ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: midi φόρεμα με βολάν και sneakers
 

Η φωτογραφία της Μάγδας Φύσσα που κάνει τον γύρο του διαδικτύου

«Έχασα τον Παύλο και απέκτησα τόσα παιδιά...»

newsroom must

Επτά ολόκληρα χρόνια μετά η δικαιοσύνη έφτασε. Επτά χρόνια από την άγρια δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά.

Εκείνο το βράδυ, στις 17 Σεπτέμβρη του 2013, ο Παύλος βρισκόταν σε ένα μαγαζί μαζί με τους φίλους του για να παρακολουθήσουν τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Παρί Σεν Ζερμέν για τους ομίλους του Champions League. Στο ίδιο μαγαζί βρίσκονταν και 3 χρυσαυγίτες που αναγνώρισαν τον Φύσσα, ο οποίος ήταν γνωστός στον κόσμο της μουσικής και για την απέχθεια που είχε απέναντι στην Χρυσή Αυγή, τον φασισμό και τον ρατσισμό.

Δεν χρειάστηκε πολλή ώρα μέχρι να πέσουν τα πρώτα τηλεφωνήματα και μηνύματα, έτσι λίγο αργότερα οι χρυσαυγίτες συγκροτήθηκαν σε τάγμα εφόδου και επιτέθηκαν στον Παύλο και τους φίλους του καταφέρνοντας να τον σκοτώσουν.

Αν και αρχικά υπήρχε η εντύπωση ότι πριν την επίθεση υπήρξε κάποιου είδους διένεξη με τους χρυσαυγίτες, αργότερα επιβεβαιώθηκε ότι τίποτα τέτοιο δεν ισχύει και απλώς ο Παύλος είχε στοχοποιηθεί από τα μέλη της οργάνωσης.

Τον αγώνα που έδινε ο Παύλος μέσα από τη μουσική του έπρεπε τώρα να συνεχίσει η οικογένειά του και να νικήσει τον φασισμό. Η δίκη κράτησε 5,5 χρόνια και ολόκληρη η Ελλάδα παρακολουθούσε τις εξελίξεις με κομμένη την ανάσα ενώ ταυτόχρονα θαύμαζε και στήριζε τη μητέρα του Παύλου που πλέον έγινε μητέρα για όλους μας.


Μια μητέρα που ήταν αποφασισμένη να μην αφήσει τον φασισμό να περάσει και να αποδοθεί δικαιοσύνη όχι μόνο για το παιδί της αλλά για όλους.

Η φωτογραφία της κάνει τον γύρο του διαδικτύου και τα λόγια της μετά την απόφαση του δικαστηρίου αντηχούν τόσο δυνατά σε ολόκληρη την Ελλάδα και στις καρδιές μας. «Παύλο, τα κατάφερες γιε μου, γιε μου».

Η δύναμη ψυχής που έδειξε αυτή η γυναίκα, αυτή η μάνα που μετέτρεψε τον πόνο της σε έναν απίστευτο αγώνα για τη δικαιοσύνη δεν μπορούν παρά να συγκινήσουν όλους μας. Όπως έγραψε και στον λογαριασμό της η ηθοποιός Ελένη Ράντου, «Το πρόσωπο της δικαίωσης είναι μια γυναίκα. Είναι μια μάνα.»

«Έχασα τον Παύλο και απέκτησα τόσα παιδιά και όταν περπατάω στον δρόμο με φωνάζουν μάνα» δήλωσε η Μάγδα Φύσσα και εμείς αυτό που έχουμε να της πούμε είναι ένα τεράστιο «Σε ευχαριστούμε μάνα».

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση