ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Η εξομολόγηση γνωστών Ελληνίδων για την επιλόχειο κατάθλιψη

Μπορεί ένα μεγάλο μέρος της καθημερινότητάς τους να είναι λαμπερό και να απολαμβάνουν τα καλά της αναγνωρισιμότητας εξαιτίας της δουλειάς τους, όμως όπως όλοι μας αντιμετωπίζουν τα δικά τους προβλήματα. Γνωστές Ελληνίδες που έγιναν μανούλες, αναφέρθηκαν στην δύσκολη φάση που πέρασαν μιλώντας για την επιλόχειο κατάθλιψη.

Μια συνθήκη που βιώνουν συχνά αρκετές μητέρες, αφού αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα κυρίως στην ψυχολογία τους, μετά τον τοκετό.

Πώς αντιμετώπισαν αυτό το ζήτημα γνωστές αγαπημένες μας Ελληνίδες;

H Μαρία Κορινθίου μετά την απόκτηση της κόρης της Ισμήνης, πέρασε από επιλόχειο κατάθλιψη και όπως είχε δηλώσει σε συνέντευξή της, «Μετά την γέννηση της Ισμήνης πριν 5,5 χρόνια κλείστηκα στον εαυτό μου, έκλαιγα όλη μέρα, φώναζα συνέχεια, ήμουν σαν αγρίμι. Από την μια έλεγα ότι δεν θέλω να δω το παιδί και από την άλλη όταν έκλαιγε το μωρό έκλαιγα και εγώ. Δεν ήμουν καθόλου καλά, αλλά δεν το είχα συνειδητοποιήσει. Όλο αυτό κράτησε τρεις μήνες. Σκεφτόμουν ότι η ζωή μου καταστράφηκε και ένιωθα ότι δεν ήμουν ποθητή ως γυναίκα. Σιγά- σιγά όμως με την βοήθεια του Γιάννη και της οικογένειάς μου το ξεπέρασα».

Η Φωτεινή Ψυχίδου η σύντροφος του Δημήτρη Κοργιαλά, ήταν καλεσμένη στη Ζήνα Κουτσελίνη τον Νοέμβριο του 2017 όταν αναφέρθηκε στη δική της περιπέτεια με την επιλόχειο κατάθλιψη μετά τη δεύτερη εγκυμοσύνη της.

«Πέρασα επιλόχειο κατάθλιψη δύο μήνες μετά τη γέννα… Έκλαιγα, έκανα σαν τρελή, έχω γνωρίσει την κατάθλιψη, και έχω πάρει και φάρμακα στο παρελθόν, γνωρίζω το τερατάκι αυτό, τα συμπτώματά μου. Είναι ορμονικό, δεν το ελέγχεις, δεν ξέρεις γιατί σου έρχεται και από που σου έρχεται.»!

Η Ντορέττα Παπαδημητρίου είναι μητέρα δύο αγοριών, τα οποία μάλιστα απέκτησε σε νεαρή ηλικία. Αναφερόμενη στην πρώτη της εγκυμοσύνη, μίλησε για την επιλόχειο κατάθλιψη λέγοντας πως ήταν κάτι που δούλεψε μόνη της, και λόγω του ότι έμεινε έγκυος πολύ γρήγορα έφυγε από μόνο του.

Η Δέσποινα Καμπούρη τον Οκτώβριο του 2016 είχε βρεθεί στο πλατό της εκπομπής της Τατιάνας Στεφανίδου και μίλησε για την επιλόχεια κατάθλιψη που πέρασε μετά τη γέννηση της κόρης της Έλενας.

Η Αθηνά Οικονομάκου έφερε στον κόσμο τον γιο της Μάξιμο, τον Μάρτιο του 2018 και λίγους μήνες αργότερα μίλησε δημόσια για τις δυσκολίες της μητρότητας:

«Δυσκολίες αντιμετώπισα σε πολλούς τομείς, με βασικότερο αυτόν της προσωπικής μου ισορροπίας. Η ζωή μου ήταν πολύ έντονη, οπότε έπρεπε η προ μωρού Αθηνά με τη μαμά Αθηνά να έρθουν σε μια ισορροπία. Μπορεί η ζωή μου να φαίνεται λαμπερή και υπέροχη, όμως κι εγώ ως νέα μανούλα έζησα και ζω ακριβώς τους ίδιους φόβους και τις ίδιες ανησυχίες και αντιμετωπίζω τις ίδιες δυσκολίες με τις υπόλοιπες γυναίκες. Επιλέγω όμως να μην εκθέτω αυτό το κομμάτι σε συνεντεύξεις ή στα social media γιατί είναι κάτι που δεν ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία μου. Δεν διαφέρω σε τίποτα από τη μέση Ελληνίδα μητέρα που περνάει δύσκολες στιγμές και χρειάζεται αγάπη, φροντίδα και υποστήριξη από τους δικούς της ανθρώπους. Απλώς, τα επτά χρόνια ψυχανάλυσης με βοήθησαν να μην υποκύψω σε πιθανή κατάθλιψη. Έμεινα στις σκέψεις»

 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση