ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Αθλητής «πάτησε» την κορυφή του Ολύμπου κουβαλώντας στην πλάτη του άτομο με αναπηρία

''Όλοι οι αγώνες του κόσμου, τα μετάλλια αλλά και οι μέχρι τώρα διακρίσεις είναι λίγα μπροστά σε αυτόν τον σκοπό''.

newsroom must

Συγκίνηση για τον αθλητή που «πάτησε» την κορυφή του Ολύμπου κουβαλώντας στην πλάτη του άτομο με αναπηρία με την ανάρτηση του να γίνεται viral.  Ο αθλητής υπεραποστάσεων Μάριος Γιαννάκου κουβάλησε στην πλάτη του την 22χρονη φοιτήτρια Ελευθερία μέχρι την κορυφή του Ολύμπου η οποία αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα. 

«Δεν υπάρχει τίποτα πιο αληθινό από το όνειρο», έγραψε ο αθλητής στην ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ενημερώνοντας για την επιτυχή κατάληξη αυτού που ο ίδιος περιέγραφε λίγες μέρες πριν ως τον σπουδαιότερο και ωραιότερο αγώνα της ζωής του. «9:02π.μ. Φτάσαμε στην κορυφή της Ελλάδας μαζί με την Ελευθερία και την ομάδα μας»!, συνέχισε συνοδεύοντάς τη λεζάντα αυτή με μια φωτογραφία του ίδιου με τη νεαρή φοιτήτρια βιολογίας στην πλάτη του, την ελληνική σημαία ανά χείρας κι ένα πλατύ χαμόγελο ικανοποίησης στα πρόσωπα και των δύο.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Marios Giannakou (@marios_giannakou) on

Δέκα μέρες πριν ανέβει στην κορυφή του Ολύμπου -για 51η φορά, η οποία είχε ωστόσο έναν ιδιαίτερο συμβολισμό- ο Μάριος Γιαννάκου, ο οποίος έχει δώσει με επιτυχία αγώνες υπεραποστάσεων στην έρημο, τη ζούγκλα αλλά και την Ανταρκτική, είχε αναρτήσει στον λογαριασμό του στο Instagram μία κοινη φωτογραφία με την Ελευθερία γράφοντας:  «Με την Ελευθερία θα προσπαθήσουμε να ανέβουμε την επόμενη εβδομάδα στην ψηλότερη κορυφή της Ελλάδας, κουβαλώντας την στην πλάτη με ένα ειδικά τροποποιημένο σακίδιο. Αν το καταφέρουμε θα γίνει ο πρώτος άνθρωπος με αναπηρία που θα δει την Ελλάδα από το πιο ψηλό σημείο της. Για μένα όλοι οι αγώνες του κόσμου , τα μετάλλια και οποίες διακρίσεις μέχρι τώρα είναι πολύ λίγα μπροστά σε αυτόν τον σκοπό. Προσωπικά νιώθω πιο έτοιμος από ποτέ για κάτι τέτοιο και ευχαριστώ πολύ την Ελευθερία που δίνει την ευκαιρία να γίνω καλύτερος άνθρωπος και να μου υπενθυμίσω αυτό που ξεχνάμε όλοι μας συχνά : ότι την ζωη πρέπει να την ζούμε χωρίς φόβο .
10 days left
#mtolympus».

Η Ελευθερία Τόσιου είναι 22 ετών και όταν γνώρισε τον Μάριο, μέσω μιας κοινής φίλης τους, τού εκμυστηρεύτηκε πως θέλει ν' ανέβει στον Όλυμπο. Χωρίς δεύτερη σκέψη, ο Μάριος αφού μελέτησε τις μετεωρολογικές προβλέψεις, οργάνωσε την κατάλληλη ομάδα υποστήριξης και έκανε το όνειρο της νεαρής φίλης του πραγματικότητα.

Η φωτογραφία τους έγινε viral αλλά και αφύπνιση για όλους μας γιατί όπως έγραψε και ο Μάριος, "τη ζωη πρέπει να την ζούμε χωρίς φόβο".

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση