014 και εργαζόταν ως πορτιέρης σε τοπικό εστιατόριο, μετά από κάποια χρόνια στη φυλακή. Σύμφωνα με τα δικαστικά αρχεία, ο Floyd εξέτισε ποινή πέντε ετών στη φυλακή το 2009 καθώς το 2007 μπήκε στο σπίτι μιας γυναίκας μαζί με άλλα άτομα και αφού τοποθέτησε όπλο στο στομάχι της, έψαξε για ναρκωτικά και χρήματα. Ο ίδιος φέρεται να ήταν μπλεγμένος σε αρκετές τέτοιες υποθέσεις... αλλά αυτό δεν δικαιολογεί για κανένα λόγο τα όσα έγιναν.

Όσο αφορά τον αστυνομικό τώρα που ευθύνεται για την δολοφονία του άτυχου άντρα, αν και μέχρι στιγμής δεν έχει μιλήσει δημόσια για το συμβάν... έχουν γραφτεί πολλά. Στο σπίτι του γράφτηκε η λέξη «δολοφόνος» και όπως αναφέρει δημοσίευμα του Associated Press κατά τη διάρκεια της 19χρονης καριέρας του και είχε σχεδόν 20 καταγγελίες και δύο επιστολές επίπληξης εναντίον του. Σύμφωνα μάλιστα με την The Sun, το 2006, ο Derek Chauvin ήταν ανάμεσα σε μια ομάδα έξι αστυνομικών που πυροβόλησαν έναν ύποπτο, ο οποίος μαχαιρώθηκε μετά από κυνήγι, που έληξε όταν ο ύποπτος τους έδειξε ένα πυροβόλο όπλο. Ο ύποπτος, Wayne Reyes, χτυπήθηκε πολλές φορές και πέθανε. Μια μεγάλη επιτροπή ενόρκων αποφάσισε ότι η χρήση βίας ήταν δικαιολογημένη, ωστόσο το γεγονός μας αποδεικνύει πως η κατάχρηση της εξουσίας και η ένοπλη βία, δεν είναι χαρακτηριστικά άγνωστα για τον Derek.

Αν σκαλίσουμε το παρελθόν των δύο αντρών, σίγουρα θα βρούμε πολλά. Αυτό όμως δεν θα αλλάξει κάτι. Αυτό που έχει σημασία την δεδομένη στιγμή είναι να αντιληφθούμε όλοι μας πως οι διακρίσεις δεν έχουν θέση στον κόσμο μας και σαφώς, ότι οι ένοχοι πρέπει να πληρώσουν.

 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X