ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Η viral διαφήμιση, η «απαξιωτική απεικόνιση του πατέρα» και η ομοφοβία στο μεγαλείο της

''Κύριε Τσιάρτα, ξέρεις και εγώ όταν ήμουνα τριών ετών τον «πίεζα» όχι απλώς να τον βάψω, αλλά να του κάνω κανω και μανικιούρ''

Δέσποινα Άσπρου

Με αφορμή την Ημέρα του Πατέρα που ήταν την Κυριακή 21 Ιουνίου, όπως και πολλές άλλες εταιρείες, έτσι και η ΑΒ Βασιλόπουλος θέλησε να στείλει μέσα από ένα διαφημιστικό της σποτ τις ευχές της προς όλους τους μπαμπάδες του κόσμου. Όπως μπορείτε να δείτε και εσείς στην εικόνα που ακολουθεί, ένα μικρό κορίτσι δίνει ένα φιλί στο μάγουλο του πατέρα της – και εκείνος έχει στολίσει τα μαλλιά του με στέκα, τσιμπιδάκια και άλλα παιχνίδια. Τα μάτια του και τα χείλη του είναι βαμμένα και χαμογελά τρυφερά στην κορούλα του. Την φωτογραφία συνόδευε η λεζάντα «Μπαμπάς είναι όλα αυτά που θέλεις και ακόμα περισσότερα. Χρόνια πολλά! #happyfathersday».

Όπως ήταν αναμενόμενο, η διαφήμιση προσέλκυσε χιλιάδες likes και σχόλια και ενώ η μεγαλύτερη μερίδα του πληθυσμού ανέφερε πόσο σημαντικό είναι το μήνυμα που στάλθηκε μέσω αυτής, υπήρξαν και πολλοί που σχολίασαν αρνητικά το σποτ – λόγω του βαψίματος του άνδρα. Ανάμεσα στους επώνυμους επικριτές τοης διαφήμισης ήταν και ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής Βασίλης Τσιάρτας, που έσπευσε να γράψει στην σελίδα του ότι θεωρεί χυδαία και απαξιωτική την συγκεκριμένη απεικόνιση του πατέρα.

Τα σχόλια του πρώην ποδοσφαιριστή, προκάλεσαν κυρίως αρνητικές αντιδράσεις και μια μέρα μετά ο άντρας που πρωταγωνιστεί στην διαφήμιση Νεοπτόλεμος Δημουλάς και πατέρας του γνωστού χορευτή Στέφανου Δημουλά, αποφάσισε να πάρει θέση και να σχολιάσει τον επικριτική της διαφήμισης. Μάλιστα την απάντηση συνυπογράφει και η μητέρα του χορευτή, με τον Στέφανο Δημουλά να την αναδημοσιεύει και να προσθέτει πόσο περήφανος είναι για τον μπαμπά του και πόσο πολύ λυπάται που το 2004 με αφορμή το Euro θαύμαζε άνευ ορίων τον πρώην ποδοσφαιριστή.

«Αγαπητέ κ. Τσιάρτα, με αφορμή την οργή που σας προκάλεσε μία διαφήμιση των σούπερ μάρκετ ΑΒ για την παγκόσμια ημέρα του πατέρα, θα ήθελα να σας αφιερώσω την φωτογραφία με τον γιο μου Στέφανο, όπως δημοσιεύθηκε στο εξώφυλλο του μεγαλύτερου ΛΟΑΤΚΙ περιοδικού της Μεγάλης Βρετανίας, το Attitude Magazine, για τη στήριξη του Pride κινήματος 2019. Όπως λέει και ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ, ένα εξώφυλλο, το οποίο βρίσκεται κορνιζαρισμένο σε πολλούς τοίχους στο σπίτι μας και το οποίο γκρέμισε πολλούς περισσότερους τοίχους ανασφάλειας μέσα του. ΥΓ.: Εγώ, σε αντίθεση μ' εσάς, από δω και στο εξής, θα κάνω τα ψώνια μου μόνο στη συγκεκριμένη αλυσίδα σούπερ μάρκετ ΥΓ.: Σας διαβεβαιώ πως ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ δεν αισθάνεται λιγότερο άντρας από εσάς. ΥΓ.: Αν και φαίνεστε ανεπίδεκτος μαθήσεως, σας διαβεβαιώ, επίσης, πως η σεξουαλική προτίμηση δεν είναι ανωμαλία», έγραψε ο Νεοπτόλεμος Δημουλάς και έστειλε το δικό του ισχυρό μήνυμα.

Παταρηρώντας τα όσα έλαβαν χώρα, ο πρώην δημοσιογράφος και νυν ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ Λουκάς Φουρλάς, ο οποίος έχασε την 4χρονη κόρη του από καρκίνο, αναδημοσίευσε την διαφήμιση και σχολίασε αρνητικά την ομοφοβία. Μου έβαφε το πρόσωπο με χρωματιστά από αυτά που δύσκολα βγαίνουν και μου έλεγε.. "Τώρα παπά μοιάζεις με τις κούκλες μου, λίγο όμως πιο άσχημος.." Θα έδινα, τα πάντα, αν μπορούσα, για να ζήσω ξανά τη στιγμή. Ελπίζω, να βοήθησα κάποιους να καταλάβουν..”, έγραψε στο Twitter ο Λουκάς Φουρλάς και κατάφερε να συγκινήσει όλους μας.

Βλέποντας τον χαμό που προκλήθηκε από μια και μόνο εικόνα, μπορούμε να αντιληφθούμε πολλά για τον κόσμο μας, για τον κόσμο μας που μπορεί να παίρνει θέση ενάντια στον φυλετικό ρατσισμό, αλλά δυστυχώς φαίνεται να αδιαφορεί για την ομοφοβία.

Κύριε Τσιάρτα, ξέρεις και εγώ όταν ήμουνα τριών ετών λάτρευα να περνώ χρόνο με τον παππού μου καθώς οι γονείς μου εργάζονταν και ουκ ολίγες φορές τον «πίεζα» όχι απλώς να τον βάψω, αλλά να του κάνω και μανικιούρ. Εκείνος αποδεχόταν με χαρά... και αν σήμερα ζούσε, είμαι σίγουρη πως θα σου έλεγε πως δεν το μετανιώνει. Ένα μικρό παιδί δεν μπορεί να αντιληφθεί πολλά περί σεξουαλικότητας και ταμπού. Ένας ενήλικας όμως μπορεί... και με τα σχόλιά σας «το αποδείξατε». Ίσως η γνώμη μου να μην σας ενδιαφέρει και ίσως η εικόνα να ήταν απλώς ένα τυχαίο παράδειγμα αγάπης, αλλά ξέρει κάτι; Ακόμη και στην περίπτωση που θέλησαν να προωθήσουν την αποδοχή της ομοφυλοφιλίας, κατ’ εμένα καλά έκαναν. Ο καθένας μπορεί να είναι αυτό που θέλει και με το ποιον ή ποιαν κοιμάται στο κρεβάτι του, δεν τον κάνει καλό ή κακό άνθρωπο. Ούτε σημαίνει πως δεν αγαπά τα παιδιά του. Αυτά, γιατί σε τέτοιες περιπτώσεις τα πολλά λόγια είναι φτώχια.

 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση