ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Κ Story: Αυτά είναι τα νέα μέτρα που θα έχουν ισχύ από τις 11 μέχρι 31η Δεκεμβρίου

Μοντάζ Λοίζος Λοίζου

Αυστηροποίηση των μέτρων και όχι χαλαρώσεις αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο στη σκιά της επιδείνωσης των επιδημιολογικών δεικτών. Τα μέτρα με βάση τον κυβερνητικό σχεδιασμό θα τεθούν σε εφαρμογή από την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου στις 6 το πρωί και θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρι τα μεσάνυκτα της 31ης Δεκεμβρίου.

Μεταξύ άλλων το Υπουργικό αποφάσισε την παράταση της ισχύος των υφιστάμενων μέτρων και επιπλέον:

1. Αναστέλλεται η λειτουργία των κλειστών εμπορικών κέντρων (malls). Τα υπερκαταστήματα και πολυκαταστήματα πέραν των 500 τ.μ. (εξαιρείται το λιανεμπόριο τροφίμων, δηλαδή οι υπεραγορές) θα λειτουργούν με τήρηση του μέτρου του 1 ατόμου προς 10 τ.μ. και με πλαφόν στον αριθμό πελατών.

2. Αναστέλλεται η λειτουργία των επιχειρήσεων εστίασης. Εξαίρεση οι υπηρεσίες τους που αφορούν σε κατ’ οίκον διανομή και take away. Νοείται ότι μετά τις 9 το βράδυ επιτρέπεται μόνο κατ’ οίκον διανομή.

Οι χώροι εστίασης εντός ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμάτων δύνανται να λειτουργούν μέχρι τις 9 το βράδυ μόνο για εξυπηρέτηση των προσώπων που διανυκτερεύουν εκεί. Επιτρέπεται η λειτουργία των χώρων εστίασης στον Αερολιμένα Πάφου και Λάρνακας.

3. Ο εκκλησιασμός και άλλες μορφές θρησκευτικής λατρείας σε θρησκευτικούς χώρους θα τελούνται χωρίς την παρουσία πιστών. Θρησκευτικές τελετές (γάμοι, βαπτίσεις, κηδείες), επιτρέπονται με μέγιστο αριθμό τα 10 πρόσωπα.


4. Από την προσεχή Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου, η φοίτηση στα δημόσια και ιδιωτικά Λύκεια, Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα θα γίνεται με εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Τα σχολεία στις υπόλοιπες βαθμίδες εκπαίδευσης συνεχίζουν κανονικά τη λειτουργία τους. Παράλληλα, πέραν από την αναστολή των αθλητικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων για άτομα κάτω των 18 η οποία παραμένει, αναστέλλεται η λειτουργία των φροντιστηρίων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X