ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Ισραήλ: Κήρυξε επίσημα τον πόλεμο

Πάνω από 600 οι νεκροί Ισραηλινοί και 313 οι νεκροί Παλαιστίνιοι.

Μαρία Καραμάνου

Το Υπουργικό Συμβούλιο του Ισραήλ ενεργοποίησε το Άρθρο 40 Aleph, κηρύσσοντας επίσημα τον πόλεμο για πρώτη φορά μετά από τον πόλεμο το Γιομ Κιπούρ το 1973. Αυτό σημαίνει ότι η Ισραηλινή Άμυνας (IDF) τώρα έχει πλήρη ελευθερία δράσης για να αντιμετωπίσει τον πόλεμο με τον οποίο έχει ξεσπάσει μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.

Στο μεταξύ, ο νέος απολογισμός από το μέτωπο του πολέμου στο Ισραήλ με τη Χαμάς καταγράφει τουλάχιστον 500-600 νεκρούς από την πλευρά των Ισραηλινών και 313 Παλαιστινίους. Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι αυτά τα γεγονότα είναι πολύ σοβαρά και έχουν σημαντικές επιπτώσεις στην περιοχή. Ο πόλεμος συνεχίζεται και ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί περαιτέρω.

Η επίθεση της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς στο Ισραήλ έχει οδηγήσει σε αναφορές για 500 έως 600 Ισραηλινούς νεκρούς και πάνω από 2.000 τραυματίες, όπως μετέδωσαν ισραηλινοί τηλεοπτικοί σταθμοί. Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις του εξακολουθούν να επικρατούν σε μάχες με ένοπλους από τη Γάζα στο ισραηλινό έδαφος.

Επίσης, η ισραηλινή αστυνομία δημοσίευσε τα ονόματα 30 αξιωματικών της που σκοτώθηκαν σε αυτές τις μάχες, συμπεριλαμβανομένων μελών της τακτικής αστυνομικής δύναμης, της αστυνομίας των συνόρων και της αντιτρομοκρατικής μονάδας. Ταυτόχρονα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε διαδικασία εκκένωσης 24 χωριών στην περιοχή των συνόρων της Γάζας, μια πιθανή ένδειξη ότι μπορεί να προετοιμάζεται για επιχείρηση εντός της παλαιστινιακής επικράτειας.

Αρχικά, έχουν εκκενωθεί οι περιοχές Urim, Bari, Nahal Oz, Native Hatara, Zikim και αναμένονται περαιτέρω εκκενώσεις σύμφωνα με την εκτίμηση της κατάστασης.

Το αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα καταφθάσει επείγουσα στρατιωτική βοήθεια στο Ισραήλ. Στο πλαίσιο της έκτακτης βοήθειας, το αεροπλανοφόρο «Τζέραλντ Φορντ» που έχει δυνατότητα να μεταφέρει μέχρι και 75 πολεμικά αεροπλάνα θα καταπλεύσει στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με δήλωση του Αμερικανού Υπουργού Άμυνας, το αεροπλανοφόρο θα συνοδεύσουν και άλλα πολεμικά πλοία.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS