ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Η θέση των γυναικών στα Οscars

Πάνω από 90 χρόνια Oscars, μόνο 5 γυναίκες υποψήφιες στην κατηγορία καλύτερης σκηνοθεσίας

Quentin Tarantino – Onse upon a Time in Hollywood, Todd Phillips – Joker, Bong Joon-ho – Parasite, Martin Scorsese - The Irishman και Sam Mendes – 1971 συμπληρώνουν την 5άδα των υποψηφίων για το βραβείο καλύτερου σκηνοθέτη στην τελετή των Oscars.

Wow τι απίστευτοι σκηνοθέτες και τι απίθανες ταινίες, wow και πάλι, ούτε μια γυναίκα σκηνοθέτης υποψήφια.

92 χρόνια βραβεία Oscars και μόνο 5 γυναίκες κατάφεραν να βρεθούν υποψήφιες στην κατηγορία της καλύτερης σκηνοθεσίας.

Kathryn Bigelow, κρατήστε το όνομά της. Ήταν η πρώτη και μόνη γυναίκα που κατάφερε το 2010 να κερδίσει το βραβείο για την ταινία πολέμου του Ιράκ The Hurt Locker.

Το UN Women αποφάσισε να δημοσιεύσει έναν πίνακα που δείχνει την πορεία των βραβείων στα χρόνια και τις υποψηφιότητες που είχαν γυναίκες στην εν λόγω κατηγορία στο Twitter. Με αυτόν τον τρόπο θέλησαν να επισημάνουν την έκταση του χάσματος μεταξύ των φύλων στα Βραβεία.

Η πρώτη γυναίκα υποψήφια στην κατηγορία ήταν η Lina Wertmüller το 1977, 48 χρόνια μετά την πρώτη τελετή του 1929. 17 χρόνια αργότερα η Jane Campion ήταν υποψήφια για την ταινία «The Piano. H πρώτη γυναίκα που κατάφερε να κερδίσει στην κατηγορία ήταν η Kathryn Bigelow το 2010.

Η έρευνα ακόμα έδειξε ότι οι γυναίκες στο Hollywood αμείβονται περίπου 1,1 εκατομμύρια λιγότερα από τους άνδρες ηθοποιούς που έχουν παρόμοια εμπειρία.

Ακόμα μια μελέτη του Los Angeles Times του 2012 αποκαλύπτεί ότι τα μέλη της Ακαδημίας αποτελούνται από 94% Καυκάσιους, 77% άνδρες και ο μέσος όρος ηλικίας του είναι τα 62. Αυτοί λοιπόν είναι που ψηφίζουν τους νικητές των Oscars κάθε χρόνο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση