ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

NEWS

newsroom must

Μια ξεναγός της Αγίας Σοφίας η Ουμούτ Μπαχτσέτσι μάλιστα αποφάσισε να της φτιάξει και έναν λογαριασμό στο Instagram

To κλίμα τις τελευταίες ημέρες με την Αγία Σοφία είναι βαρύ… Η μετατροπή του ιστορικού αυτού μνημείου σε τζαμί έχει εξοργίσει τους πάντες… Τα ζώα πολλές φορές μας αποφορτίζουν από μια έντονη ημέρα έτσι και η γάτα Γκλι ελπίζουμε ότι θα ελαφρύνει λιγάκι την όλη κατάσταση.

Μπορεί να έχετε ακούσει ξανά για αυτήν αφού είναι ιδιαίτερα γνωστή η γάτα που ζει στα τείχη της Αγίας Σοφίας για τα περισσότερα από τα 16 χρόνια της ζωής της και ο κόσμος την λατρεύει. Δεν είναι καμία γάτα πολύ ιδιαίτερη έχει όμως ένα βασιλικό βλέμμα όταν ποζάρει μπροστά στον φακό που κάνει τους πάντες να χαμογελάνε.

Μια ξεναγός της Αγίας Σοφίας η Ουμούτ Μπαχτσέτσι μάλιστα αποφάσισε να της φτιάξει και έναν λογαριασμό στο Instagram ο οποίος έχει 53.900 ακόλουθους. Η Ουμούτ μιλώντας για την Κωνσταντινούπολη και την Αγία Σοφία είπε συγκεκριμένα ότι . «Έχω επισκεφθεί πάνω από 20 χώρες και πολλές πόλεις έχουν μείνει στην καρδιά μου βαθιά χαραγμένες, αλλά πιστεύω πως η Κωνσταντινούπολη είναι η βασίλισσα όλων των πόλεων και η Αγιά Σοφιά είναι το στέμμα της πόλης».

Αγαπούσε τόσο πολύ την Αγιά Σοφιά που αποφάσισε να γίνει ξεναγός εκεί. Μιλώντας για την Γκλι η ίδια είπε ότι μπορεί η πόλη να είναι γεμάτη από γάτες όμως αυτή είναι ιδιαίτερη. Είναι φυσιολογικό να βλέπουμε γάτες τόσο γύρω όσο μετά στην Αγιά Σοφιά, αλλά υπάρχει κάτι το ιδιαίτερο με την γάτα αυτή. Ο τρόπος που ποζάρει, ο τρόπος που περπατά αλλά και το πώς συμπεριφέρεται διαφέρει πολύ από τις άλλες γάτες, ακόμη και από την αδερφή της, την Κιζίμ. Μια μέρα την είδα στην εφημερίδα σε μια φωτογραφία με τον Μπαράκ Ομπάμα και τον Ερντογάν. Τότε έμαθα το όνομά της, που σημαίνει ‘ένωση αγάπης’».

Όπως αναφέρει μπορεί η γάτα καταφέρνει να φέρει τον κόσμο πιο κοντά ακόμα και αν οι θρησκείες τους η το χρώμα του δέρματός τους διαφέρει. Η γάτα καταφέρνει να τους κάνει όλους να χαμογελάνε.

 
 
 
View this post on Instagram

Happy Caturday @firatyuruk . . . . #caturday #hagiasophiacat #travel #travelphotography

A post shared by Ayasofya Kedisi Gli (@hagiasophiacat) on

«Δημιούργησα έναν λογαριασμό στο Instagram για την Γκλι για να μπορέσω να συλλέξω και να κρατήσω όλες τις φωτογραφίες της σε ένα μέρος. Τελικά, ο κόσμος άρχισε σιγά σιγά να μου στέλνει τις δικές του εικόνες με την γάτα». Την χαρακτηρίζει ως «βασίλισσα» και τονίζει ότι αγαπάει ιδιαίτερα τον φακό και το να ποζάρει.

Τι και αν η Αγιά Σοφία γίνει τζαμί, κανείς δεν φαίνεται να μπορεί να «κουνήσει» την Γκλι από τον τόπο που έζησε και μεγάλωσε

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ