ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Co-ord φόρμες και sneakers μαζί με μια oversized τσάντα ώμου
 

Jen Psaki: Ποια είναι η Ελληνίδα που γίνεται η νέα εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου

Η ελληνική «φωνή» του Biden από τον Λευκό Οίκο

newsroom must

Από την στιγμή που ανακοινώθηκε πως η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου στην κυβέρνηση του Joe Biden θα είναι η Jen Psaki, όλοι συζητούν για αυτήν και κυρίως, για την ελληνική καταγωγή της και φυσικά, τα όσα έχει πετύχει μέχρι σήμερα. Ποια όμως είναι η Ελληνοαμερικανίδα Jennifer Psaki; Πριν δούμε 6 πράγματα που αξίζει να ξέρουμε γι' αυτήν, ας σημειώσουμε πως η εμπειρία της στον τομέα της ενημέρωσης ξεχωρίζει αφού μέχρι σήμερα έχει διατελέσει εκπρόσωπος του State Department επί υπουργείας John Κerry και στη συνέχεια διευθύντρια επικοινωνίας του Λευκού Οίκου επί προεδρίας Obama.


Twitter/ @jrpsaki

1.H Jen γεννήθηκε την 1η Δεκεμβρίου 1978 και όπως αναφέρουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, αν και μεγάλωσε στο  Κονέκτικατ Ψάκι, η καταγωγή της είναι από τη Μεσσηνία, από την πλευρά του πατέρα της, Δημήτρη Ψάκι.

2.Σπούδασε στο πανεπιστήμιο William & Mary, στη Βιρτζίνια αγγλικά και κατά την διάρκεια της παραμονής της εκεί, κατάφερε να ξεχωρίσει στον τομέα του αθλητισμού αφού υπήρξε μέλος της ομάδας κολύμβισης του πανεπιστημίου.

3.Υπήρξε αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του  John Κerry όταν αυτός, ως υποψήφιος των Δημοκρατικών, είχε διεκδικήσει την προεδρία, το 2004, αλλά έχασε από τον George Walker Bush. Στο πολιτικό προσκήνιο βρέθηκε αρκετά χρόνια μετά και πιο συγκεκριμένα το 2012, όταν εργάστηκε ως  εκπρόσωπος Τύπου της προεκλογικής εκστρατείας του Barack Obama. Να σημειώσουμε πως όταν ο John Kerry έγινε υπουργός Εξωτερικών, η Ελληνοαμερικανίδα αξιωματούχος ανέλαβε εκπρόσωπος του State Department για δύο χρόνια. 

4.Με το τέλος της θητείας της στο State Department, η Jen ασχολήθηκε έντονα με ελληνικού ενδιαφέροντος εξελίξεις. Κατά την διάρκεια της προεδρίας του Donald Trump και για σχεδόν τέσσερα χρόνια, εργάσθηκε ως πολιτική σχολιάστρια στο CNN και τώρα επανέρχεται στην πρώτη γραμμή της πολιτικής ενημέρωσης.

5.Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Kathimerini.gr αυτή την περίοδο έχει αναλάβει και επικεφαλής της ομάδας που χειρίζεται την προβολή και όλη τη διαδικασία επικύρωσης των υπουργών της νέας κυβέρνησης από τη Γερουσία, μια ευαίσθητη διαδικασία ιδιαίτερα στην περίπτωση που οι Ρεπουμπλικανοί διατηρήσουν την πλειοψηφία στο σώμα (κάτι που θα κριθεί στις επαναληπτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 5 Ιανουαρίου στην Τζόρτζια).

6.Από το 2010 είναι παντρεμένη με τον Δημοκρατικό αναπληρωτή διευθυντή οικονομικών Gregory Mecher - με τον οποίο γνωρίστηκε λόγω της δουλειάς της και σήμερα, έχουν μαζί δύο παιδάκια.

 
Facebook/Gregory Mecher

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση