ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Η Leandra Medine αποσύρεται από το Man Repeller

“Η άγνοια είναι μέρος του ρατσιστικού προβλήματος”

Ριάνα Στυλιανού

Η Leandra Medine Cohen, ιδρυτής του blog μόδας Man Repeller, δημοσίευσε στο Instagram το βράδυ της περασμένης Τετάρτης ότι σκοπεύει να αποχωρήσει από το ρόλο της, μετά από αυτοκριτική της για την λανθασμένη αντιμετώπισή της σε θέματα ρατσιστικών ζητημάτων.

"Το Man Repeller ιδρύθηκε για να γιορτάσει την εκφραστικότητα σε όλες της μορφές, αλλά έχει καταστεί σαφές ότι δεν κατάφερα να πραγματοποιήσω αυτήν την αποστολή", έγραψε η Leandra. "Η ομάδα αξίζει την ευκαιρία να σας δείξει τι πραγματικά μπορεί να σας προσφέρει το Man Repeller... οπόταν θα αποσυρθώ και θα τους αφήσω να σας δείξουν την πραγματική του αξία."

Η Cohen απάντησε στα σχόλια που έλαβε σε μια δημοσίευση του Man Repeller στο blog της, 1η Ιουνίου, δεσμευόμενη να αντισταθεί στον ρατσισμό. Οι αναγνώστες του blog βρήκαν τη συγκεκριμένη δημοσίευση ανούσια, αναφέροντας πολλαπλές φορές στα σχόλια της ανάρτησης, την απόλυση μιας δημοφιλούς έγχρωμης δημοσιογράφου.

Την περασμένη Πέμπτη, η Leandra προσπάθησε να μετριάσει τις επιθέσεις, γράφοντας: "Έχω στεναχωρήσει πολλούς από εσάς και μέλη της ομάδας Man Repeller και λυπάμαι πολύ γι’ αυτό." Η διαδικτυακή κριτική όμως συνεχίστηκε χωρίς κανένα δισταγμό.

Ένας αναγνώστης έγραψε “Ναι. Επίσης, τι συνέβη στον Crystal;" αναφερόμενος στην δημοσιογράφο που έχασε τη δουλειά της εν μέσω της πανδημίας. “Ο Man Repeller απέλυσε έναν από τους έγχρωμους δημοσιογράφους της στη μέση του COVID (πρόκειται για την Κρίσταλ Άντερσον –που τυχαίνει να είναι το πιο cool και πιο μοντέρνο άτομο στον χώρο).”

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Leandra (Medine) Cohen (@leandramcohen) στις

"Έχετε δίκιο”, έγραψε η Leandra στην δήλωσή της. “Παρόλο που κατάφερα να γράψω τόσο αναλυτικά για κάθε εμπειρία της ζωής μου κατά την τελευταία δεκαετία, έχω πέσει αρκετά έξω σε αυτό το ζήτημα. Αυτό συμβαίνει επειδή είναι κάτι περισσότερο από μια εξερεύνηση των συναισθημάτων μου. Είναι η άγνοιά μου. Η άγνοια είναι μέρος του ρατσιστικού προβλήματος. "

Μια από τους πολλούς φαν του blog αλλά κυρίως της Leandra εξέφρασε τα παρακάτω λόγια: “Σε παρακολουθώ εδώ και χρόνια. Σε γνώρισα μια φορά σε ένα εστιατόριο, η μαμά μου σε γνώρισε σε ένα pop-up και όταν μου απάντησες μια φορά στο Man Repeller, φρίκαρα γιατί ήμουν τόσο πολύ ενθουσιασμένη. Θα αποσυρθείς γιατί δεν μπορείς να βρεις κάτι άλλο να πεις; Οι οπαδοί σου, σου δίνουν κυριολεκτικά τις απαντήσεις και επιλέγεις να μην τις λαμβάνεις. Οι άνθρωποι ακολουθούν το MR επειδή ερωτεύονται τη φωνή σου και τις φωνές που έχεις επιλέξει να σε εκπροσωπήσουν στο παρελθόν (Crystal, Amelia κ.λπ.) και, ωστόσο, αποσύρεσαι; Τώρα είναι η ώρα να ΜΕΙΝΕΙΣ, Leandra.”

Η ίδια παρότρυνε την Leandra να διαχειριστεί με διαφορετικό τρόπο την αποτυχία της στη διαχείριση ρατσιστικών ζητημάτων : “Διαχειρίσου τις αποτυχίες σου. Όχι με μια ανάρτηση Instagram, αλλά επίσημα. Δώστε στις έγχρωμες φωνές την ευκαιρία να περάσουν το μήνυμά τους. Αν προσπαθήσεις να αφαιρέσεις τον εαυτό σου από την εξίσωση, δεν νομίζω ότι το Man Repeller θα έχει πλέον φωνή. Σε αγαπώ και μου αρέσει πολύ το γράψιμό σου, αλλά το να βλέπω να χειρίζεσαι αυτήν την κατάσταση με αυτό τον τρόπο με κάνει πολύ λυπημένη.”

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Leandra Medine  |  Man Repeller  |  μόδα  |  ρατσισμός  |  νέα  |  κόσμος  |  george floyd  |  fashion  |  racism  |  news  |  people

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X