ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Η ιστορία επαναλαμβάνεται...

Μια συνέντευξη-κόλαφος της Μέγκαν και του Χάρι, το κλίμα που δημιουργήθηκε για τη βρετανική μοναρχία και το ταμπεραμέντο που κληρονόμησε από την Νταϊάνα ο μικρός γιος της.

«Βρέθηκα σε ένα πολύ σκοτεινό μέρος και δεν ήξερα τι να κάνω... Στράφηκα όπου μπορούσα για βοήθεια. Δεν τους αφήσαμε. Έβλεπα να επαναλαμβάνεται η ιστορία της μητέρας μου, πιο επικίνδυνα γιατί εδώ έχουμε και τη φυλή και τα social media» - Πρίγκιπας Χάρι

Μια σκιά από το παρελθόν, που ίσως δεν έφυγε ποτέ. Που προκλήθηκε από την περιβόητη και πολυσυζητημένη συνέντευξη της πριγκίπισσας Νταϊάνα το 1995 και τα γεγονότα που ακολούθησαν που είχαν βάλει το παλάτι και τη μοναρχία στη Βρετανία σε μια κρίση. Μήπως η ιστορία επαναλαμβάνεται;  

Η… πυρπόληση της βρετανικής μοναρχίας φαίνεται να συνεχίζεται εν έτει 2021 με τη συνέντευξη του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ στην Όπρα Ουίνφρεϊ, όπου «δικαιολόγησαν» την απόφασή τους να αποχωρήσουν από τη βασιλική οικογένεια για να σώσουν την οικογένειά τους από τον μιντιακό κανιβαλισμό και όχι μόνο.

Και όλα αυτά μετά τις κατηγορίες για μπούλινγκ από πρώην βοηθούς της δούκισσας του Σάσεξ και την απάντηση που είχε δώσει η ίδια ότι «διαιωνίζουν ψέματα εναντίον μας, δεν θα μείνουμε σιωπηλοί». Αλήθεια ή ψέματα; Η ιστορία θα το καταδείξει. Ωστόσο, το ζευγάρι το είπε και το έκανε... Αποκαλύπτεται και εξομολογείται σε μια συνέντευξη που παρακολούθησαν περίπου 17,1 εκατομμύρια Αμερικανοί και εκατομμύρια άλλοι ανά το παγκόσμιο...  καθιστώντας την ένα από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά γεγονότα του τελευταίου χρόνου, στήνοντας στον τοίχο ξανά το Μπάκινγχαμ.

Το σίγουρο είναι πως ο νέος κύκλος του #theCrown ξεκίνησε live στις οθόνες μας την Κυριακή. Και έπεται συνέχεια... 

Η αγάπη

«Απλώς δεν ήθελα να ζήσω άλλο. Και αυτή ήταν μια πολύ καθαρή και πραγματική και τρομακτική, διαρκής σκέψη. Και θυμάμαι ότι ο Χάρι απλώς με παρηγορούσε σαν μωρό» - Μέγκαν Μαρκλ

Τα γονίδια της αδικοχαμένης πριγκίπισσας του λαού είναι τόσο έντονα στο ταμπεραμέντο του πρίγκιπα Χάρι. Ο μικρός γιος της Νταιάνα, πήγε κόντρα στο κατεστημένο και στάθηκε απέναντι στη βασιλική οικογένεια για να υπερασπιστεί την δική του οικογένεια, προκειμένου να μη ζήσει ξανά την τραγική κατάληξη που είχε η μητέρα του. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Princess Di (@ladydirevengelooks)

«Είμαι πολύ ανακουφισμένος και ευτυχισμένος που βρίσκομαι εδώ και μιλάω μαζί σου με τη γυναίκα μου δίπλα μου γιατί δεν μπορώ ούτε να φανταστώ πώς ήταν γι’ αυτήν (την μητέρα του) να περνά όλη αυτή τη διαδικασία μόνη της όλα εκείνα τα χρόνια... Ο μεγαλύτερος φόβος μου ήταν ότι θα επαναληφθεί η ιστορία» - Πρίγκιπας Χάρι

Ενώ η σύζυγός του, Μέγκαν Μαρκλ, βυθιζόταν στη δυστυχία, έχοντας μάλιστα και αυτοκτονικές τάσεις, όπως και τότε η Νταϊάνα, αυτός έκανε ό,τι δεν είχε κάνει ο δικός του πατέρας. Άπλωσε το χέρι στη σύζυγό του και την έβγαλε από το «σκοτάδι» της, δείχνοντας αφοσίωση και αγάπη. Δείχνοντας, ξανά, τη «γύμνια» του μελλοντικού βασιλιά και πατέρα του. Κατώτερος των περιστάσεων για άλλη μια φορά ο Κάρολος. Που άφησε τον γιο του μόνο να παλεύει στα «κύματα» και ο ίδιος να χάσκει στον βασιλικό του κόσμο, κόβοντας για ένα διάστημα, μάλιστα, κάθε επικοινωνία μαζί του, ζητώντας του επικοινωνία δι’ αλληλογραφίας. Και ο Χάρι, δηλώνει πως δεν του κρατάει κακία και θα συνεχίσει να «προσπαθεί να γιατρέψει αυτή τη σχέση», όσο για τον αδελφό του Ουίλιαμ, ανέφερε ότι τον αγαπά αλλά βρίσκονται σε «διαφορετικά μονοπάτια» περιγράφοντας μάλιστα πως εώ ο πατέρας του αρνούνταν να του μιλήσει ο ίδιος «δε είχε κανέναν να στραφεί για συμπαράσταση».

Γαλαζοαίματος ρατσισμός

«Τους μήνες που ήμουν έγκυος υπήρχαν ανησυχίες για το πόσο σκούρο ίσως ήταν το δέρμα του μωρού όταν γεννιόταν... Τότε έλεγαν ότι δεν ήθελαν να γίνει πρίγκιπας ή πριγκίπισσα το μωρό που ερχόταν. Δεν ξέραμε ακόμα το φύλο. Και ότι δεν θα του παρείχαν ασφάλεια» - Μέγκαν Μαρκλ 

Και αυτό που το λαμπερό ζευγάρι κατάφερε μέσα από τη συνέντευξή του είναι όχι μόνο να δικαιολογήσει στο έπακρο τη φυγή του ρίχνοντας μαύρη πέτρα πίσω του αλλά και να βάλει ταύρο σε υαλοπωλείο, στην προκειμένη περίπτωση στο παλάτι.  

Το στοιχείο της συνέντευξης του Χάρι και της Μέγκαν το οποίο σχολιάζει όλος ο πλανήτης είναι η εξομολόγηση περί... γαλαζοαίματου ρατσισμού για το χρώμα του μικρού Άρτσι. Που στην προκειμένη περίπτωση συνειδητοποιήσαμε ότι δεν τον συναντάς μόνο σε σκοτεινά σπίτια, αλλά και σε λαμπερά παλάτια. Το Μπάκινγχαμ ανησυχούσε πόσο σκουρόχρωμο θα είναι το δέρμα του αγέννητου παιδιού του ζευγαριού. Αν είναι δυνατόν... να τρέμουν τι χρώμα θα είναι το δέρμα του μωρού που μπορεί να έχει επιπτώσεις στη μοναρχία. 

Κάποιος από το παλάτι, όχι η βασίλισσα ούτε ο σύζυγός της, διαβεβαίωσε η Όπρα, αφήνοντας εκτεθειμένα τα υπόλοιπα ανώτερα βασιλικά μέλη που το φυσάνε και δεν κρυώνει. Η μικτή καταγωγή του γιου τους, Άρτσι, είπε η Μέγκαν, ήταν και η αιτία που του αρνήθηκαν μάλιστα τον τίτλο του πρίγκιπα.   

Η «τέλεια» εικόνα 

«Έβγαιναν και διέψευδαν την πιο γελοία ιστορία. Όμως, το θέμα ότι έκανα την Κέιτ να κλάψει ήταν η απαρχή μιας δολοφονίας χαρακτήρα. Ήξεραν ότι είναι ψέματα. Και σκέφτηκα, αν δεν διαψεύδουν τέτοια, τι θα κάνουμε;» - Μέγκαν Μαρκλ

Η Αμερικανίδα ηθοποιός δεν έζησε το παραμύθι της το Λονδίνο με τον πρίγκιπά της αλλά έναν εφιάλτη. Καταπιεζόταν στα πρωτόκολλα, δεχόταν μιντιακό κανιβαλισμό και καταγγέλλει ότι υποκινούνταν δημοσιεύματα, ότι υπήρχε σαφής πρόθεση να δημιουργηθούν δύο πόλοι, της κακιάς Μέγκαν και της καλής Κέιτ. Και έδωσε ως παράδειγμα τον γάμο της και τα φορέματα των παράνυμφων και τον καβγά με την Κέιτ που, όπως ισχυρίστηκε η δούκισσα του Σάσεξ, δημιούργησε μια αντεστραμμένη εικόνα. Στην πραγματικότητα ήταν η νύφη που έκλαψε λίγες ημέρες πριν τον γάμο της και την ευθύνη την είχε η κουνιάδα της και όχι το αντίθετο. Γεγονός που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ψυχική υγεία της ηθοποιού σταρ, προκαλώντας της άγχος και αδικία και έφτασε τη Μέγκαν σε ψυχολογικό τέλμα. Μετέπειτα η Αμερικανίδα ζήτησε να δει ειδικό, επειδή είχε αυτοκτονικές τάσεις, ωστόσο το παλάτι δεν το επέτρεψε ώστε να μην προκληθεί αντίκτυπος στην τέλεια εικόνα του. 

Το αποτέλεσμα 

Μετά τη συνέντευξη ένα χάος. Τα media και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού ασχολούνται, σχολιάζουν και αποκωδικοποιούν τη συνέντευξη. Άλλοι κρίνουν ότι η βασιλεία είναι ούτως ή άλλως ένας απαρχαιωμένος, καταπιεστικός θεσμός που πρέπει να αλλάξει και λένε «μπράβο» στο ζευγάρι που βρήκε το θάρρος να προβεί σε αποκαλύψεις με όποιους κινδύνους κρύβει η στάση του αυτή. Υπάρχουν βέβαια και οι υπέρμαχοι της βασιλείας, οι οποίοι θεωρούν πως η Μαρκλ «ήξερε πού έμπλεκε» και που της χρεώνουν έλλειψη σεβασμού όχι μόνο απέναντι στο παλάτι, αλλά και στην ίδια τη χώρα και κατηγορούν το ζεύγος για υποκρισία, προδοσία και αγνωμοσύνη. 

Το να μιλάς για τις δικές σου μάχες σε ζητήματα ψυχικής υγείας και να αφηγείσαι την προσωπική ιστορία σου απαιτεί για κάθε άνθρωπο θάρρος, σχολίασε την ίδια ώρα η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, σκέψεις που κάνει το μυαλό του μέσου παγκόσμιου πολίτη. 

Μεγάλη «νικήτρια» όλων, πάντως, είναι η Όπρα και το δίκτυο που έδωσε εννιά εκατομμύρια για να εξασφαλίσει τη συνέτνευξη. 

Το παλάτι 

Τα βρετανικά ΜΜΕ μεταφέρουν ότι το παλάτι του Μπάκιγχαμ έχει παραλύσει από φρίκη και απογοήτευση με τη συνέντευξη και τις εμπρηστικές κατηγορίες εις βάρος του. Μάλιστα, η βασίλισσα Ελισάβετ φέρεται να αρνήθηκε να υπογράψει μια ανακοίνωση, επισημαίνοντας την αγάπη της βασιλικής οικογένειας για το ζευγάρι, θέλοντας να τη μελετήσει ξανά προσεκτικά και να μη γίνει κάποια βεβιασμένη κίνηση. Πίσω από τα κλειστά κάγκελα και τους τοίχους γίνονται απανωτές συσκέψεις... τα τηλέφωνα και οι βιντεοκλήσεις πήραν φωτιά. Η βασίλισσα βρισκόταν στο Γουίνδσορ και συνομίλησε με τον Κάρολο που βρισκόταν στο Clarence House και τον εγγονό της Γουίλιαμ, ο οποίος επέστρεψε στο Λονδίνο από το εξοχικό του στο Νόρφολκ.

«Βρίσκονται σε σοκ, συνεθλίβησαν από το γεγονός ότι ο πρίγκιπας Χάρι... πάτησε το κουμπί για να ανατινάξει την οικογένειά του. Οι άνθρωποι αποκαλύπτονται» δήλωνε μια πηγή του παλατιού στη Daily Mail για την κατάσταση που επικρατούσε στο παλάτι χθες.

Σύμφωνα με στενό σύμβουλο της βασίλισσας, τη μαρτυρία του οποίου επικαλείται η εφημερίδα Sunday Times, η Ελισάβετ Β΄ δεν παρακολούθησε τη συνέντευξη των Χάρι και Μέγκαν. Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το παλάτι θα απαξιώσει τη συνέντευξη και θα βάλει ξανά τη βασίλισσά του μπροστά προκειμένου να  δείξει ότι ο θεσμός της βασιλείας επικεντρώνεται σε ζητήματα σημαντικά για το έθνος. Ο σύμβουλος της Ελισάβετ απείλησε, μάλιστα, έμμεσα το ζευγάρι με νέες αποκαλύψεις, σε περίπτωση που επιτεθούν κατά των ανακτόρων.

Ωστόσο, ο κόσμος περιμένει απαντήσεις. Για την κατηγορία του γαλαζοαίματου... ρατσισμού, για το επεισόδιο με την Κέιτ και ποια είναι τελικά, ότι το παλάτι είπε ψέματα για να προστατεύσει άλλους γαλαζοαίματους πλην της Μαρκλ αλλά και την άρνησή του να δώσει βοήθεια σε έναν άνθρωπο που είχε ανάγκη ψυχολογική στήριξη.  

Πάντως, η βασιλική βιογράφος Πένι Τζούνορ είπε ότι το ζευγάρι «ενεργοποίησε μια χειροβομβίδα στην οικογένεια» εκφράζοντας την ανησυχία ότι δεν θα «επιστρέψει» ενώ ο βασιλικός συγγραφέας και ιστορικός Ρόμπερτ Λάσεϊ είπε ότι οι επιπτώσεις θα «αντηχούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, επειδή είναι κάτι περισσότερο από προσωπικότητες. Είναι μια μαρτυρία από πρώτο χέρι για μια δυσλειτουργική οικογένεια».

Τελικά, το βασιλικό πουλόβερ που άρχισε να ξηλώνει η πριγκίπισσα Νταϊάνα... έγινε μαλλί στα χέρια του μικρού της γιου, Χάρι; 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση