ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Η Σοφία Μουτίδου ντύθηκε Κούγιας και έστειλε δυνατό μήνυμα

''Είναι τρομακτικό να απειλείτε τους πάντες όλοι με εξώδικα, με τρόμο... Δεν φοβόμαστε''

Η Σοφία Μουτίδου βρήκε την ευκαιρία να καυτηριάσει τις τελευταίες εμφανίσεις του Αλέξη Κούγια, και μεταμορφώθηκε σε αυτόν στο βίντεο στο κανάλι της στο Youtube. Η γνωστή ηθοποιός η οποία είναι γνωστό ότι δεν μασάει τα λόγια της και λέει τα πράγματα όπως ακριβώς είναι χωρίς αναστολές.

Πριν από λίγες ώρες, η γνωστή ηθοποιός εξαπέλυσε επίθεση προς τους συναδέλφους της που παρότι βγαίνουν και στηρίζουν τα θύματα βίας και κακοποιησης στο θέατρο, δεν αποκαλύπτουν όσα γνωρίζουν ενώ τονίζει ότι υπάρχουν πολλοί ακόμα που φοβούνται να μιλήσουν για να μην εκτεθούν. Η Σοφία Μουτίδου ντύθηκε Κούγιας, και μιμήθηκε άκρως επιτυχημένα τον γνωστό ποινικολόγο, κάνοντας αρκετά καυστικά σχόλια για τη συμπεριφορά του στα μέσα ενημέρωσης όπου έβγαινε συνεχώς σε διαφορετικές εκπομπές και έκλεινε το τηλέφωνο. 

Το δυνατό μήνυμα της Σοφίας Μουτίδου

Στο τέλος του βίντεο, η Μουτίδου μίλησε πολύ σοβαρά για την απόφασή της να μιμηθεί τον Κούγια (από το 20:35 του παρακάτω βίντεο).

''Πολλοί με προειδοποίησαν για τι θα πω για τον Κούγια. Κάπως έτσι ζούμε τη ζωή αυτή, την παράλογη. Στην οποία καλούμαστε να δούμε τα χειρότερα, τα πιο αποτρόπαια, τα πιο εξευτελιστικά για τον άνθρωπο… Γιατί φοβόμαστε να σατιρίσουμε κάτι που μας απασχολεί, να καυτηριάσουμε, να σχολιάσουμε κάτι το οποίο μας απευθύνεται… Δε γίνεται να μην έχει αντίδραση ο κόσμος. Όταν κάποιος βγαίνει και κάνει δηλώσεις τι περιμένει; Θα υπάρχουν σχολιασμοί", καταλήγει στο τέλος η Σοφία Μουτίδου.

Η βασική αρχή όλων είναι ο φόβος για τα αυτονόητα. Δηλαδή θεωρούμε αυτονόητο ο καθένας να μπορεί να βγαίνει και να βρίζει και να καταπατάει σειρά ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ανθρωπίνων αξιών, και να έχουμε φόβο εμείς να βγούμε να το τονίσουμε. Είναι το σημείο μηδέν πιστεύω. Βρισκόμαστε στο σημείο μηδέν της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Στάσιμοι δεν είμαστε, πάμε προς τα πίσω όταν ακούμε δηλώσεις υποτίμησης της ανθρώπινης αξίας. Η αξία ενός ανθρώπου που είναι αλλοδαπός, που είναι ομοφυλόφιλος, ακόμα και κατ' επάγγελμα να ήταν δεν έχει να κάνει τίποτα με την υποτίμησή του ως θύμα ή ως μάρτυρα σε μια υπόθεση.

Το να πει κανείς ότι ο εντολέας μου είναι αθώος, το καταλαβαίνω.

Όμως επιτρέψτε μας όταν ακούγονται πράγματα που προσβάλλουν άλλους ανθρώπους να αντιδράμε σαν κοινωνία. Είναι τρομακτικό να μην περιμένετε αντίλογο.

Είναι τρομακτικό να απειλείτε τους πάντες όλοι με εξώδικα, με τρόμο... Όλοι φοβούνται, πρόσεξε τι θα πεις μου λένε. Δηλαδή τι σε κάνει να υπάρχεις, αν όχι να πεις δύο πράγματα την κρίσιμη στιγμή και όχι ετεροχρονισμένα;

Ζούμε έναν πόλεμο, μου είπανε μην το λες,

Είμαστε στο κέντρο σε πολιτισμένες καταστάσεις και ζούμε απολίτιστες και απάνθρωπες συνθήκες.

Τα ανθρώπινα δικαιώματα καταπατούνται και εμείς απλά φοβόμαστε να το δείξουμε.

Δεν υπάρχουν ατρόμητοι άνθρωποι, ούτε άνθρωποι που δεν φοβούνται, απλά να φοβόμαστε τι θα γίνει αν δεν μιλήσουμε.

Όλα αυτά ξεκίνησαν επειδή ο κόσμος δεν μιλάει''.

Δείτε το βίντεο.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X