ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Η καριέρα της Μενεγάκη, η αμύθητη περιουσία της και όσα δεν ήξερες γι΄ αυτήν

Ψάξαμε και βρήκαμε όσα δεν ξέραμε για την ''βασίλισσα'' της ελληνικής τηλεόρασης

Δέσποινα Άσπρου

Για την Ελένη Μενεγάκη, συστάσεις δεν χρειάζονται. Η Ελληνίδα παρουσιάστρια δίκαια θεωρείται η «βασίλισσα» της ελληνικής τηλεόρασης και το «φαινόμενο» που δύσκολα θα ξεπεραστεί.

Με αφορμή την πολύχρονη επιτυχία της, εμείς αποφασίσαμε να κάνουμε ένα throwback και να θυμηθούμε το μεγάλο ταξίδι της Ελένης στην ελληνική τηλεόραση και όχι μόνο.

Τα πρώτα χρόνια

Έχοντας επίσημα παραδεχτεί πως η παρουσιάστρια έκανε αυτό που δύσκολα θα κάνει άλλη, θα ταξιδέψουμε στο 1991 - όταν η Ελένη ήταν το κορίτσι της διπλανής πόρτας και με μεγάλη προσπάθεια έκανε τα πρώτα της βήματα στην τηλεόραση.  Σγουρομάλλα, καστανή, αδύνατη και εξίσου εντυπωσιακή με σήμερα, η Ελένη φαίνεται να είχε το αστέρι. Πριν όμως αναφερθούμε στην καριέρα της, θα πούμε ότι γεννήθηκε στις 29 Οκτωβρίου του 1969 και παρά το ότι κατάγεται από το Ηράκλειο Κρήτης, μεγάλωσε στον Κολωνό Αττικής. 

Μπορεί σήμερα η ζωή της να φαντάζει βγαλμένη από παραμύθι, ωστόσο τα πράγματα δεν ήταν πάντα εύκολα γι’ αυτήν. Όπως ο κάθε άνθρωπος, έτσι και η Ελένη, είχε τις δυσκολίες και τις στεναχώριες της ζωής. Η Ελένη, δεν είχε ποτέ την τύχη να μεγαλώσει με τον βιολογικό της πατέρα και αυτό επειδή ο θάνατος δεν κάνει διακρίσεις. Η παρουσιάστρια έχασε τον πατέρα της σε ηλικία 2,5 ετών εξαιτίας του καρκίνου με τον οποίο εκείνος έπασχε. Λίγα χρόνια αργότερα, ο δρόμος της μητέρας της συναντήθηκε με τον Στέλιο Μισόκαλο και όταν η Ελένη ήταν 16 ετών, ήρθε στον κόσμο ο αδερφός της Θοδωρής, ο οποίος είναι ο φύλακας άγγελός της. Όπως ανέφερε η ίδια στο παρελθόν, το σχολείο δεν ήταν από τις αγαπημένες της ασχολίες. 

Ο πρώτος μεγάλος έρωτας που την οδήγησε στην εκκλησία 

Σε νεαρή ηλικία ένιωσε το πρώτο καρδιοχτύπι και ενώ για τις περισσότερες γυναίκες αυτό παραμένει απλώς μια γλυκιά ανάμνηση, η Ελένη δεν δίαστασε σε ηλικία μόλις 21 ετών να ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας μαζί με τον άντρα που τότε της έκλεψε την καρδιά. Ο λόγος για τον επιχειρηματία Σταύρο Γαρδέρη. Ο γάμος τους τότε δεν κράτησε πολύ και η Ελένη, μόλις χώρισαν, επέστρεψε στο σπίτι της μητέρας της. Εντομεταξύ, την περίοδο εκείνη έκανε τα πρώτα της βήματα στην μικρή οθόνη.

 Το modelling και τα πρώτα video clips

Τέλη της δεκαετίας του '80 και η λαμπερή παρουσιάστρια ξεκίνησε δειλά δειλά τα πρώτα της βήματα στο modelling και φυσικά το παρουσιαστικό της δεν περνά απαρατήρητο. Την εποχή εκείνη μάλιστα, την “εντόπισε” ο Μιχάλης Ρακιντζής ο οποίος της πρότεινε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο video clip για το τραγούδι "Προκαλείς”. Η Ελένη, φυσικά αποδέχτηκε.

Το 1990 η νεαρή Μενεγάκη έκανε το πρώτο της διαφημιστικό, το 1990, για την εταιρία καφέ «Melita». Την ίδια χρονιά έπαιξε και σε διαφημιστικό σποτ της εταιρίας σαμπουάν «ULTREX». Έπειτα, το 1992 συμμετείχε στις διαφημίσεις της «Knorr» για το risonatto και της εταιρίας «Το Λαμπερό» για την προώθηση λαδιού σόγιας. Το 1993, εμφανίστηκε σε διαφήμιση για το καθαριστικό τζαμιών «Famozo» ενώ το 1998, προωθούσε το κέντρο αδυνατίσματος Πρίνου. Τη σεζόν 2003-2004 έγινε το κεντρικό πρόσωπο της εταιρίας με σαμπουάν «LUX».

 Η επιτυχία της ως διαφημιστικό πρόσωπο βέβαια δεν σταμάτησε την περίοδο εκείνη. Το 2010-2011 ήταν το κεντρικό πρόσωπο της εταιρίας «Olay» για την προώθηση της νέας κρέμας προσώπου ενώ τη σεζόν 2014-2015 συμμετείχε στη καμπάνια του οργανισμού «Άλμα Ζωής» για τη πρόληψη καρκίνου του μαστού. Από το 2015 μέχρι σήμερα, συνεργάζεται με την εταιρία περιποίησης μαλλιών «L'Oreal Paris Greece» και είναι το κεντρικό πρόσωπο για τις βαφές μαλλιών. Επίσης, από το 2018 συνεργάζεται και με την εταιρία «ΦΑΓΕ» για το γιαούρτι «Αγελαδίτσα».

Η αρχή και η τεράστια επιτυχία στην μικρή οθόνη

Η Ελένη ξεκίνησε τη καριέρα της ως παρουσιάστρια το 1991, από το κανάλι MEGA και την εκπομπή, «Κοκτέιλ», στο πλευρό του Ιάσωνα Τριανταφυλλίδη.

Έπειτα, το 1992, έκανε ένα πέρασμα από τις σειρές «Αχ Ελένη» και «Τα Μπακούρια».

Στη συνέχεια, την είδαμε στο «Mega Banca» 1992 - 1994, όπου ο παρουσιαστής Γιώργος Πολυχρονίου έλεγε την χαρακτηριστική φράση «και τώρα να υποδεχτούμε την Ελενίτσα που θα γυρίσει τον τροχό». 

Η συνέχεια λίγο-πολύ γνωστή. Το 1995, υπέγραψε συμβόλαιο με το κανάλι ΑΝΤ1 και πρωταγωνίστησε για μια σεζόν στη σειρά «Πάτερ ημών» μαζί με τον Κώστα Καρρά και έπειτα, ξεκίνησε να παρουσιάζει την ψυχαγωγική εκπομπή «Πρωινός καφές», η οποία την ανέδειξε ως παρουσιάστρια. Η εκπομπή διήρκησε δέκα χρόνια και παράλληλα, την Ελένη την είδαμε να παρουσιάζει  τα «Καλλιστεία ΑΝΤ1» ενώ έκανε guest στις σειρές «Καραμπόλα» (1997) και «Νταντά για όλες τις δουλειές» (1998).

Το 2005, η Ελένη Μενεγάκη άλλαξε τηλεοπτική στέγη και μεταφέρθηκε στον ALPHA. Εκεί ανέλαβε τη παρουσίαση της πρωινής ψυχαγωγικής εκπομπής «Καφές με την Ελένη», η οποία ολοκληρώθηκε σε έξι σεζόν. Από το 2011 μέχρι σήμερα, αποτελεί η κεντρική παρουσιάστρια της μεσημεριανής ψυχαγωγικής εκπομπής «Ελένη» και καταφέρνει να διατηρεί την πρωτιά στο πέρασμα του χρόνου.

 Το κεφάλαιο Γιάννης Λάτσιος
 
Χωρίς καμία αμφιβολία, ο Γιάννης Λάτσιος αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κεφάλαια στην ζωή της Ελένης Μενεγάκη. Οι δύο τους γνωρίστηκαν όταν η Ελένη εργαζόταν στον ANT1, όπου ο Γιάννης ήταν διευθυντής προγράμματος. Ο έρωτας οδήγησε στην εκκλησία, το 2001. Την χρονιά εκείνη μάλιστα, η παρουσιάστρια σε συνέντευξή της στην Ντέπυ Γκολεμά αποκάλυψε τον τρόπο που έγινε η γνωριμία τους: «Δεν με διάλεξε εκείνος. Εγώ τον διάλεξα τον Γιάννη. Εγώ έκανα το πρώτο βήμα για πρώτη φορά στην ζωή μου. Αν δεν έκανα εγώ την πρώτη κίνηση δεν θα ήμασταν μαζί. Νομίζω ότι κατάφερα να βγάλω ένα άλλο πρόσωπο στον Γιάννη, πιο χαρούμενο εντελώς διαφορετικό από αυτό που είχε». Κατά την διάρκεια του γάμου τους, η Ελένη είχε δύο αποβολές. Το 2002 όμως ήρθε ξανά το χαμόγελο στο πρόσωπό τους αφού απέκτησαν  τον Άγγελο-Ιωάννη, ενώ τρία χρόνια αργότερα ήρθε η Λάουρα και το 2008 η Βαλέρια. Κουμπάροι του ζευγαριού ήταν ο Αντρέας Φουστάνος και η Νατάσα Θεοδωρίδου. 
 

Παρά το γεγονός πως οι δυο τους φαίνονταν πραγματικά ευτυχισμένοι και η σχέση τους μονοπολούσε διαρκώς το ενδιαφέρον των ΜΜΕ, στις

 29 Ιανουαρίου του 2010, απόγευμα Παρασκευής, οι δυο τους με μια λιτή ανακοίνωση δημοσίευσαν το τέλος του γάμου τους, μετά από εννέα χρόνια και τρία παιδιά. «Μετά από 9 χρόνια κοινής ζωής και την απόκτηση 3 ανήλικων ακόμα παιδιών, αποφασίσαμε από κοινού να προχωρήσουμε πλέον ο καθένας χωριστά ως πρόσωπα αλλά πάντα μαζί ως γονείς που μοιράζονται την αγάπη για τα παιδιά τους και την αγωνία για το μέλλον τους. Είμαστε σίγουροι ότι η απόφασή μας αυτή θα υποστηριχθεί και θα γίνει σεβαστή από όλους», ανέφεραν.

 
Σήμερα, 10 περίπου χρόνια μετά από το διαζύγιο και έπειτα από αρκετές δικαστικές διαμάχες, τα πράγματα μεταξύ του πρώην ζευγαριού φαίνονται άκρως φιλικά, καθώς προτεραιότητα και των δύο είναι τα παιδιά τους.

Μια νέα σελίδα με πρωταγωνιστή τον Μάκη Παντζόπουλο

Ήταν καλοκαίρι του 2009 όταν η Ελένη Μενεγάκη γνώρισε τον Ματέο Παντζόπουλο. Την εποχή εκείνη, η Ελένη Μενεγάκη αποφάσισε να πάει διακοπές με τα παιδιά της και με την κουμπάρα της Τζένη Μπαλατσινού σε ένα ήσυχο μέρος για να ξεκουραστούν. Το μέρος αυτό ήταν τα Άχλα της Άνδρου - τα οποία σήμερα αποτελεί το αγαπημένο της μέρος για διακοπές. Εντωμεταξύ εκείνη την περίοδο, παρά το ότι εξακολουθούσε να είναι παντρεμένη με τον Λάτσιο, ο γάμος τους δεν πήγαινε καλά. Στην αρχή της γνωριμίας τους, κανείς δεν περίμενε ότι αυτοί οι δύο θα γινόντουσαν ζευγάρι. Ακόμη και όταν η Ελένη χώρισε και παρά το γεγονός πως η σχέση της με τον Ματέο γινόταν ολοένα και δυνατότερη, απέφευγε να μιλά για αυτήν. Ο Τύπος βέβαια δεν επαναπαυόταν. Ο έρωτάς τους μονοπωλούσε το ενδιαφέρον και οι τρυφερές φωτογραφίες τους κοσμούσαν τα μεγαλύτερα πρωτοσέλιδα του ελληνικού Τύπου.

Ο καιρός πέρασε και το ζευγάρι ξεκίνησε τις δημόσιες εμφανίσεις, όμως η ίδια η Ελένη παρέμενε φειδωλή στις δηλώσεις της μέχρι που ήρθε στον κόσμο η Μαρίνα τους. Η Ελένη και ο Μάκης επισφράγισαν την αγάπη τους με τον ερχομό της κόρης τους Μαρίνας, την Κυριακή 29 Μαρτίου 2015.

Σήμερα, οι δύο τους αποτελούν ένα από τα πιο ερωτευμένα ζευγάρια της showbiz. 

Η αμύθητη περιουσία

Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας τον Μάρτιο του 2019, η πετυχημένη καριέρα της Ελένης Μενεγάκη είχε ως επακόλουθο η περιουσία της να αυξανόταν ραγδαία, καθιστώντας την ως μια από τις πιο πλούσιες Ελληνίδες. Βάση μάλιστα πρόσφατου δημοσιεύματος του "Θέματος" η Ελένη αμοίβεται με περίπου 2 εκατομμύρια τον χρόνο.

Όσο αφορά γενικότερα την περιουσία  της παρουσιάστριας, περιλαμβάνει την πέτρινη βίλα στα Μελίσσια, στην οποία μένει μαζί με τα παιδιά της, τον σύζυγό της Μάκη, καθώς και την μητέρα και τον πατριό της, και η αξία της ανέρχεται περίπου στα 4 εκατ. ευρώ.

Η Ελένη έχει στην κατοχή της επίσης ένα ακίνητο στην Κηφισιά, η αξία του οποίου εκτιμάται στις 600.000 ευρώ, ένα τεσσάρι διαμέρισμα στο Ελληνικό αξίας 400.000 ευρώ, μια πολυκατοικία στην Κάρυστο, της οποίας τα διαμερίσματα ενοικιάζονται, ένα εξοχικό στη Χαλκιδική, δέκα στρέμματα στην Κάρυστο και ένα οικόπεδο στη Βοιωτία, αξίας 250.000 ευρώ.

Όπως αναφέραμε σε παλιότερο δημοσίευμα του must, στην Κάρυστο, απ’ όπου κατάγεται η Ελένη Μενεγάκη, έχει στην κατοχή της ένα διαμέρισμα στον πέμπτο όροφο πολυκατοικίας. Ολόκληρη η πολυκατοικία που αποτελείται από 12 διαμερίσματα ανήκει στη μητέρα της, η οποία ενοικιάζει τα υπόλοιπα διαμερίσματα.

Πριν από μερικά χρόνια μάλιστα, η Ελένη αγόρασε στην περιοχή Μύλοι της Καρύστου μια μεγάλη έκταση. Το κομμάτι γης χαρακτηρίζεται από ανθρώπους της αγοράς «φιλέτο», καθώς είναι σε ύψωμα και διαθέτει υπέροχη θέα.

Εκτός από την Κάρυστο, η Ελένη Μενεγάκη είχε και μια εξοχική κατοικία τους στη Χαλκιδική.

Πρόκειται για μια μεζονέτα η οποία χτίστηκε πριν από περίπου 6 χρόνια, βρίσκεται στη Νέα Ποτίδαια σε ένα συγκρότημα ακινήτων και η αξία της ανέρχεται στις 400.000 ευρώ.

Αλλη μια επένδυση που είχε κάνει όσο ήταν παντρεμένη με τον Γιάννη Λάτσιο ήταν η αγορά ενός οικοπέδου στην περιοχή Στριγανιά Κορώνειας στη Βοιωτία.

Το οικόπεδο έκτασης 20 στρεμμάτων κόστισε περίπου 250.000 ευρώ και πριν από τον χωρισμό το ζευγάρι είχε αποφασίσει να χτίσει άλλη μία εξοχική κατοικία 200 τ.μ.

Ένα από τα πρώτα σπίτια στα οποία έμενε η Ελένη Μενεγάκη, προτού παντρευτεί τον Γιάννη Λάτσιο, ήταν ένα τεσσάρι διαμέρισμα στο Ελληνικό, αξίας περίπου 400.000 ευρώ. Και αυτό επίσης το διαμέρισμα η παρουσιάστρια το έχει νοικιάσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες του you weekly, από το 2013 εως και το 2016 η Ελένη Μενεγάκη έχει βγάλει σε καθαρά χρήματα 4.500.000 ευρώ, έξτρα από τα 9.794.000 ευρώ σύνολο δηλαδή…14.294.000 ευρώ.

Τα 9.794.000 ευρώ αναφέρονται ως καθαρά κέρδη της παρουσιάστριας στην δικαστική διαμάχη που έχει με τον σύζυγό της Γιάννη Λάτσιο. Παράλληλα, η εταιρεία που δημιούργησε η παρουσιάστρια «Ελένη Μενεγάκη Α.Ε», λειτουργεί με κύρια μετοχική σύνθεση, την παρουσιάστρια με 60% και την μητέρα της Ζέτα, με το υπόλοιπο ποσοστό, δηλαδή 40%. Πρόκειται ίσως για μία από τις κορυφαίες ελληνικές εταιρείες με το προϊόν «Ελένη Μενεγάκη» να μοσχοπουλιέται σαν χρυσός!

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X