ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Η ιστορία της Φουρέιρα στη New York Times

«Gliter, δυνατά φωτά και το όνειρο για μια ενωμένη Ευρώπη», ήταν ο τίτλος του δημοσιεύματος που εμφανίστηκε στην ηλεκτρονική έκδοση της αμερικανικής εφημερίδας New York Times και φυσικά αφορούσε τον μουσικό διαγωνισμό της Eurovision, ο οποίος διεξάγεται στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας.

Η μεγάλη έκπληξη, ήταν η εμφάνιση της Ελένης Φουρέιρα με την κυπριακή συμμετοχή, που έχει γεμίσει περηφάνεια την Κύπρο, αφού όλοι οι ξένοι τύποι έχουν να μιλάνε για το γεγονός.

Από την μια η εκρηκτική της παρουσία πάνω στην σκηνή, και από την άλλη, η βιωματική της ιστορία ήταν αυτά που συγκίνησαν, εξέπληξαν και ώθησαν τον δημοσιογράφο William Lee Adams να κάνει μια ιδιαίτερη αναφορά στην Ελένη Φουρέιρα, μια τραγουδίστρια που έφυγε από την Αλβανία με την οικογένειά της για την Ελλάδα την περίοδο της αλβανικής εξέγερσης.

Ο αρθρογράφος, ύστερα από μια μικρή αναδρομή στο παρελθόν αλλά και στα μεγάλα ονόματα που έχουν περάσει κατά καιρούς από αυτόν τον μουσικό διαγωνισμό, αναφέρθηκε, και στη δική μας Ελένη Φουρέιρα.

Ο ίδιος αναφέρει: «Η συμμετοχή της Κύπρου φέτος και η Ελένη Φουρέιρα , θα τραγουδήσει το Fuego, ένα χορευτικό κομμάτι το οποίο υπογράφει ένας Ελληνο- Σουηδός συνθέτης. Γεννημένη στο Φιέρ της Αλβανίας, η Ελένη Φουρέιρα 31 ετών, διέφυγε με την οικογένειά της στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου στη χώρα της.

Λίγο πριν τον Ημιτελικό της Τρίτης 8 Μαΐου, ο δημοσιογράφος συνάντησε την Ελένη Φουρέιρα και φυσικά εκείνη εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για την εν λόγω δημοσίευση του λέγοντας: «Ευχαριστώ που μοιράζεσαι την ιστορία μου. Είναι όμορφο, που μεγάλωσα στην Ελλάδα και που βρίσκομαι εδώ εκπροσωπώντας την Κύπρο»

 

Δείτε παρακάτω τη σχετική αναφορά από τους New York Times:

 

 

 

Διαβάστε επίσης:

Η Κύπρος έβαλε ''φωτιά'' στη σκηνή της Eurovision 

Feel the Foureira fire! Όλα όσα κρατάμε από τον Α' Ημιτελικό της Eurovision

Αυτές οι χώρες πέρασαν στον μεγάλο τελικό της Eurovision 

Χαμός στα ξένα Μέσα για την Φουρέιρα και το «Fuego» 

Ελένη Φουρέιρα: Σε ποια θέση θα εμφανιστεί στον τελικό;

Αυτός ήταν ο Β' Ημιτελικός της Eurovision;

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση