ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Λινό παντελόνι, λινό πουκάμισο και kitten heels
 

Η Guardian σε ΜΕΘ της Ελλάδας: Συγκλονιστικές ιστορίες γιατρών

Πώς η Ελλάδα της κρίσης νίκησε τον κορωνοϊό;

Ειδικό αφιέρωμα στην Ελλάδα και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε την πανδημία του κορωνοϊού ετοίμασε η The Guardian μέσα από ένα βίντεο.

Οι κάμερες της Guardian μπαίνουν στην ΜΕΘ του νοσοκομείου «Σωτηρία» στην Αθήνα όπου η Δρ. Γιώτα Λουρίδα επικεφαλής λοιμωξιολόγος της κλινικής εξηγεί πώς το τμήμα εντατικής θεραπείας αντιμετώπισε την κρίση και τα μέτρα που έλαβε η χώρα για να μετριάσει εν δυνάμει καταστροφικά αποτελέσματα. Όπως τονίζει η Δρ. Γιώτα Λουρίδα «Ποτέ δεν έχω κληθεί να αντιμετωπίσω κάτι για το οποίο ξεκάθαρα δεν υπάρχει καμία θεραπεία»

Σημαντικό ρόλο όπως αναφέρει στην μείωση των κρουσμάτων έπαιξαν τα μέτρα που λήφθηκαν και ο κόσμος που τα ακολούθησε την πιο κρίσιμη στιγμή όταν η καμπύλη άρχισε να ανεβαίνει.

Στο αφιέρωμα αναφέρεται και το γεγονός ότι παρά την οικονομική κρίση της Ελλάδας η χώρα φαίνεται να έχει χειριστεί την πανδημία του κορωνοϊού, με πολύ χαμηλότερο αριθμό θανάτων από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Στην Guardian μίλησε και η Δρ Αντωνία Κουτσούκου η οποία συγκινεί με τις ιστορίες ασθενών που έφυγαν χωρίς να έχουν κανένα από τους δικούς τους ανθρώπους δίπλα τους ενώ όπως ανέφερε ο μεγαλύτερος φόβος ήταν να μην εξελιχθεί η κατάσταση όπως σε γειτονικές χώρες.

Η Γεωργία Κολοφωτιά μιλώντας στην Guardian δήλωσε ότι ένιωσε τον φόβο ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που έκλαψε «Έπιασα τον εαυτό μου πολλές φορές να κλαίει». Αναφέρετε ακόμα στην ημέρα που μπήκε σε δωμάτιο και ένας 50χρονος ο οποίος δεν είχε προβλήματα υγείας είχε δίπλα του μια ζωγραφιά που έγραφε «Μπαμπά, σε περιμένουμε σπίτι»…

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση